DEVOTIONALE

Dumnezeu pe primul loc

La început de an, ne stabilim niște priorități, niște scopuri și aspirații spre care să ne îndreptăm în anul în care am pășit recent. Chiar dacă aparent nu se schimbă nimic în exterior, totuși intrăm într-un nou interval de timp, primind de la Dumnezeu darul a 365 zile noi pentru a le trăi. Care sunt lucrurile pe care le vom prețui cel mai mult în acest an? Cui vom dedica cel mai mult timp? Cine se va bucura cel mai mult de atenția noastră? Cui vom da prioritate dintre toate lucrurile?

În Sfintele Scripturi vedem exemplul multor oameni care și-au stabilit niște priorități foarte clare cu privire la viața lor și au avut parte de propășire și bucurie, datorită ascultării lor de Cuvântul lui Dumnezeu. Exemplul pe care vrem să-l observăm în detalii este Iosua. După conducerea poporului de către Moise, această poziție de conducător îi revine slujitorului și prietenului credincios- Iosua. Când a vorbit poporului la reînoirea legământului, el exprimă niște hotărâri clare pe care le-a luat pentru sine și familia sa:

”Acum, temeţi-vă de Domnul şi slujiţi-I cu scumpătate şi credincioşie. Depărtaţi dumnezeii cărora le-au slujit părinţii voştri dincolo de râu şi în Egipt şi slujiţi Domnului. Şi dacă nu găsiţi cu cale să slujiţi Domnului, alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinţii voştri dincolo de râu, sau dumnezeilor amoriţilor, în a căror ţară locuiţi. Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului.” Iosua 24:14-15

Ca Dumnezeu să fie pe primul loc, trebuie să ne verificăm inima. Cine sau ce este acolo, în vârful priorităților noastre, a viselor și dorințelor noastre? Este Dumnezeu și dorința de a-L cunoaște? Sau este altceva- așa cum erau dumnezeii străini care s-au infiltrat în viața israeliților încă de la părinții lor? Ne putem trezi și noi cu lucruri foarte comode care să ocupe locul care aparține lui Dumnezeu… Carieră, bani, modă, relații, neorânduială, lenevie, pizmă, invidie, nemulțumire… Ca Dumnezeu să fie pe primul loc, trebuie să eliberăm viața noastră de tot ce împiedică acest lucru.

Iosua a hotărât că el și familia lui vor sluji Domnului. Aceasta înseamnă a da locul cuvenit în inimă, în priorități, planuri. Primul loc este pentru Dumnezeu, iar celelalte care urmează se vor alinia extraordinar în ordinea cuvenită. Prioritatea aceasta începe cu frica de Domnul și dorința de a-I sluji cu scumpătate și credincioșie. Fidelitate. Renunțarea la idoli. Închinarea vieții și înmânarea controlului în Mâna Suverană a lui Dumnezeu cu încredere.

citeste mai mult: https://moldovacrestina.md/dumnezeu-pe-primul-loc/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: