ARTICOLUL ZILEIInterviuriInterviuri cu: ArtistiInterviuri' SCRISE

Interviu cu MIKY (CristoCentriC)

Flory Pătru: Pace Miky şi Dumnezeu să te binecuvânteze. Eşti membră a trupei Cristocentric. Spune-ne când şi cum a luat naştere aceastră trupă de laudă şi închinare?

Miky Stancu: Pace ţie şi tuturor celor de la Creştin Total!  Deci să vă povestesc cum s-a nascut Cristocentric… În primul rând, ca o trupă să se formeze, trebuie să existe un nucleu. Petru, Ile şi eu am avut harul să ne naştem în aceeaşi familie şi să cântăm împreună din 1997 cu trupa Cristos Pentru România, ceea ce ne-a unit ca nucleu foarte tare. În anul 2005 am hotărât să înregistrăm un album numai cu cântări compuse de noi. A fost o provocare, mai ales că era primul album înregistrat în studioul propriu. Nici măcar nu ne propusesem să-l scoatem pe piaţă! Pur şi simplu ne doream să facem ceva deosebit pentru Dumnezeu! Albumul a ieşit bine, şi de atunci încolo Dumnezeu ne-a crescut pas cu pas!

 

Flory Pătru: De unde numele de Cristocentric? Ce însemnă şi cum vă reprezintă acest nume?

Miky Stancu: Bineînţeles că numele nostru nu este la întâmplare! Cred că este un nume profetic! Un nume ce ni l-a dat Dumnezeu! Cristocentric înseamnă Cristos în centru; iar aceasta reprezintă ceea ce facem, ceea ce cântăm şi ceea ce trăim. Vrem să-L scoatem pe Isus în evidenţă, pentru ca toţi oamenii să-L vadă în măreţia şi frumuseţea Lui! Nu ne-am dorit un nume care să vorbească despre noi, ci un nume care să vorbească despre EL!

Flory Pătru: Cânţi alături de sora ta mai mică Ile şi de fratele tău mai mare Petre. Ce înseamnă pentru voi ca famile muzica şi cum v-a influenţat viaţa de când aţi luat decizia de a fi o famile şi în această lucrare minunată de a-L slăvi pe Dumnezeu pretutindeni?

 

Miky Stancu: Am crescut cu multă muzică în casă şi ne place muzica, dar dacă muzica noastră nu ar vorbii despre Cristos nu ar avea nici o valoare. Noi nu cântăm la instrumente, avem doar două corzi vocale şi ne folosim din plin de ele. Faptul că suntem fraţi ne-a ajutat foarte mult! Avem aceleaşi gusturi, timbre vocale asemănătoare, locuim la aceeaş adresă şi mai ales avem aceeaş pasiune: ISUS! Nu doar că suntem fraţi, ci suntem prieteni. Iar slujirea noastră împreună ca echipă, ne-a unit şi mai mult.

Flory Pătru: Ştiu că nu e uşor să fii mereu pe drumuri cu toate instrumentele după tine, parcurgând sute de km şi fiind prezenţi ori de câte ori sunteţi solicitaţi. Aţi întâlnit piedici în această lucrare? Adică, mergând cu maşina, aţi avut parte de incidente neplăcute pe drum? Cum aţi simţit în acele momente prezenţa lui Dumnezeu şi cum a lucrat El în acea împrejurare?

 

Miky Stancu: O, DA! Multe piedici!  Am avut de multe ori probleme cu maşinile! Am pierdut tobe de eşapament gonind pe soselele cu gropi din România, am îndoit jante, am rămas fără baterie în mijlocul nopţii, în ploaie şi frig la mai mult de 300 de km de casă, dar de ficare dată Dumnezeu a fost cu noi! Am fost jefuiţi, dar nici aceasta nu ne-a oprit din laudă. Totuşi cele mai grele piedici sunt cele de nivel spiritual. E o luptă continuă! Satanei nu-i place să mergem în Numele Domnului şi să chemăm oamenii la Închinare. Ceea ce ştiu sigur, e că Dumnezeu luptă pentru lucrarea Lui, şi niciodată nu ne lasă singuri! Aleluia!

Flory Pătru: Participaţi la multe evenimente şi sunteţi înconjuraţi de mulţi tineri. Povesteşte-ne o experienţă care v-a marcat şi pe voi şi pe cei care s-au închiat împreună cu voi, prin cântare.

Miky Stancu: Am văzut foarte mulţi oameni transformaţi în timpul închinării! Îmi este greu să aleg o singură experienţă! Vara trecută am fost într-o tabără cu cortul, iar printre tinerii de-acolo era şi un băiat căruia nu-i voi da numele. Era un tânăr cochet şi gelat cu mare influenţă asupra tinerilor din jurul lui. Influenţa lui era din păcate negativă. El venise în tabără, fiind forţat de părinţii lui. Era întruchiparea fiului risipitor al secolului 21. Dumnezeu i-a vorbit de multe ori în mod profetic, dar el nu vroia nicidecum să se pocăiască. Într-o seară la închinare, Dumnezeu l-a chemat pe nume iar el a păşit spre scenă aruncându-se cu faţa plină de lacrimi la pământ. Cea ce m-a uimit a fost reacţia prietenilor lui! Cu toţii au venit în faţă şi au hotărât să-L urmeze pe Dumnezeu. El spărse-se gheaţa!  Astăzi acest tânăr este lider de închinare, şi laudă pe Dumnezeu împreună cu alţi 40 de tineri! E minunat să vezi cum Dumnezeu transformă, vindecă, restaurează şi dă o nouă perspectivă celor care intră în prezenţa Lui.

Flory Pătru: Ştiu că atât tu cât şi Ile compuneţi muzică şi versuri. Sunt anumite locuri care vă inspiră (muntele, marea, etc.) sau totul se întâmplă pur şi simplu în circumstanţe în care nu vă aşteptaţi ca Dumnezeu să vă inspire?

 

Miky Stancu: Ile are un dar deosebit de a compune. Ea a compus cea mai mare parte a cântărilor originale Cristocentric. Eu, mult mai puţin. Cele mai multe cântări se nasc din experienţe de viaţă, din ceea ce ai în inimă în momentul respectiv. Nu ne propunem să scriem un cântec nou; ci pur şi simplu te închini, singur, tu cu Dumnezeu, şi cânţi o cântare nouă. De multe ori eu le numesc cântări cu dedicaţie specială, pentru că le cânt doar o dată Lui Dumnezeu, iar apoi le uit. Sunt cântări pe care Ile le-a scris dint-o răsuflare. Cântări pentru care nu a trebuit să caute nici melodie, nici rimă; pentru că Dumnezeu i-a dat cântecul în întregine. În ultima perioadă am experimentat  închinarea prin cântări noi, pe care Dumnezeu n-i le dă chiar în timpul închinării cu toată biserica.

Flory Pătru: În afară de muzică, Domnul ţi-a mai încredinţat un talant, acela de a lucra în televiziunea creştină Alfa Omega. Eşti moderatorul emisiunii „Inima închinării”. Poţi să ne dai mai multe detalii despre emisiune şi cum a început colaborarea ta cu Alfa  Omega?

 

Miky Stancu: Într-adevăr, lucrez la o emisiune despre laudă şi închinare. E un subiect ce mă pasionează şi probabil că din aces motiv televiziunea Alfa Omega m-au ales să-l dezvolt. Inima Închinării e o emisiune care arăta nevoia omului de a sta în prezenţa lui Dumnezeu, iar aceasta se poate întâmpla numai în închinare. În emisiune am ca invitaţi cântăreţi, teologi, lideri de tineret…vrem ca oamenii să cunoască cât mai mult despre închinare şi astfel să fim închinători în Duh şi Adevăr!

Flory Pătru: Ce alte proiecte ce viitor mai ai şi pe când un nou album semnat Cristocentric ?

 

Miky Stancu: Proiecte avem multe! Vrem să scoatem un nou album Cristocentric de laudă şi închinare în vara acestui an. Ne pregătim cu forţe proaspete şi cântece noi, împreună cu instrumentişti noştrii: Delia Ştefoni – pian, Sanda Chiorean – vioară, Iosif Iancu – chitară electrică, Emi Kui – tobe, Dani Kui – chitară bass, Jhonny Kui – chitară electrică şi Csaby Bereczki la sunet live. După cum vezi echipa Cristocentric s-a înmulţit! Fiecare membru din trupă e special şi are un rol important în toate proiectele noastre. De asemenea, în zilele ce vor venii, te invit să vizitezi noul nostru site pe adresa www.cristocentric.org.

 

Flory Pătru: Cum i-ai încuraja pe tinerii de azi să se implice şi mai mult în lucrarea Domnului şi să caute cu adevărat comorile cereşti?

 

Miky Stancu: În primul rând vreau să-i felicit pe cei care fac ceva şi sunt deja implicaţi în orice lucrare bună! Indiferent de locul în care eşti poţi face ceva care să vorbească despre Domnul tău! Iar pentru cei ce nu fac nimic şi sunt doar spectatori la ceea ce fac ceilalţi, vă chem să vă implicaţi în domeniile în care aveti abilităţi. A sluji, nu înseamnă doar să cânţi, sau să predici, ci fiecare din noi are un dar special de la Dumnezeu. Trebuie doar să-l descoperim şi să fim dispuşi să slujim pe Isus cu talantul nostru.

Flory Pătru: Aveţi un salut sau un motto al trupei?

 

Miky Stancu: Cu siguranţă acesta este motto-ul nostru este: „Domnu-i Bun!” J

Flory Pătru: Acum la final te rog să laşi un gând pentru cei care citesc acest interviu şi o încurajare pentru cei care au obosit pe cale şi li se pare prea grea pocăinţa.

Miky Stancu: De multe ori mă gândesc că Dumnezeu îngăduie în viaţă noastră necazuri şi încercări, ca să nu fim prea alipiţi de pământ, astfel să ne dorim cu adevărat Cerul. Să nu uităm că ceea ce facem aici pe pământ este doar repetiţie pentru cer. Deci să-l lăudăm pe Dumnezeu în orice circumstanţă ştiind că prin laudă El ne dă Biruinţă! Fiţi binecuvântaţi! J

 

Flory Pătru: Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, doresc ca Dumnezeu să te binecuvânteze împreună cu întreaga trupă şi Lumina Lui să vă călăuzească în tot ce faceţi şi să vă păzească oriunde veţi merge să cântaţi Lauda Lui. Şi vă las un verset care mă rog să fie o realitate în viaţa voastră şi să spuneţi cu toată tăria aşa: „Pe când toate popoarele umblă fiecare în numele dumnezeului său, noi vom umbla în Numele Domnului, Dumnezeului nostru, totdeauna şi în veci de veci!” Mica 4:5

Interviu realizat de FLORINA PATRU, CrestinTotal.ro


 

 

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

2 Comments

  1. VA iubesc … Fiti bineccuvantati de Domnul ! Deabia astept noul album !

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: