ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

IUBIRE INTERZISA (2)

 Interesant este că Samson nu găseste nici o satisfactie in relatia lui cu Dalila, tot asa cum i se întâmplase în tinerete la Timna, fiindca „ea îl necăjea si-l chinuia în fiecare zi cu stăruintele ei, încât sufletul i s-a umplut de o neliniste ca de moarte” (Judecatori 16:16).
La fel se petrece între doi parteneri nepotriviti, care poate că se iubesc, însă se tot cearta si impacă repetat, pana se satura unul de celălalt si in cele din urmă se despart.
Astfel că si Samson cedează si sacrifică legătura ascunsă a sufletului său cu Dumnezeu, renuntând la nazireat, doar ca să facă pe plac femeii iubite, păcătuind împotriva lui Dumnezeu.
Dalila ajunge, în sfârsit, să pună mâna pe banii râvniti, dar pentru banii aceia urmează tragedia vietii lui Samson: luându-l pe genunchii ei, „ea l-a adormit”, fiind somnul spiritual al crestinului care pacatuieste.
Aceeasi tragedie o produce si astăzi păcatul in viata copiilor lui Dumnezeu, si chiar dacă ei nu-si pierd viata fizică incă, ajung într-o stare jalnică, umilitoare si de neputintă totală, satan distrugându-le puterea spirituală, asa cum si lui Samson i-au fost repede tăiate cele sapte suvite de pe cap, dar Samson nu-si mai dădea seama de pericol!
Însă, odată trezit, el îsi închipuie că va putea proceda ca si mai înainte, fără să stie că Domnul S-a depărtat de el si ca el era de acum fără puterea de a lupta pentru viata sa.Aceasta fiind tragedia vietii oricărui crestin adormit din pricina păcatului înfăptuit.
Dumnezeu care controlează toate lucrurile îngăduie ca Samson să guste amărăciunea neascultării de El si să fie lovit de nenorocire: „Filistenii l-au apucat si i-au scos ochii; l-au coborât la Gaza si l-au legat cu niste lanturi de aramă. El învârtea la râsnită în casa închisorii” (versetul 21).
Cred ca acest verset este suficient pentru a-i avertiza pe tinerii care se îndrăgostesc nepotrivit, fiindcă dacă lui Samson i-au fost scosi ochii, tot asa le vor fi si lor scosi ochii, sigur că nu fizic, însă prin tot felul de reprosuri si jigniri din partea celor cu care au păcătuit.
După acea tristă experientă, drumul vietii lui Samson avea să meargă tot mai în jos, sfârsind în temnită, fără vedere, legat pentru tot restul vietii lui, râsnind cu puterea care i-a mai rămas, la moara vrăjmasilor săi, dar si distrându-i uneori, fiind ca un bufon pentru ei, la petrecerile lor.
Ce lucru ridicol să-l vezi pe Samson cu ochii scosi, înconjurat de vreo trei mii de bărbati si femei dintre filisteni, si dansând în acest templu plin de idoli!
Samson nu-si va mai recăpăta nici vederea, nici libertatea, însă Domnul va răspunde stăruitoarei sale rugăciuni, dându-i cea mai mare biruintă a vietii lui, iar el acceptă pedeapsa care i se cuvine, în urma păcatului lui: „ mor împreună cu filistenii!” (v.30).
Asadar, o viată care începuse atât de bine si care ar fi putut deveni utilă, folositoare si binecuvântată altora, s-a sfârsit atât de tragic, ca urmare a unei iubiri interzise, iubire cu care Dumnezeu nu a fost de acord.
Fie ca povestea vietii lui Samson să ne slujească drept invatătură, si indiferent ce ne-ar indemna inima să iubim, să ne gândim la tragedia vietii lui Samson si să renuntam la tot ce nu-i după voia lui Dumnezeu.
By Cristina

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: