EDITORIALE

Nașterea Mântuitorului: reacții diferite | Charles Stanley

Descoperă ce înseamnă Crăciunul pentru tine

În fiecare an, în luna decembrie, citim povești, cântăm cântece și ne decorăm casele ca să sărbătorim Nașterea Domnului. Aceste lucruri nu ne vor aduce mai aproape de Dumnezeu. În schimb, ar trebui să ne gândim cum ne schimbă povestea Crăciunului și să aplicăm adevăratul sens al acesteia în viețile noastre.

Majoritatea oamenilor se încadrează într-una dintre aceste categorii când ne referim la adevărata semnificație a Crăciunului. Unii rămân indiferenți față de Isus, fiind interesați de propriile lor scopuri și lăsând la o parte povestea nașterii miraculoase a lui Hristos. Alții rămân ostili în fața numelui lui Isus și în fața a ceea ce El reprezintă. Sunt puțini cei care I se închină cu adevărat în această perioadă.

Să ne gândim la aceste trei atitudini prin prisma personajelor și evenimentelor prezentate în Matei 2:1-12.

Indiferenta

Autoritățile evreiești reprezintă modul în care majoritatea oamenilor răspund în fața Nașterii Domnului- neutralitate. Mulți au așteptat să se ridice un mare lider care să scape poporul lui Dumnezeu de sub opresiunea romană. Deși autoritățile știau că Mesia urma să se nască în Betleem (Matei 2:4-5), aceștia nu au depus niciun efort ca să afle mai multe informații de la magi și nu au căutat să I se închine Pruncului.

Aceasta este atitudinea multor oameni față de Hristos, în zilele noastre. Aceștia ignoră adevărata semnificație a nașterii Sale. În perioada Crăciunului, aceștia vorbesc despre cumpărături, malluri aglomerate, trafic, vânzări uriașe și despre ce și-ar dori să primească sau poate discută despre vacanțe, masa de sărbătoare și despre timpul frumos pe care îl petrec împreună, ca și familie.
Aceștia nu I se împotrivesc lui Isus, ci doar sunt concentrați la alte lucruri

Ura

Împăratul Irod reprezintă al doilea tip de răspuns pe care oamenii îl pot avea în fața Mântuitorului. Irod cel Mare a fost un împărat viclean și dur, de origine romană. Evreii îl urau pentru că acesta susținea că ar fi unul dintre ei, deoarece era de origine edomită, unul dintre vechii lor dușmani. A fost un tiran, și-a ucis unii dintre fii, și-a ucis soția și pe oricine îi amenința puterea. De aceea nu ar trebui să fie o surpriză faptul că „s-a tulburat” când a auzit despre noul împărat (Matei 2:3). În urma vizitei pe care magii I-au făcut-o lui Mesia, după ce s-au întors fără să-i dea detalii lui Irod, acesta a ordonat să fie omorâți toți copiii de parte bărbătească din Betleem și din împrejurimi, care aveau sub vârsta de doi ani (Matei 2:16).

În zilele noastre, încă există oameni care sunt plini de ură când vine vorba de Isus Hristos.  Unii se luptă să împiedice realizarea scenelor cu ieslea în perioada Crăciunului și să reducă la tăcere orice mențiune cu privire la Isus în școli, la locul de muncă sau în alte locuri publice. Asemeni lui Irod, aceștia sunt motivați de teamă. Aceștia se tem că își vor pierde libertatea, astfel că îi atacă pe cei care vor să aibă un mod de viață corect, sub călăuzirea unor lideri integri. Totuși, după cum știm, singura libertate adevărată este să fii eliberat de lanțurile păcatului prin moartea lui Isus pe cruce. De aceea urmașii lui Isus trebuie să vorbească deschis. Dacă nu proclamăm numele lui Hristos, vom continua să ne pierdem libertatea în a face asta.

Inchinarea

Magii reprezintă a treia categorie de oameni- cei care aleg să-L onoreze pe Isus. În Matei 2:11scrie: „Au intrat în casă, au văzut Pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu faţa la pământ şi I s-au închinat.” Acești bărbați bogați, intelectuali, au crezut că Isus este împăratul evreilor și au căzut cu fața la pământ, în semn de reverență. Aceștia I-au adus aur, tămâie şi smirnă (Matei 2:11).

CITESTE MAI MULT: https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor/romania-puls-spiritual/2783-charles-stanley-nasterea-mantuitorului-reactii-diferite?fbclid=IwAR1TmHd0pjKRbwbbExAYqvfsxpRWwfboSu9Yw_Gk3tBlF8esZPLbc_Ukxlg

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: