DEVOTIONALE

Practic și simplu!

Aud creștini care se uită la seturi de reguli ale altor religii și spun: „așa ne-ar trebui și nouă. Să știi ce poți face și ce nu!” Ca și cum credința noastră se rezumă la un set de reguli și nu la o relație. Dar ca să nu ne plângem că nu avem parte de lucruri practice, chiar foarte practice la care ne îndeamnă credința noastră, îl avem pe Iacov. Pentru că da, credința noastră nu se rezumă la un set de reguli, care o dată împlinite să ne liniștească conștiința că suntem suficient de buni încât și Domnul trebuie să se lase înduplecat să ne ducă în Rai, dar credința noastră ne învață o viață practică în cele mai mărunte sau mari aspecte ale vieții.
Perspectiva lui Iacov asupra credinței creștine este cât se poate de practică. Atât de practică încât pe a locuri pare că Duhul Sfânt nu are niciun rol, dar doar pare. Iacov se concentrează mai degrabă pe efectele exterioare ale credinței creștine, mai exact pe modul cum se vede aceasta în comportamentul exterior.
Mulți au înțeles greșit ultimele versete ale acestei epistole când Iacov spune: „să știți că cine întoarce pe un păcătos de la rătăcirea căii lui, va mântui un suflet de la moarte și va acoperi o sumedenie de păcate.” De aici s-a dezvoltat ideea cântarului faptelor bune și a celor rele și cum faptele bune făcute pot răscumpăra cumva pe cele rele și astfel să fii justificat înaintea lui Dumnezeu – o distorsionare drăcească a Evangheliei.
Iacov spune simplu și clar: în momentul în care oprești pe vreun frate din rebeliunea lui împotriva lui Dumnezeu, practic spui stop unui tăvălug de păcate pe care acesta le-ar mai face dacă ar continua pe această cale a rebeliunii. Observați cât de practic îl putem face fericit pe Dumnezeu: să oprim tiparul păcătos, să stopăm sumedenia de păcate. Atât în viața noastră, cât și în viața altora.
Astfel dar, vrei o viață creștină practică? Foarte bine, asta vrea și Tatăl de la noi. Oprește orice lucru pe care-l faci și despre care ai îndoieli dacă este un lucru bun sau nu. Oprește orice vorbă care nu-L onorează pe Tatăl. Oprește orice lucru pe care îl faci și care vezi că te duce într-o direcție greșită. Oprește orice lucru care formează în tine un tipar păcătos, dorințe care-ți distrag atenția sau care te pun pe un traseu nesănătos. Oprește-te tu și oprește-l și pe fratele tău. Pentru amândoi a murit Cristos!

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura