ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Un grup de preoți europeni plănuiesc să dea binecuvântare uniunii dintre persoane de același sex spre a sfida ordinele Vaticanului

Unii preoți catolici europeni și-au anunțat intențiile de a continua binecuvântarea uniunilor între persoane de același sex, în ciuda unei declarații de la Vatican din această săptămână (14-21 martie 2021) care spunea că bisericile catolice nu pot binecuvânta relațiile păcătoase.

Inițiativa preoților austrieci, care a susținut practica binecuvântării uniunii persoanelor de același sex, a lansat săptămâna aceasta o declarație în care își exprimau intenția de a nu respecta decretul de luni (15 martie 2021) de la Congregația Vaticanului pentru Doctrina Credinței.

Grupul de preoți a declarat că sunt „profund constrânși de noul decret roman, care vrea să interzică binecuvântarea cuplurilor de același sex care se iubesc”.

Aceasta este o recădere în vremuri pe care am sperat să le depășim alături de Papa Francisc”, se arată în declarațiile grupului, după cum a raportat CBS News.

Fiind solidaritate cu atât de mulți, nu vom respinge în viitor nici un cuplu iubitor care vrea să sărbătorească binecuvântarea lui Dumnezeu, pe care o experimentează în fiecare zi, într-o slujbă bisericească.”

Inițiativa, fondată în 2006, are aproximativ 350 de membri care locuiesc în cea mai mare parte în Austria. Grupul a susținut că cuplurile de același sex pot fi la fel de iubitoare precum cuplurile . citeste mai mult: https://crestinismtrait.blogspot.com/2021/03/un-grup-de-preoti-europeni-planuiesc-sa.html

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: