ULTIMELE STIRI

Costel Ghioancă: CUM SĂ ÎNVINGI FRICA PARALIZANTĂ?

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00


Oamenii se tem. Asta e o realitate. Și, ca să o spunem direct, sunt momente când te-ai temut și tu și eu. De fapt, la unii sunt mai mult decât momente – în viețile lor s-au instalat adevărate monumente ale fricii!
Motivele sunt multe, unele închipuite, altele reale. Ne temem pentru starea noastră de sănătate, ne temem pentru partenerul de viață sau pentru copii, ne temem de singurătate, ne temem de crizele economice și de pierderea locurilor de muncă, ne temem de îmbătrânire, ne temem să nu ne pierdem mințile, să nu ne pierdem credința, ne temem de accidente și microbi și câte altele…
Mai ales, de când cu isteria covid, teama este la ordinea zilei. Este ușor să vorbești cu alții despre teamă? Nu este. Te temi să spui că te temi… Cine știe, cum vei fi judecat? Ce părere își vor face oamenii despre tine? Cum să îi încurajezi pe alții, dacă tu însuți te temi? Astfel de întrebări urlă ca apele unei cascade!
Ce e de făcut, atunci? Spune-i lui Dumnezeu! Vorbește cu El. Deschide-ți inima, pe care El, oricum, o cunoaște. Știu, o să îmi spui că ai vorbit deja cu El. Că te rogi. Că strigi la Dumnezeu, dar nu știi ce motiv ar avea El să-ți vină în ajutor. De ce să te ajute Dumnezeu? De ce să te scape el de frica paralizantă?
Mă gândesc la un text biblic celebru: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” (Isaia 41:10). Bine ar fi să fie așa! Bine ar fi să ne întărească Domnul și să ne vină în ajutor! Dar, de ce ar face-o?
Răspunsul este, de-a dreptul, neașteptat. Nu, nu depinde de tine și de performațele tale. De fapt, accentul nu cade deloc pe tine. Dumnezeu îți vine în ajutor, spune El, „căci Eu sunt Dumnezeul tău”. Acesta este motivul! Punct. Ca să învingi frica trebuie să-ți amintești că Dumnezeu este Dumnezeu!
Baza obiectivă prin care îți poți învinge teama este aceea că există Dumnezeu! Acest adevăr este la fel de tare ca o stâncă. Da, El stăpânește peste toate detaliile mari sau mici din viața ta. Nu e nevoie să te mai gândești tu în o mie de părți, fiindcă Cineva se ocupă de tine și de istoria întreagă!
Lasă-l pe Dumnezeu să fie Dumnezeu! Cu cât vei încerca să-i iei tu locul și să te ocupi de viața ta, cu disperare și mania controlului, cu atât mai mult te vei teme, fiindcă totul de depășește. Tot ce ai tu de făcut este să te asiguri că Dumnezeu este și Dumnezeul TĂU. Adică, să ai credință!

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (28409 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: