EDITORIALE

După…“Mi-au frânt inima!”- au izbucnit cuvintele năvalnic

“Mi-au frânt inima!”- au izbucnit cuvintele năvalnic, conturând un adevăr crud, dar în sfârșit, scos la suprafață… Lacrimile țâșneau și ele în mod involuntar, încercând să spele toată durerea ascunsă atâta timp în spatele măștilor.
Suferința are un motiv- iubirea! Și iubirea te face vulnerabil. Nu găsești explicații pentru anxietatea de care ești cuprins, te simți “bolnav” de tristețe, condamnat că te trezești noaptea plângând, sau că ai insomnii cu transpirații reci. Chiar dacă vrei să uiți că ai suferit cândva fiindcă te-ai făcut vulnerabil, încercând să te protejezi, iubirea îți cere garantat să te aștepți din nou și din nou la suferință făcându-te iar vulnerabil în fața ei. Fie că e vorba de cei de aproape sau de cei de departe, relațiile cer vulnerabilitate, deci în consecință, să te aștepți că poți sfârși cu “inima frântă”.
Problema nu e la “a te face vulnerabil” sau fiindcă lucrul acesta îți poate cauza durere, ci la ce urmează “după” durere- acea supervulnerabilitate în care trebuie să cauți să te regăsești în “noii termeni” ai vieții tale. Poate este cea mai critică etapă, fiindcă poți lua decizii care doar să acopere, decizii care să umple golurile lăsate de viitura dramei prin care ai trecut.
Te crezi bine, fiindcă ai făcut tot ce ai știut că este principial, tot ce ai fost sfătuit că este bine să faci în situația ta, dar ai ascuns cât de sfărâmată ți-e inima…
Poti să trăiești cu inima bandajată și să te prefaci că este întreagă, împărțind zâmbete și politețuri?- Poți! Dar nu rezolvă nimic.
Iei decizia “să mergi mai departe” și aceasta oglindește doar efortul tău de a-ți ascunde starea inimii sfărâmate și căreia nu-i mai găsești toate bucățile pe caldarâm.
Cele mai mari greșeli pot fi făcute “după cutremur”; după ce, în aparență, furtuna a trecut. Tot ce faci, faci ca să acoperi răni încă deschise, durerile netrecute și răspunsurile neprimite, încerci să cârpești…
Când recunoști că ai inima frântă, faci loc durerii să se scurgă ca niște ape… În sfârșit iei decizia potrivită- îi faci loc durerii să iasă.
În această fază nu este vorba de mânie, resentiment, ură, neiertare- este doar eliberare. Este renaștere, restaurarea inimii tale, primești o inimă nouă pregătită să iubească iar, indiferent de consecințe!
După furtună, apare soarele, dar e important să nu faci insolație 😬.
Nu lua decizii importante în vulnerabilitate. Așteaptă. Lasă apele să se scurgă, și abia “după” mergi mai departe!

https://www.facebook.com/luminitasigabi.ciuciumis/posts/10156209149547559

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: