ANUNTURI

Cigher Sorin: Nu-i minciună…

Cea mai lungă perioadă de carantină a fost pe vremea lui Noe. Într-o vreme însorită, liniștită, oamenii își vedeau de rutina zilnică, fiecare cu treaba lui, însă exista o problemă: s-au depășit limitele morale, însă pentru cei mai mulți nu era o problemă aceasta.
Noe muncea de zor. Chiar dacă cei din jur nu înțelegeau ce face, el și-a văzut de treabă. Era preocupat cu lucruri de durată, serioase. A primit schița proiectului direct de la Creator și s-a ținut de plan, fără să se abată de la el. Oamenii nu știau că acea corabie, pe care o construia, era, de fapt, singura salvare de care se vor putea bucura, însă au beneficiat doar el și casa lui.
După multă vreme, a venit și ziua inaugurării! Toate animalele au fost aduse în locul de protecție. După ce au intrat și cei opt, când totul a fost în ordine, s-a închis ușa. A fost închisă de Dumnezeu, pe dinafara. Acesta a fost momentul în care oamenii și-au dat seama că e de rău. Au venit ploile torențiale…, dar au fost oameni care au crezut că va trece…, dar nu a trecut…
În plină nenorocire, oamenii au început să strige după ajutor și să bată în ușa corabiei care se pregătea de lansare pe apă! Au vrut să scape…, dar nu a mai fost cine să îi scape! Și-au adus aminte de vremea de har…, dar au dat cu piciorul în tot ce a fost bun. Nu au crezut că este chiar așa de periculos! Da, au avut o șansă, însă au ratat-o! Chiar a fost rău pentru ei! Au pierit în necredința și ignorața lor. Au fost nimiciți de ironia în care și-au făcut veacul. Nu au crezut că Dumnezeu este chiar serios în mânia Lui. Au crezut că Dumnezeu nu va îngădui răul! Dumnezeu a fost bun, le-a acordat o șansă; cine a crezut-o a primit-o, iar cine a sfidat-o a ratat-o! Dumnezeu rămâne bun și drept!
Ne aflăm într-o vreme asemănătoare! Salvarea noastră a fost pregătită la cruce! La Golgota a fost înălțată crucea! Domnul Isus a fost răstignit pentru toți. A murit pentru noi! Ne-a iubit așa de mult… și asta spune tot. Cine acceptă salvarea, într-o zi va fi ocrotit de toate nenorocirile vieții. Cine refuză, va regreta toată veșnicia. Vor fi regrete târzii! Va fi un prea târziu!
Așadar, câtă vreme stai în casă, meditează la ușa deschisă. Încă poți fi salvat și protejat pentru totdeauna! Nu lua în glumă, precum au făcut-o contemporanii lui Noe, lucrurile sunt serioase!
Fii înțelept și intră în corabie! Vei fi salvat și asta contează până la urmă!

Cigher Sorin, Sibiu
1 aprilie 2020

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: