EDITORIALE

Devotional – Sustinut de puterea lui Dumnezeu

Există o poveste emoționantă a Vechiului Testament care ilustrează cel mai bine ce înseamnă să fii susținut de puterea lui Dumnezeu. O regăsim în cartea 2 Împărați, capitolul 6.

Ben-hadad, regele Siriei, declarase război Israelului și pornise împotriva lor cu o mare armată. Pe măsură ce forțele sale înaintau, el își chema adesea consilierii de război în camerele sale private pentru a planifica strategia următoarei zile. Însă profetul Elisei, mișcat de Duhul Sfânt, a continuat să trimită cuvânt regelui lui Israel, spunându-i detalii despre fiecare mișcare a trupelor inamice. În mai multe rânduri, israeliții au scăpat de înfrângere datorită avertismentelor lui Elisei.

Ben-hadad, furios, și-a chemat servitorii laolaltă: „Împăratului Siriei i s-a tulburat inima. A chemat pe slujitorii săi şi le-a zis: „Nu voiţi să-mi spuneţi care din noi este pentru împăratul lui Israel?” Unul din slujitorii săi a răspuns: „Nimeni, împărate, domnul meu; dar prorocul Elisei, care este în Israel, spune împăratului lui Israel cuvintele pe care le rosteşti în odaia ta de culcare” (2 Împărați 6:12,13).

Ben-hadad a trimis imediat forțele pentru a-l captura pe Elisei. Au mers noaptea până la Dotan și au înconjurat orașul, intenționând să-l ia prin surprindere pe bătrânul profet. Dar slujitorul lui Elisei s-a trezit devreme și a văzut că „se afla o armată, care înconjura orașul cu cai și care”. Îngrozit, a fugit la Elisei și l-a întrebat ce ar trebui să facă. „[Elisei] a răspuns: „Nu te teme, căci mai mulţi sunt cei cu noi decât cei cu ei.” Elisei s-a rugat şi a zis: „Doamne, deschide-i ochii să vadă!” Şi Domnul a deschis ochii slujitorului, care a văzut muntele plin de cai şi de care de foc împrejurul lui Elisei.” (2 Împărați 6: 16-17).

CITESTE MAI MULT: https://alfaomega.tv/devotional/11128-devotional-sustinut-de-puterea-lui-dumnezeu?fbclid=IwAR1-clmzB54ZQi0ZYrir127nXJaJ3k3PuoKGozADHzbiG3EY-gC7I29_6RM

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: