EDITORIALE

Notificare de Crăciun

Crăciunul e chiar aici! Pe străzi, în biserici și în case luminițele multicolore, decorațiunile cu îngerași și clopoței, brăduții împodobiți și colindele care răsună în târgurile de Crăciun ne aduc parcă sărbătoarea și mai aproape, îmbiindu-ne să ne pregătim și noi pentru marele eveniment! Numărăm deja zilele și orele până vom sărbători Nașterea Domnului!

Cu inimile pline de bucurie, gândul ne zboară la zilele libere în care ne vom aminti de ieslea în care s-a născut Mântuitorul, ne vom odihni lângă șemineu, sorbind din ceaiul aromat și savurând cozonacul proaspăt scos din cuptor… Până atunci alergăm dint-o parte în alta, facem ultimele cumpărături pentru masa de sărbătoare și cadourile strălucitoare pe care abia așteptăm să le dăruim celor dragi. Mulțumirea și bucuria specifice acestei perioade ne inundă deja sufletul și așteptăm cu nerăbdare să cântăm Domnului împreună cu colindătorii care ne vor trece pragul!

Sărbătoarea care se apropie ne descoperă și o altă latură… Una mai puțin festivă, mai tristă și lipsită de orice strălucire. Și cum ar putea fi altfel când sunt inimi închise în care Pruncul Isus nu s-a născut, inimi în care pacea lui Dumnezeu n-a coborât și în care n-a tresăltat bucuria îngerilor, a păstorilor și a magilor. La astfel de inimi trebuie să ajungă colindul nostru! Pentru astfel de inimi trebuie să ne rugăm!

Și, da, mai este o latură pe care ne-o descoperă sărbătoarea Crăciunului. Cea în care  lipsurile celor nevoiași strălucesc parcă mai tare ca oricând… Cu cât sunt mai împododite casele noastre, cu cât sunt mai bogate mesele noastre, cu cât e mai intens freamătul pregătirilor, cu atât mai lucie pare sărăcia celor care în aceste zile speră să nu îi uităm…  Trăiește Crăciunul Altfel – este acea notificare, sâcâitoare poate, care ne întrerupe din ritmul vesel al acestor zile, amintindu-ne de familia săracă și cu mulți copii, de mama care-și crește singură copila bolnavă, de femeia cu patru copii părăsită de soț, de sărmanii bătrâni care nu mai au pe nimeni, de femeia imobilizată în cărucior și de mulți alții. Și acum dacă tot te-ai întrerupt… ce-ar fi ca din drumul tău să te abați pe la noi? Îți vom citi una dintre poveștile de Crăciun pentru care încă nu s-a găsit  finalul fericit… Cine știe, poate chiar tu vei fi cel sau cea care ne va ajuta să îl găsim!

Trăiește Crăciunul Altfel | o campanie cu suflet pentru oamenii de lângă noi!

https://traiestecraciunulaltfel.wordpress.com/2018/12/19/notificare-de-craciun/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: