ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

De ce să merg la Biserică?

Motto: ” Țelul suprem al omului este să-L glorifice pe Dumnezeu și să se bucure de El pe vecie.”
Dupa ’89, mai mulți ani la rând, în țara noastră, oamenii au început să-L caute pe Dumnezeu, frecventarea Bisericii crescând vertiginos. Parcă împlinindu-se observațiile malițioase și ușor cinice ale unora, această căutare a lui Dumnezeu și a Bisericii a scăzut în timp, din ce în ce mai mult în intensitate. În prezent, ar spune unii, că e din cauza greutăților economice, mulți au reînceput umblarea la Biserică, iar alții și-au recăpătat parcă zelul de altădată. Nu însă ca în urmă cu mai mult timp. Și parcă mai superficial. Și ca o datorie doar. E un adevăr trist dar, din păcate, real. Se naște întrebarea legitimă: ” Să mai merg la Biserică?” ” Folosește? ” „Are rost? „. Dumnezeu prin Cuvântul Său , spune, fără echivoc că da. ” Avem motive? ” Sigur, da.

Biblia afirmă că e nevoie să mergem la Biserica în mod constant pentru a aduce, împreună cu ceilalți credincioși, închinarea noastră, în căutare și rugăciune înaintea Lui Dumnezeu. E Singurul în măsură să o primească și să o merite cu adevărat. Când te închini realizezi dependența totală de Dumnezeu, în toate domeniile vieții și primești hrană spirituală, învățătură din Cuvânt, care te crește, te maturizează. Așa făceau și cei din Biserica Primară: Faptele Apostolilor 2:24, iar progresul lor spiritual era exploziv și aveau o relevanță uluitoare pentru contemporanii lor. Ar fi o binecuvântare reală să facem și să fim ca ei. Într-o lume a superficialului, a Kitsch-ului, a pseudovedetelor și a falselor modele, Biblia ni le prezintă pe cele adevărate. Le găsim în Biserica Primară, în istoria ei, dar și în Biserica prezentului. Doar să vrem.

În ciuda laicizării galopante a societății actuale, în părtășia credincioșilor din Bisercă Îl găsești pe Mântuitorul. E promisiunea Lui din Matei 18:20. Ce anturaj deosebit, select! Încă un motiv de a merge constant, cu convingere, la Biserică.

Pastor Vesa Vasile Teodor > crestininformat.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: