EDITORIALE

Boala copilăriei târzii!

Editorial4E super faină perioada copilăriei… perioada în care eroii poveştilor erau cei care ne acaparau mintea, când naivitatea ne dădea bucuria zilnică, lipsa totală a grijurilor şi problemelor şi când întrebările erau la ordinea zilei. Dar, oricât de frumoasă a fost, era o perioadă caracterizată de necunoştinţă, lipsuri foare multe în ceea ce priveşte cultura, educaţia, cărţile erau răsfoite numai pentru poze şi pentru măzgălit! Acea perioadă a trebuit la un moment dat să se sfârşească, să începem să învăţăm, să ne cultivăm, să ne dezvoltăm pentru a deveni oameni maturi şi pregătiţi pentru viaţă.
Cam la fel se întâmplă şi pe plan spiritual – în momentul întoarcerii la Christos, Biblia ne descrie ca pe nişte copii născuţi de curând, neştiutori, creduli, fără putere şi capacitate de rezistenţă. Dar, dragii mei, această stare nu trebuie să continue, nu trebuie să caracterizeze la nesfârşit relaţia noastră cu Dumnezeu. O copilărie prelungită atestă existenţa unei probleme, a unui handicat, a unei boli. Cu durere în suflet însă, observăm că sunt extrem de mulţi, poate prea mulţi creştini care nu se dezvoltă, care rămân tot copii şi după zeci de ani petrecuţi prin biserici, care nu pot să gândească sănătos, care pentru ei Biblia e tot o carte povestită copiilor cu poze şi poveşti, creştini bolnavi, care nu se dezvoltă… Deşi ştiu Ioan 3:16, care e cel mai lung sau cel mai scurt Psalm din Biblie, sau cel mai scurt verset…nu reuşesc să depăşească anumite probleme, nu ştiu să ia decizii după voia lui Dumnezeu fie pentru că nu o cunosc, fie pentru că nu o pricep.
Maturizarea e un proces, un proces care ţine toată viaţă! Niciodată nu suntem prea …sau destul… Tot timpul trebuie să învăţăm, să acumulăm, să ne pregătim. Biblia este cartea de căpătâi, e Cartea Vieţii, este cea care poate să producă în noi ca şi copii ai lui Dumnezeu credinţă, să ne descopere Voia lui Dumnezeu, să ne întărească şi să ne aducă biruinţa în războiul spiritual în care suntem angrenaţi. Dar cine îşi mai face azi timp de Scriptură? Într-o generaţie care nu mai citeşte, decât comenzile de instalare a programelor de computer, sau instrucţiunile de instalare a jocurilor pe calculator, sau replicile de pe messengers sau alte programe, sau cel mult ştiri de pe internet…vai cât de puţini mai sunt cei îndrăgostiţi de cititul şi studierea Bibliei. Într-o zi, nişte tineri îmi spuneau că ei vin la biserică să asculte cântările, iar la predică pleacă pe afară, prin curte că se plictisesc, că nu-s ei cu Scriptura, cu treburile astea. Ce să le mai spun eu de studiu biblic, de timp de studiu personal, de discipline duhovniceşti?… Şi ne mirăm de nivelul nostru scăzut de credinţă, de lipsa puterii spirituale şi a Duhului din programele noastre…eu sincer mă mir că la cât de subnutriţi suntem, încă mai trăim unii dintre noi! Dar moartea spirituală rânjeşte pe la colţuri şi îşi freacă bucuroasă mâinile pentru că ştie că nu va trece mult pănă va avea din nou de lucru!
“Tinere creştin, tu…tot copil eşti? Deşi au trecut poate 5 ani de la botezul tău, tu tot nu şti ce e bine şi ce e rău, deşi eşti născut în familie de pocăiţi şi ai avut Biblia ta încă din clasa I, dar o ţineai ca să colorezi frumos nu să o citeşti, sau poate că ai citit toată Biblia…dar tot eşti în dificultate în decizii şi ispite…te invit să îşi reevaluezi starea şi te îndemn să cauţi repede, da repede, părtăşia cu Scriptura, să-şi găseşti plăcerea şi sfaturile în această Carte…”

Poate nu e prea târziu…

de Silviu R. Cornea Intra pe : www.crestininformat.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

3 Comments

  1. adevarat cat se poate de adevarat.silviu cornea un om extraordinar cu o adevarata viata de crestin

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: