ANUNTURIEDITORIALE

Nelu Filip: MOFTUROȘII DOMNULUI

 Grea este lucrarea pastorală!
Greul în această lucrare nu-l dă nici predicarea, nici consilierea, nici vizitarea celor bolnavi, pentru că în toate aceste lucruri ai de a face cu oameni care vor mai binele lor spiritual și dorința lor este binecuvântată de Dumnezeu. Este atâta satisfacție pentru păstor să știe că a putut fi de folos unui căutător de mai bine pe plan spiritual. Este atâta bucurie să-l vezi pe cel descurajat, cum capătă încurajarea, sau pe cel ce se pocăiește cum se bucură de mângâierea căpătată prin iertarea Domnului.
Greul însă, în lucrul cu turma Domnului îl aduc oile căpiate. Da, da, oile care nu-și mai găsesc astâmpărul nicidecum. Au un neastâmpăr ciudat, care de fapt este expresia îndepărtării de Dumnezeu, și caută mereu să găsească motive pentru care lor nu le mai place nici biserica și nici cei ce o slujesc. Te miri ce motive de nemulțumire au. Ba că nu i-ai salutat, ba că e prea cald în biserică, ba că predicatorul gesticulează prea mult, ba că nu se mai cântă ca pe vremuri… O, câte puncte de suspensie ar mai încăpea aici!
Problema gravă este, nu că ei ar avea o nemulțumire și că ar fi în căutare de soluții pentru asta, ci că orice nemulțumire exprimată atrage după sine alte și alte nemulțumiri. Și,vai, nemulțumirile acestea sunt de cele mai multe ori strigate, să se audă bine și apoi să adune și nemulțumirile altora, care vezi Doamne, se tem să vorbească.
Vrei să le faci pe plac? Gestul tău este răstălmăcit. Vrei să discuți nemulțumirile lor într-un cadru restrâns? Nu, că ei nu au nimic de ascuns. Cauți să le dai o oarecare satisfacție? Nu, că lor nu li se poate închide gura cu nimicuri. Ei, nu și nu.
Ba vor peștii Egiptului, ba vor castraveții de acolo, ba vor prazul, ba vor ceapa, ba usturoiul. Sunt oameni care tot timpul vor, dar niciodată nu se întreabă ce oferă ei. Ba, unul zicea odată cuiva, că el oferă echilibru bisericii făcând opoziție. Cu alte cuvinte, bietul om se vedea a fi însărcinat de Domnul să destabilizeze biserica și să dea bătaie de cap păstorului, că și așa nu are multe de făcut.
Grea este lucrarea pastorală! Din cauza mofturoșilor Domnului.

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: