ANUNTURI

27% dintre americani încă urmăresc serviciile religioase online

În timp ce participarea la biserică în America a scăzut ușor pe parcursul pandemiei de COVID-19, modul în care oamenii participă la slujbele religioase pare să se fi stabilizat, potrivit Centrului de Cercetare Pew .

„Pe măsură ce pandemia de coronavirus încetează, aproximativ un sfert dintre americani (27%) urmăresc în continuare slujbele religioase pe ecrane. Aceasta include 10% care participă virtual, dar  nu  participă în mod regulat în persoană, plus 17% care se uită online sau la televizor  și  participă în mod regulat în persoană”, a spus Pew.

Și în ceea ce privește modul de participare preferat, „cei care fac ambele – care urmăresc serviciile pe ecrane și participă în persoană – spun în mare parte că preferă să meargă în persoană, cu o marjă de 76% până la 11%.

Cu toate acestea, printre cei care preferă închinarea virtuală decât în ​​persoană, frica de a se îmbolnăvi de o boală nu mai este o motivație principală. Comoditatea este.

Studiul Pew a constatat, de asemenea, cât de solitară este experiența de închinare virtuală pentru unii participanți. „Aproximativ jumătate (51%) dintre cei care urmăresc în mod regulat serviciile religioase online sau la televizor spun că, în general, urmăresc singuri aceste servicii. Un sfert spun că se uită cu alți oameni, în timp ce alți 23% spun că „depinde”.

--

Adulții care vizionează serviciile pe ecrane au raportat, de asemenea, că sunt probabil să cânte sau să se roage cu voce tare și să îngenuncheze în timpul închinarii online.

Majoritatea telespectatorilor (60%) au spus că urmăresc slujbele unei singure congregații, în timp ce 32% au spus că văd programe din două sau trei case de cult. Aproximativ 5% frecventează serviciile virtuale ale a patru sau mai multe instituții.

„În ceea ce privește congregațiile pe care le urmăresc, 26% dintre telespectatorii obișnuiți spun că urmăresc exclusiv serviciile oferite de casa de cult la care frecventează în general. Aproximativ unul din cinci (18%) urmărește în mod obișnuit slujbele oferite de o altă casă de cult, în timp ce o proporție similară (20%) urmărește slujbele propriei congregații  și  ale altor congregații. În plus, 36% dintre telespectatorii obișnuiți nu participă în mod regulat la slujbele religioase în persoană.”

--

Citeste mai mult: https://baptistnews.com/article/27-of-americans-are-still-watching-religious-services-online/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: