Reclame
ULTIMELE STIRI

Premierul Benjamin Netanyahu: ‘Apreciez prietenia președintelui Iohannis, sper că România își va muta ambasada la Ierusalim’/ INTERVIU VIDEO

Sustine. Dumnezeu te va rasplatii! Proiect CT

$5.00


Benjamin Netanyahu, prim-ministrul statului Israel, a acordat un interviu pentru STIRIPESURSE.RO, în care a vorbit și despre relația Israelului cu România și posibilitatea ca președintele Iohannis să decidă mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Este prima declarație a premierului israelian după discuția telefonică purtată cu președintele Iohannis pe 5 ianuarie.

Reporter: – Ați discutat recent cu președintele României. Domnul președinte a făcut o declarație, dar nu este clar ce s-a decis.

Benjamin Netanyahu: – În mod normal, nu dezvălui lucrurile care le discut cu șefi de state, dar apreciez prietenia președintelui Iohannis și a poporului român. Apropo, de-a lungul administrațiilor care s-au succedat, trebuie să spun, am avut un parteneriat foarte bun și o prietenie foarte puternică. Însă unele discuții se bazează pe discreție, așa că sunt și eu discret.

Reporter: – Credeți că România își va muta ambasada (la Ierusalim – n.r.)?

Benjamin Netanyahu: – Va trebuie să-l întrebați pe președintele Iohannis. Eu sper că da, în curând. Dar trebuie să spun că este o speranță, nimic mai mult.

Reporter: – România are un parteneriat strategic cu SUA, dar și o relație apropiată cu Israelul. În România, mulți politicieni vorbesc despre nevoia unui avocat la nivel internațional. Poate să fie Israelul avocatul României în relația cu SUA?

Benjamin Netanyahu: – Nu cred că România are nevoie de avocați. Nimeni are nevoie de avocați. Cred că trebuie să faceți poporul american conștient de prietenia cu SUA și de faptul că împărtășiți aceleași valori democratice. Israelul a făcut acest lucru în mod sistematic de-a lungul anilor și susținerea americană față de Israel nu a fost niciodată mai puternică. O susținere foarte puternică în rândul oamenilor. Americanii apreciază democrația, iar România este o democrație și are foarte multe valori comune cu SUA. Faceți cunoscute aceste lucruri! Noi spunem și în SUA aceste lucruri, îi vorbim de bine pe prietenii noștri din toată lumea.

Reporter: – Aveți aici în Israel o comunicate puternică de români. Până și doctorul dumneavostră este din România.

Benjamin Netanyahu: – Da, deci trebuie să înțelegeți că am mare încredere în români, altfel nu l-aș lăsa pe doctorul meu personal să mă trateze. O spun sub formă de glumă, dar nu este o glumă. Este o prietenie adevărată între toți israelienii și acei israelieni care au venit din România. Este o comunitate foarte apreciată și iubită în Israel.

Reporter: Nivelul schimburile economice dintre cele două țări este încă unul prea scăzut?

Benjamin Netanyahu: – Sunt de acord. Ar trebui să fie mai mare. Au fost multe investiții israeliene în România de-a lungul anilor, dar sunt de acord că ar trebuie să ne sporim relațiile comerciale. Mi-ar plăcea să văd mai mulți turiști români venind aici. Ar trebui să vină să viziteze Israelul atât ca stat modern, cât și ca „ținutul sfânt”, locul unde se află originile creștinismului. Cred că este ceva ce le va stârni imaginația: viitorul și trecutul în același loc.

sursa: https://www.stiripesurse.ro/

Reclame
Banner filme

Sustine – Doneaza. Dumnezeu te va rasplatii!

Doneaza in siguranta prin PayPal, cu cardul bancar.

$2.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (21769 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: