A PLECAT LA DOMNULANUNTURI

Dr. David Paul Yonggi Cho a plecat în veșnicie!  fondatorul celei mai mari biserici din lume

Ieri dimineață Dr. David Paul Yonggi Cho a plecat pentru totdeauna în prezența Domnului la vârsta de 85 de ani. Dr. Cho a fost unul dintre cei mai mari și influenți lideri penticostali din lume. Este fondator al Bisericii Evangheliei Depline (Yoido Full Gospel Church), din Seoul Coreea de Sud. Această biserică a devenit cea mai faimoasă biserică din lumea creștină datorită rapidității cu care a crescut. Este cea mai mare biserică din lume, are în prezent peste 800.000 de membrii cu toate bisericile afiliate. Duminica biserica are 7 programe și participă în jur de 200.000 de persoane.

Dr. David Yonggi Cho a fost unul dintre liderii mondiali care a vizitat România ținând o mare cruciadă de evanghelizare. A călătorit în diferite națiuni unde a ținut predici la mari evanghelizări și conferințe intetnaționale. A fost însoțit de puterea lui Dumnezeu prin multe semne și miracole.

Una dintre afirmațiile sale când a vizitat Europa a fost: ,,Voi trageți clopotul bisericilor și chemați oamenii să înceapă rugăciunea. Noi tragem clopotul să se oprească rugăciunea.” Biserica Yoido este o biserică a rugăciunii și misiunii.

În luna Mai 2019 am avut harul să vizitez orașul Seoul și am participat la un serviciu religios la care a predicat Dr. Cho. A fost o binecuvântare să îl ascult vorbind cu mult entuziasm și putere. Fiecare serviciu religios l-a încheiat cu rugăciune pentru cauze și mai ales rugându-se pentru cei suferinzi.

O altă lucrare de care biserica Yoido este legată, e Muntele Rugăciunii. Multele Rugăciunii este fondat în 1973 și este un loc în care există rugăciune continuă de la fondare. Sunt multe camere mici unde oricine dorește să stea în rugăciune poate să o facă fără întrerupere.

Dr. Yonggi Cho va rămâne o legendă și o adevărată sursă de inspirație pentru generațiile de penticostali și creștini care vor urma.

Florin Pop

La momentul morții sale, Cho primise tratament medical pentru o hemoragie cerebrală de care a suferit în 2020.

Cho s-a născut în 1936 într-o familie budistă și a trăit în timpul războiului coreean. S-a convertit la creștinism la 17 ani, când medicii i-au spus că va muri de un caz grav de tuberculoză.
„Nu voi uita niciodată binecuvântarea și harul lui Dumnezeu pentru viața mea, prin care El m-a ales să fiu Slujitorul Său când eram doar un copil nesemnificativ cu boli pulmonare și El m-a mântuit prin harul Său prin ispășirea Crucii lui Isus Hristos
Cho a continuat slujirea și a absolvit Full College Gospel College în 1956. Doar doi ani mai târziu, a deschis o biserică de cort în Seul, care ulterior s-a transformat în Biserica Yoido Full Gospel. Biserica a devenit una dintre cele mai populare mega biserici din lume și are peste 750.000 de membri.

Yoido are peste 500 de locații bisericești în toată Coreea de Sud și a trimis mii de misionari în țări din întreaga lume, potrivit comunicatului de presă al bisericii.

„Tot ce am făcut a fost să-mi ofer viața la fel ca băiatul care a dat cele cinci pâini și doi pești … Pur și simplu m-am ținut de visele pe care mi le-a dat Domnul și El a fost cel care a crescut Biserica Evangheliei Yoido la 750.000 de membri devine cea mai mare biserică din lume „, a spus Cho într-un comunicat.

Coreea de Sud are una dintre cele mai robuste comunități creștine din lume, iar megahisericile au crescut în popularitate în anii de după războiul coreean.

Cho a devenit unul dintre cei mai influenți lideri creștini din țara sa. El a scris mai multe cărți, a fondat un cotidian creștin și a înființat o organizație umanitară.

Soția lui Cho a murit în februarie anul acesta.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: