ANUNTURI

De necrezut! Norvegienii pot acum să-și schimbe identitatea sexuală în acte, de la vârsta de 6 ani

În această fotografie făcută în data de 11 septembrie 2016, Anna Thulin, în vârstă de 10 ani, pozează pentru o fotografie în dormitorul ei, în Haugesund, Norvegia. Anna s-a născut băiat, dar spune că niciodată nu a simțit acest lucru. În viitorul apropiat, Anna ar putea să primească o scrisoare de la autorități, care să confirme că ea este, în mod legal, o fată. Norvegia a devenit recent a cincea țară din lume, care permite cetățenilor săi să-și schimbe, în mod legal, genul fără acordul sau intervenția unui medic. Argentina, Irlanda și Danemarca au legi similare. Doar Malta și Norvegia și-au extins drepturile asupra copiilor.

Cu condiția ca aceștia să aibă consimțământul părinților, copiii de la vârsta de 6 ani pot acum să se autoidentifice ca băiat sau fată, intervenind, astfel, în genul care le-a fost atribuit la naștere. Anna este deja a noua minoră din țară care s-a folosit de acest drept, de când legea a intrat în vigoare în luna iunie cu o majoritate absolută.
Cu nicio cerință pentru o intervenție chirurgicală sau de consiliere, procesul este la fel de ușor ca și depunerea unei declarații fiscale. Până în prezent, Norvegia nu a refuzat nicio cerere. În curând, Anna va primi o scrisoare oficială care va confirma faptul că guvernul ei recunoaște ca ea este fată și că ea a știut dintotdeauna că este așa.
“Eu am întîlnit câțiva tineri care mi-au zis că noua lege le-a ușurat viața. Unii dintre ei au ieșit din întunericul în care se aflau”, a declarat Bent Hoie, Ministrul Sănătății, din partea Partidului Conservator, unul din promotorii legii.

Citește mai mult http://moldovacrestina.md/

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: