EDITORIALE

Binele pe care-l face păcatul

CRESTIN TOTALSfidează logica, nu-i așa? Cum ar putea spune Iosif că a fost bine că a fost trădat de frații lui? Nu este periculos să gândești așa? Nu încurajează și justifică el comportamentul fraților lui?

Dumnezeu este un maestru al transformărilor. Lui îi place să ia lucrurile cele mai de jos, disprețuite, fără valoare (1 Corinteni 1:27) și le transformă în lucruri prețioase. Tot așa El a folosit căderea fraților lui Iosif, nu numai pentru a salva întreaga familie a lui Iacov, dar și pentru a-i transforma în oameni mai buni, care sunt gata să se sacrifice unul pentru altul și pentru tatăl lor.

Inclusiv Iosif este transformat de acest rău. Iosif Îl cunoaște cu adevărat pe Dumnezeu în mijlocul problemelor generate de păcatul fraților lui. El devine înțelept, învață vocea lui Dumnezeu, învață cum să transmită oamenilor mesajul pe care Dumnezeu i-l dă, și mai ales, învață să ierte pe deplin.

Iată cum Dumnezeu a transformat păcatul fraților lui Iosif, dar și o serie de întâmplări nefericite care au urmat pentru Iosif, în lucruri bune, cu semnificație și scop vital pentru existența lor.

Se rezumă oare doar la Iosif faptul că Dumnezeu folosește păcatul și căderea pentru bine? Dacă privim în Biblie observăm că mulți oameni ai lui Dumnezeu au fost transformați după ce au căzut. Moise, Petru, Pavel nu ar fi devenit cine sunt dacă nu aveau căderile lor.

Dar cum se transformă binele în rău? Cum face Dumnezeu din păcat și cădere un lucru bun?

Să facem o paralelă cu lumea naturală. Ce ziceți de veninul de viperă? Într-adevăr este o substanță extrem de toxică. O cantitate mică poate să provoacă pagube majore și chiar să ucidă. Și totuși, oamenii au învățat să recolteze această substanță și să o folosească pentru bine. Nu doar ca antidot pentru mușcătura de viperă, ci și alte aplicații cum ar fi tratamentul artritei sau prevenirea atacului de cord, și de asemenea, în aplicații din domeniul cosmeticii.

Tot așa Dumnezeu ia păcatul nostru care este extrem de toxic pentru viața noastră spirituală și îl transformă într-un prețios tratament care ne va aduce mai aproape de Dumnezeu.

Dar în rețeta de transformare a păcatului mai este un ingredient esențial. Pe lângă păcat, mai trebuie să îi dăm lui Dumnezeu încă ceva. Este vorba de căința noastră. Doar combinat cu lacrimile pocăinței, păcatul poate deveni un tratament (2 Corinteni 7:10). Dumnezeu îl folosește pentru a transforma:

  • mândria în smerenie autentică
  • dificultatea de a ierta pe alții în empatie și capacitatea de a ierta înainte de a primi scuze
  • credința teoretică în credință autentică și aplicată.

Această rețetă a lui Dumnezeu ne aduce și mai multă lumină, putere, pasiune pentru Dumnezeu.

Desigur, lucrul acesta nu trebuie folosit ca pretext pentru a fi liberi să păcătuim. Cine are aceste gânduri poate să citească Romani 6, unde apostolul Pavel răspunde exact la această dilemă.

Concluzia din textul de astăzi este că „toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său” (Romani 8:28) … chiar și păcatele noastre, dacă sunt însoțite de pocăință.

Autor: Ștefan Bulzan

http://tineri.betania.ro/binele-pe-care-l-face-pacatul/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: