EDITORIALE

BISERICA ESTE PENTRU NECREDINCIOŞI

BISERICADin gândurile exprimate săptămânile anterioare dar, mai ales, înțelegând realitatea bisericii, se poate spune că biserica este formată din credincioși, dar, ea există pentru cei necredincioși.
Întrebarea următoare, atunci, este: cum poate fi menținută biserica în așa fel încât aceasta să rămână mereu a exista pentru cei necredincioși. Trebuie să recunoaștem că tendința este ca mereu să alunecăm în ipostaza de a face biserică doar pentru cei credincioși.

Ce face diferența? Cred că secretul este în maturizarea spirituală a credincioșilor care vine dintr-o relație crescândă cu Isus. Iar, atunci când crește maturitatea spirituală, printre altele, credința și încrederea vor crește. De la început, în cazul lui Adam și al Evei, ceea ce a căzut prima dată a fost încrederea în Dumnezeu. Întreg Vechiul Testament este un strigăt al lui Dumnezeu, o chemare: Încredeţi-vă în Mine!
Maturizarea, deci, este direct proporţională cu credinţa.

Cum crește credința? – Câteva ingrediente esențiale: cinci dinamice, valori, vectori, cinci catalizatori pentru întărirea credinței noastre:
1. Învățarea practică. Matei 7.28, 29/ 24.26,.Oamenii sunt mai interesați de ceea ce funcționează decât de ceea ce e adevărat. Domnul Isus a fost , într-adevăr, un Maestru în a-i învăța pe oameni cum nimeni altul.
2. Disciplina personală – privată. Este vorba de viața devoțională, partea secretă a vieții creștinului, cămăruța de rugăciune. Acolo se poate face, într-adevăr, diferența.
3. Slujirea personală. Domnul Isus a pus la loc de cinste, de la început, implicarea ucenicilor în slujire. Daţi-le voi să mănânce, îi provoacă Isus la un moment dat.
4. Relații providențiale. De multe ori, Dumnezeu orchestrează în viața noastră relații semnificative, întâlniri surpriză cu oameni prin care Dumnezeu ne vorbește. Avem, pe de altă parte, cadrul creat ca acestea să se întâmple, mă refer la implicarea în grupe mici și la frecventarea bisericii. Evrei 10.24-25
5. Circumstanțe pivotale. Sunt acele circumstanțe programate sau nu prin care Dumnezeu ne modelează. Printre circumstanțele planificate, și care ne pot fi de mare ajutor, sunt botezul în apă, consilierea premaritală, lucrarea cu familiile, etc.

Dacă primele trei înseamnă a ne face partea noastră, ca atare, depind de noi, de pasiunea și ascultarea noastră, asupra ultimelor două avem control mai puțin, în general. Doar atunci când Dumnezeu ne deschide oportunități și ne facilitează întâlniri cu oameni, să folosim asemenea prilejuri.

Pe săptămâna viitoare,

Pastor TEODOR BULZAN

http://betania.ro/biserica-este-pentru-necredinciosi/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: