EDITORIALE

Ce înseamnă să ai o concepție despre lume și viață? | Adiel Bunescu

Ce înseamnă să ai o concepție despre lume și viață? | Adiel Bunescu
Cu toții avem o perspectivă asupra lumii și vieții, indiferent dacă suntem coonștienți de ea sau nu. Nu există nici un dubiu în această privință. Problema se pune în faptul dacă perspectiva noastră a lumii și vieții este șlefuită, definită de adevărurile lui Dumnezeu sau de adevăruri alternative.
Pentru un urmaș al lui Isus este esențial să aibă o perspectivă creștină asupra lumii și vieții, altfel nu cred că poți trăi o viață întreagă sub domnia lui Hristos.
Cred că o perspectivă creștină asupra lumii și vieții este legată de Hristos peste întreaga viață și cu implicațiile Evangheliei în toate sferele vieții mele și apoi ale societății umane. Eu cred că este esențial și că nu putem trăi o viață consecventă din punct de vedere intelectual, practic, dacă în spatele ei nu stă o perspectivă coerentă asupra lumii și vieții. Aceasta înseamnă un set de răspunsuri la întrebări fundamentale de genul: De unde venim? Unde ne ducem? De ce suntem aici? Ce este bine și ce este rău? Ce este corect și moral? În acest mod, aceste elemente ne dau un cadru de referință pentru toate celelalte întrebări și răspunsuri dacă pe baza acestui cadru de referință iau mai apoi decizii. Ce fac la șscoală? Copiez sau nu copiez? Contează ce e bine și ce e rău, contează cine spune ce este bine și ce este rău.
De asemenea este important și care este sursa mea de valoare, de discernere a ceea ce este bine și rău. Foarte multe decizii sunt afectate de acest cadru de referință cu care operăm (conștient sau inconștient). Atunci, cred că e important pentru noi ca și urmași ai lui Isus să căutăm răspunsuri la aceste întrebări. De asemenea să căutăm să aducem viața noastră în armonie cu răspunsurile pe care le găsim în Cuvântul lui Dumnezeu, să căutăm care este revelația lui Dumnezeu.
Ce inseamna sa ai o conceptie despre lume si viata crestina – Adiel Bunescu, pastor, Bucuresti. Mai multe informatii: http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/alte-religii-filosofii

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: