StiriSTIRI MISIONARESTIRI VIDEO

14 000 de crestini martirizati in fiecare an

persecutieIn timp ce ce crestinii se pregatesc sa participe la Ziua Mondiala de Rugaciune pentru Biserica Persecutata din 3 noiembrie (sau oricare duminica din noiembrie), organizatia Gospel for Asia a informat ca peste 14000 de crestini din intreaga lume sunt martirizati pentru credinta lor. Acest numar include doar cazurile semnalate.

In emisiunea de radio de saptamana trecuta, Road to Reality, sponsorizata de organizatia Gospel for Asia, Dr. K.P. Yohannan, fondatorul si presedintele international al organizatiei, a rostit un mesaj plin de pasiune si de informatii despre realitatea bisericii persecutate.

“Isus a promis Bisericii Sale ca va fi persecutata si ca va avea necazuri”, spune Yohannan. “Zeci de mii de credinciosi, misionari si pastori experimenteaza zilnic realitatea persecutiei. Totusi, ei recunosc ca este o onoare sa poti suferi de dragul Lui. Fie ca Domnul sa ne puna pe inima povara de a mijloci pentru acesti frati si surori.”

Persecutia crestinilor este atat de natura fizica cat si psihica. Multi sunt batuti sau privati de mancare pana cand ajung sa moara de foame. Altii nu sunt intelesi si sunt torturati psihic. Parintii si-au alungat copiii de casa, iar scolile refuza sa ii primeasca inapoi pe elevi, doar din cauza numelui lui Isus. Casele lor sunt arse, hainele le sunt distruse si multi sunt ucisi.

La inceputul lunii trecute, pastorul unei biserici din Nepal a fost ucis in timp ce se ruga pentru bolnavi. In septembrie, niste persoane nevinovate care se inchinau intr-o biserica istorica din Pakistan au cautat adapost cand doi sinucigasi cu bombe au ucis 81 de persoane si au ranit altele 140.

--

In 2008, in statul indian Odisha, peste 500 de crestini au fost ucisi, iar altii 50 000 au fost fortati sa fuga in jungla. Peste 4000 de case ale crestinilor au fost distruse, iar zeci de biserici au fost jefuite si apoi arse. Acesti credinciosi au fost atacati doar pentru ca s-au intors la Cristos. Multi au pierdut tot ce aveau.

“Cateodata, cand ne rugam pentru crestinii persecutati, Duhul Sfant ne descopera ca noi putem fi parte din raspunsul la rugaciunile noastre “, spune Yohannan. “Multi dintre cei care au auzit despre persecutia din Odisha si s-au rugat pentru victime, au trimis donatii pentru a cumpara haine noi, Biblii, pentru a construi o casa de inchinare, precun si pentru a le reconstrui casele simple.”

Bisericile sunt rugate sa puna accent pe Ziua Mondiala de Rugaciune pentru Biserica Persecutata printr-un program de biserica special in oricare dintre duminicile din luna noiembrie. Persoane fizice, grupuri mici si biserici din intreaga lume vor face din luna noiembrie o luna speciala de rugaciune.

--

“Ca să înțelegem ce inseamna sa iti iei crucea si sa-L urmezi pe Cristos, trebuie sa calcam pe urmele pasilor Sai”, spune Yohannan. “Alaturati-va crestinilor din intreaga lume intr-un timp de rugaciune si post pentru acele zone de pe glob in care fratii nostri crestini sufera pentru credinta lor.”

Articol preluat de pe Charisma News si tradus cu permisiune.

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: