Stiri

Maratonul din New York, câștigat anul acesta de o crestina

4._ctigtoarea_maratonului_din_new_york_categoria_feminin_este_adventist_400Câştigătoarea Maratonului din New York, categoria feminin, de anul acesta este o femeie adventistă din Kenya. Ea obţinut titlul World Marathon Majors la femei şi un premiu de 500.000 de dolari.

Priscah Jeptoo, de 29 de ani, a participat pentru prima dată la Maratonul din New York, desfăşurat duminică, 3 noiembrie şi a câştigat locul întâi la categoria feminin şi un premiu de 500.000 de dolari. Ea a înregistrat un timp de 2:25:07, având un avantaj de 49 de secunde faţă de etiopiana care a obţinut locul doi, Buzunesh Deba, notează adventistreview.org.

 

Priscah Jeptoo a cunoscut Biserica Adventistă prin intermediul lui Abel Kirui, câştigătorul Maratonului Olimpic în anul 2012. Ei s-au întâlnit la alte competiţii în Kenya, în anul 2008, iar Kirui a invitat-o pe Priscah să vină la biserica la care mergea el. Nu a trecut mult timp până ce Priscah a început să frecventeze biserica adventistă. S-a botezat şi, ulterior, s-a căsătorit cu un bărbat care aparține aceleiași biserici.

 

Pastorul comunității religioase din care face parte, Noah Kipkoeth Chumo, a declarat că sunt foarte bucuroşi pentru Priscah şi familia ei, că s-au rugat pentru ea în tot acest timp şi că o aşteaptă să se întoarcă pentru a sărbători împreună victoria. El a mai spus că atleţii adventişti au înfiinţat asociaţia Adventist Athletic Association, iar când aceştia se află într-o competiţie, întreaga biserică se roagă pentru ei, în cadrul unui serviciu divin special. Chumo le-a transmis atleților să nu uite că puterea lor vine de la Dumnezeu şi i-a încurajat să facă din scopul etern prioritatea lor.

 

Priscah Jeptoo este actuala campioană olimpică, la maratonul din 2012, şi a câştigat de asemenea Maratonul din Londra 2013.

sursa: http://www.semneletimpului.ro/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: