ULTIMELE STIRI

La multi ani Vladimir Pustan!

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Dumnezeu să vă facă să fiţi universul ascuns în omul care leagă cuvintele de Cuvânt, gândurile de alte Gânduri, iubirea de Iubire şi speranţa de Cer. Să rămâneţi sensul giratoriu al bisericilor încadrate haotic în doctrine. Hristos să facă mesajele dvs ca nişte frânghii care leagă stejarii seculari de oamenii bătuţi de tornadele vieţii, ca o mireasă legată de un mesteacăn tânăr, un vis de tâmpla miresei, o mirare de privirea ei. Dar, şi trompeta de război care aminteşte că de sus vine puterea.

Duhul Sfânt vă ţină totdeauna îmbrăcat cu mantaua cuvintelor explozive. (Va fi de ajuns un foc de inimă şi totul se aprinde în miriştea sufletului, apoi trezeşte din tranşeele somnului soldatul de plumb). Vă urăm sănătate "Cireşarule unu" al României, care aşeazaţi vidul în forme colorate! Să fiţi punct luminos, atât pentru călăuzirea sufletelor, cât şi pentru libertatea dezvoltării omeneşti!
Vă mulţumim pentru că ne modelaţi frate Vladimir! Ajutorul dvs e mai mult decât un sărut pe buze! Îi mulţumin Domnului că dacă a dat pe Mozart Vienei, a dat şi pe Vladimir Pustan României. Muzica dvs zideşte profund biserica!


La mulţi ani fratele meu! Să aveţi hainele albe întotdeauna şi untdelemnul să nu vă lipsească de pe cap!
Ştiu, veţi trăi veşnic!

NicolaeGeantă&ŞcoalaCireşarii

Vladimir Pustan, maratonist printre pietoni

Ca să scri despre Vladimir Pustan, mai întâi trebuie să-ţi fâlfâie îngerii. Pentru că peniţa, tastele sau cuvintele sunt insuficiente. Ele trebuie să exprime pur şi simplu viaţă. Dar o viaţă trăită numai pe culmi. Şi între flori şi spini.
Vladimir Pustan este unul din păstorii momentului în România. Şi nu numai pe aici. Simpla prezenţă a sa pune în mişcare fluvii imense de tineri. Ori păduri de bătrâni, verzi, plini de suc şi cu sânge de sfinţi. Frate cu toţi fraţii, păstorul din Beiuş umple la refuz nu numai bisericile penticostale, baptiste sau creştine după Evanghelie, ci este iubit mult dincolo de porţile lor, la ortodocşi, catolici ori reformaţi. Unde predică destul de des. Şi foarte bine. E bun orator. Şi bine argumentat. Cuvintele sale sunt picuri de miere. Ecologice pentru suflet. Sunt balsam pentru răniţi. Până şi bisericile îşi scot binecrescutele turle ca să îl salute. Iar auditoriul se-nalţă pe vârful picioarelor să-l îmbrăţişeze, să-i şteargă o lacrimă cu colţul basmalei, ori să-l sărute. Până şi săracii Beninului îl binecuvântă.

Conduce dIN 2003 ani o fundaţie, un post de radio, o editură, şi o trupă. Toate cu numele de Cireşarii.

Profesor de litere, teolog cu inima, doctor în filosofie, scriitor ori poet, sunt numai câteva dintre atributele păstorului care face diferenţa între pietoni şi maratonişti pe calea crucii. Dacă predicile sale înlătură moluzul cioplit în inimile de piatră, iar poeziile sunt giuvare care împodobesc cu belşug pomul sufletului, cărţile sale te fac să înţelegi că dumnezeirea nu-i ceva amorf. Scrie cu patosul cu care vorbeşte. În public, la radio, la televiziuni sau pur şi simplu în piaţă ori în tren.
Pelegrin spre Ţara Eternă, este mai mult musafir pe acasă. Pentru că deplasările sale, continue şi lungi, au ţesut un păienjeniş intens în spaţiul danubiano-pontic. Care se întinde până spre Mediterana sau Atlantic. Şi asta pentru că fratele Vladimir are sentimentul cerului. Acţionează continuu, lăsând deoparte lenea contemplării. A înţeles că astăzi timpul nu mai are infinita răbdare din trecut. Iar noi, „locuitorii acestei secunde/nu suntem decât un vis de noapte zvelt/cu o mie de picioare, alergând oriunde”, cum spunea poetul Nichit Stănescu. Şi numai spre Dumnezeu nu, îndrăznesc să afirm eu. De aceea, păstorul Pustan e trâmbiţa Domnului care provoacă poporul. Şi cere sfinţirea.
L-am văzut uneori trist şi îndurerat. L-am văzut în spatele scenei Cireşarilor în genunchi, plângând tot timpul cât Florin Ianovici a predicat. Dar nu cu lacrimi de actor, şi nici de ceapă. L-am văzut cum îmbrăţişează pe cei pe care lumea îi consideră looseri. I-am citit editorialele pe blog. Şi-am îneles că pentru acest sfânt, scrisul este o terapie. I-am simţit mâna caldă pe umeri. Şi dulceaţa vorbele de duh.

Am văzut că nu se vaită. Deşi poverile sunt mari. Şi grele. Nu vorbeşte de rău pe alţii. Chiar dacă nu puţini sunt aceeia care îl pândesc cu dinţii rânjiţi. Sau cu săbiile ascuţite. Cu două tăişuri. Ăştia mă fac să cred că în biserici creştinii sunt ca şvaiţerul: unii văd găurile iar alţii văd brânza. Însă noi vrem să fim sătui. Mereu. Este spontan. Exclude talibanismul faţă de alte culte.

Vladimir Pustan un bun om de echipă. E prietenos, glumeşte, strange mâna poporului. Este fără fasoane, fără complexe, fără mirajul prestigiului ori al carierei. Lăngă el, spunea fratele Florin Ianovici nu poţi dormi. Ori pleci ori te consumi ca lumânarea. Prin urmare, cred eu, Nicolae Geantă că Vladimir Pustan trebuie multiplicat. Cu pastori ca el, bisericile din România ar trece mai uşor prin criză. Şi ar avea un drum mai lesne spre cer.
Nu e meritul său că este cine este. Iar ce am scris nu sunt sofisme. Şi nici lirice exagerări. Nu eu îl înalţ. Nu eu îl apăr. Ci Domnul Hristos. Pentru că este model de perseverenţă, de loialitate şi de dedicare, Stăpânul care l-a creat, l-a şi înălţat. Atât de mult că noi suntem lăstuni pe lângă el.

Pentru că azi este ziua sa de naştere, nu-i urez doar La mulţi ani! Fiindcă păstorul din Apuseni va trăi veşnic. În cer, la masă cu Mielul Lui Dumnezeu!

De Nicolae GEANTĂ la nicolaegeanta.blogspot.com

MWS/

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (28027 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

15 comentarii la La multi ani Vladimir Pustan!

 1. florin // 29 mai 2012 la 11:53 //

  LA MULTI ANI BINECUVANTATI fr Vladimire Dumnezeu sa-ti de-a tot mai multa putere pentru a tine Adevarul SUS fara compromis asa cum o faci pana astazi.FII BINECUVANTAT TU SI CASA TA. Te IUBIM. fratii din Italia.

 2. Minunate cuvinte spuse despre fratele Vladimir, şi cred că le merită iar cei cu care lucrează ştiu cel mai bine acest lucru. Dumnezeu să-l binecuvânteze cu viaţă şi sănătate aici pe pământ şi să-l poarte în carul biruinţei Sale. La mulţi ani fratele meu drag… împreună cu Isus Domnul!

  Inimă mare… ochi curaţi
  Ce au sorbit puternica Lumină
  Ridică şi îmbărbătează fraţi
  Ne vrea pe toţi în ţara de lumină.
  Român plin de iubire pentru ai săi
  Neobosit colindă ţara-ntreagă
  Când e blamat, smerit porneşte iar prin văi
  Vorbind de mântuire-n lumea largă.

 3. CRISTINA // 29 mai 2012 la 13:08 //

  LA MULTI ANI FRATE IUBIT DE INIMA MEA DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE VESNIC AMIN

 4. Agape // 29 mai 2012 la 14:50 //

  Viaţă veşnică şi căţi mai mulţi ani să fiţi sănătos şi plin de Har.
  România vă iubeşte !!

 5. Estera // 29 mai 2012 la 15:10 //

  La multi ani si Domnul Isus sa va binecuvinteze in toate.amin.

 6. LA MULTI ANI ! MULTA PACE SI LINISTE LAUNTRICA ! DAN

 7. Dumnezeu sa te binecuvanteze frate Vladimir! Domnul sa-ti poarte de grija toata viata si sa-ti dea putere in tot ceea ce faci!

 8. nitserc // 29 mai 2012 la 19:47 //

  Daca vreti sa i transmiteti ceva sunati sau pe ciresarii nu stiu daca se uita aici

 9. scorpyo // 29 mai 2012 la 21:24 //

  La multi ani din tot sufletul… pentru cel care m-a facut sa il vad pe Dumnezeu in alt fel… fata de cum il stiam.

  Domnul sa te binecuvanteze!!!

 10. DANIELA // 29 mai 2012 la 21:44 //

  NU SPUNEM LA MULTI ANI,PT CA SANT PREA SARACE ACESTE CUVINTE PENTRU UN SUFLET SINCER SI DEVOTAT ,PLIN DE ATATA INCARCATURA DUHOVNICEASCA,CI SPUNEM ASA CUM A AMINTIT INTR-O PREDICA CHIAR EL:DAR STIM CA CINE FACE VOIA LUI DUMNEZEU ,TRAIESTE IN VEAC.DOMNUL SA TE INTAREASCA, PENTRU CA INCA MAI SANT SUFLETE DE SALVAT IN ACEASTA LUME MURDARA SI PLINA DE PACAT,AMIN

 11. La multi ani!si multa putere in lucrarea ta pe campul evangeliei…

 12. vasile // 29 mai 2012 la 22:43 //

  La multi ani! Doresc sa fit binecuvantat pe deplin iar puterea Lui Dumnezeu sa va insoteasca pretutindeni .Va doresc multa sanatate ,fericire alaturi de cei dragi .

 13. Rahela // 29 mai 2012 la 23:19 //

  La multi ani,minunati si plini de biruinte,har si multa pace! Binecuvantari zilnice si o lucrare puternica,zidita pe Stanca !

 14. RELY_IONICA@YAHOO.COM // 30 mai 2012 la 8:44 //

  Bunul Dumnezeu sa te binecuvanteze, pacea Domnului Isus sa fie cu tine si familia ta si Duhul Sfant sa te calauzeasca in drumul de pe acest pamant!La multi ani!

 15. La multi ani binecuvantati!!!:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: