Studiu Biblic

Studiu: Nimeni nu s-a suit în cer, afară de Cel ce S-a pogorât din cer, adică Fiul omului, care este în cer.”

Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica, dar tocmai ele marturisesc despre Mine. (Ioan.5:39)

Tema de astăzi este propusă de sora Pavel Valeria: In Ioan 3:13 scrie: „Nimeni nu s-a suit în cer, afară de Cel ce S-a pogorât din cer, adică Fiul omului, care este în cer.”

1. Despre cine vorbeste Domnul Isus aici, pentru ca stim ca inca era pe pamant?
2. Daca nimeni in afara de Fiul omului, care este Domnul Isus, nu s-a suit la cer, unde sunt Enoh, Ilie …? Sau putem crede ca si ei s-au pogorat din cer?
3. Se poate sa fie  tradus „gresit” versetul asa incat sa capete un inteles gresit?

CEL MAI IMPORTANT LUCRU ESTE CA TOATE DISCUŢIILE SĂ AIBĂ O BAZĂ BIBLICĂ BINE ÎNTEMEIATĂ ŞI SĂ NU NE ABATEM DE LA SUBIECT!!!

Vrei sa dezbatem o tema? trimite tema ta la: crestintotal@yahoo.com

Cuvântul Domnului să fie o candelă pe cărarea noastră!

 

 

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

9 Comments

 1. 1Domnul Isus vorbeste despre sine cu siguranta desi traducerea D. Cornilescu
  ne lasa sa intelegem si altceva se refera la faptul ca El ( Fiul omului) e Cel ce s-a
  pogorat din cer

 2. Enoh si Ilie au fost ridicati la cer.Cei doi nu au gustat moartea.Gen.5;24,,Enoh a umblat cu Dumnezeu,apoi nu s-a mai vazut,pentru ca l-a luat Dumnezeu.2 Imp.2:11,,Pe cand mergeau ei vorbind,iata ca un car de foc i-au despartit pe unul de altul ,si Ilie s-a inaltat la cer intr-un vartej de vant.Eu cred ca ei se vor intoarce pe pamant si vor prooroci 1260 de zile.Ei vor face semne si minuni.In lupta cu antichrist ei vor fi omorati si trupurile lor moarte vor zacea in piata cetatii celei mari.Apoc.11:3-8.
  v.12Si au auzit din cer un glas tare care zicea :,,suiti-va aici !Si s-au suit intr-un nor spre cer,iar vrajmasii lor i-au vazut.Deci si ei se vor sui la cer.Noi credem ca asa va fi.Tot ce scrie este DA si AMIN.Aceasta este parerea mea.

 3. Gamaliel, despre Enoh se zice: „Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai văzut, pentru că l-a luat Dumnezeu. ” iar despre Ilie: ” … şi Ilie s-a înălţat la cer într-un vârtej de vânt.”
  In versetul nostru scrie ca nimeni nu s-a suit în cer, afară de Cel ce S-a pogorât din cer, adică Fiul omului, care este în cer. Cum explici asta?

 4. Diferenta este ca Domnul Isus S-a inaltat la cer prin propia lui putere.Fapte 1:9,,Dupa ce a spus aceste lucruri ,pe cand se uitau ei la el ,S-a inaltat la cer, si un nor L-a ascuns din ochii lor.,,Pe cand ceilalti au fost luati de Dumnezeu,prin puterea lui Dumnezeu,nu prin puterea lor.
  Cat despre Ilie vedem la 2 imp.2:3,,Fii proorocilor care erau la Betel ,au iesit la Elisei ,si i-au zis:,,stii ca Domnul rapeste astazi pe stapanul tau deasupra capului tau ?,,si el a raspuns:stiu si eu dar taceti.,,

 5. Ema este si asta o explicatie dar nu mi-ai raspuns la intrebare: „De ce zice Domnul Isus ca nimeni nu s-a suit în cer, afară de Cel ce S-a pogorât din cer?

 6. Cred ca v.13 ar trebui inteles astfel: ,, Nimeni (de pe pamant) nu s-a suit in cer (ca sa vada ce este acolo si sa marturiseasca despre cer)vezi v.11 afara de cel ce s-a pogorat din cer adica Fiul omului care este in cer si vorbeste despre locuinta lui vesnica.

 7. Valeria as vrea sa cunosc si parerea ta despre aceasta tema.Acum chiar ca as vrea sa mai cunosc si alte pareri pentru ca nu poate fi vorba de o greseala.

 8. versetul e foarte clar ceea ce zice Isus din Ioan 3:13.1 Corinteni 15:50  Ce spun eu, fraþilor, este cã nu poate carnea ºi sângele sã moºteneascã Împãrãþia lui Dumnezeu;omul a fost creat pentru a popula pamantul,nu cerul.Ilei si Enoh ,Moise la fel care nu i s a mai gasit trupul,nu s au suit la cer.pentru ca in Matei 11:11  Adevãrat vã spun cã, dintre cei nãscuþi din femei, nu s-a sculat nici unul mai mare decât Ioan Botezãtorul. Totuº, cel mai mic în Împãrãþia cerurilor este mai mare decât el. vedem ca Ioan Botezatorul este cel mai mare nascut din femeie ,totusi daca Ilie sau Enoh s ar fi inaltat la ceruri in Imparatia lui Dumnezeu ar fi fost mai mari ca Ioan Botezatorul.apropo ,foarte buna dovada de la inceput Ioan 5:39.Cuvantul lui Dumnezeu ne raspunde ,nu trebuie sa deducem noi nimic ,decat strict ceea ce scrie in Cuvant.care este complect.

 9. Parerea mea este ca Isus fiind Dumnezeu, putea sa fie in mai multe locuri in acelasi timp. Deci era si in cer si pe pamant in acelasi timp.

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: