Intrebari & RaspunsuriStudiu Biblic

Ce ar trebui sa facem ca Biserica sa inainteze si sa prospere?

Stim ca Biserica Domnului stagneaza(si asta ii mistuie pe uni crestini), stim ca nu mai este asa de vie si ca rugaciunile nu mai sunt ascultate- si asta din cauza noastra;
„Ce ar trebui sa facem ca Biserica sa inainteze si sa prospere? Unde am gresit? Ce este in neregula cu poporul Domnului?”
Va rog, un sfat duhovnicesc si convingator. Pavel Valeria

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

19 Comments

 1. Biserica, conform ìnvataturii Scripturii este singura institutie de pe pamìnt care trebuie si este menita sa-L reprezinte pe Hristos.
  Lucrarea Imparatiei Lui Dumnezeu, nu s-a sfìrsit odata cu ìnaltarea lui Isus la cer, ci continua prin mandatul ìncredintat de Hristos Bisericii.
  Biserica din perspectiva biblica are” autoritate” deoarece:
  1 Este trupul lui Hristos Efeseni 4 Romani12 1Corinteni12
  2Este zidita pe temelia apostolilor si proorocilor Efeseni 2:20
  3Este locul unde domneste Hristos Matei16:18
  Privind realitatea vremurilor care le traim (noi crestinii) Biserica nu pare a fi ceea ce trebuie sa fie. oare de ce?
  Pentru multi notiunea de „Biserica” e de mult uitata, ori poate n-au stiut niciodata, transformìnd locurile de ìnchinare in „sali” de petrecere, de relax de spectacol si mai stiu eu ce.
  Nu ma indoiesc ca fiind parte integranta in Biserica lui Hristos, trebuie sa am o imagine clara despre ce inseamna „Biserica” in ochii lui Dumnezeu.
  socotesc ca asta-i primul pas
  Doamne-ajuta

 2. M-am tot gandit zilele astea si m-am framantat, ce se poate face? Chiar nu este nimeni care sa iasa inaintea Domnului si sa faca ceva? Ce si unde s-a intepenit asa de tare rotile carului de biruinta?

  Parerea mea umila:
  Intai ar trebui sa vedem cum stam cu ascultarea fata de cerintele lui Dumnezeu. Apoi cu rugaciunea si cu relatia dintre frati. Dintr-o data toti am devenit invatatori ….. dar ucenici?

 3. George, sunt multi care gandesc ca si tine. S-au format cercuri de rugaciune, s-au adus zile de jertfa (si inca se mai aduc si se mai inalta rugaciuni). De ce totusi nu este ascultata rugaciunea? De ce s-a pierdut aceasta autoritate? Oare nu am devenit prea indulgenti cu legile si poruncile Domnului? Asta nu-i chiar pacat, asta se poate trece cu vederea, etc… De ce nu se schimba nimic in bine ci tot din rau in mai rau?! Stiu ca Dumnezeu mai are mila si asteapta sa ne trezim, dar ce trebuie fact? De unde se poate incepe? Indraznesc poate prea mult, dar asta ar trebui sa fie preocuparea fiecarui pastor, a fiecarui oite….
  Imi pare rau ca ma bag unde nu imi fierbe oala, dar cineva trebuie s-o spuna.

 4. Eu cred ca ar trebui sa ne intoarcem la modul acela sfant de a trai voia lui Dumnezeu in viata noastra , pe care il aveau apostolii.Ne-am obisnuit cu rutina religioasa si nu mai este focul acela sfant al iubirii lui Dumnezeu , in spatele slujirii noastre.De ce lucrul acesta? Pentru ca am pus accentul mai mult pe cunoaterea Cuvantului decat pe puterea care este in spatele Lui.Duhul Sfant se intristeaza cand ne ocupam mai mult cu lucrurile pamantesti in loc sa umblam dupa lucrurile de sus.Prea mult primeaza talentul,decat darurile Duhului Sfant.Ne punem increderea in aptitudinile noastre, decat in puterea Domnului.Rugaciunile noastre nu mai sunt insotite de focul acela launtric.Nu mai postim cum posteam inainte.Cineva spunea:,,Daca la noapte Duhul Sfant ar fi luat din biserici,nu s-ar schimba prea multe,pentru ca avem organizarea noastra,planificarile noastre si nu mai dam loc Duhului Sfant sa lucreze.Avem nevoie de o noua suflare a Duhului Sfant care sa aprinda mucul care mai fumega si pentru acesta Dumnezeu cauta oameni care sa se puna deoparte pentru a fi folositi cu putere de Dumnezeu.Ezechiel 22.30,,Caut printre ei un om care sa inalte un zid si sa stea in mijlocul sparturii inaintea Mea pentru tara ,ca sa n-o nimicesc,dar nu gasesc niciunul.,,

 5. Amin, Ema, rugaciunea nu mai are focul de alta data.
  Nu mai sunt acei oameni disponibili sa inalte zidurile daramate si sa stea in sparturi, daca ne rugam pentru cineva, prima data judecam …..
  Pastori sunt incompetenti sau nu pot nici cum sa ajunga la inima noastra?
  Cine este vinovat, se stie?

 6. Cred că în primul rând ar trebui să ne mărturisim păcatele pentru ca după… El să dea belşug de har. Atâta vreme cât încă nu suntem gata să recunoaştem sinceri unde am greşit şi să ne pocăim de greşelile noastre din trecut Biserica nu înaintează şi nu prosperă. Poate acesta este un început. http://ungandbun.wordpress.com/2011/01/21/vicepresedintele-care-a-incercat-sa-se-ascunda/
  Dumnezeu să ne ajute să ne propiem de El cu sinceritate şi cu dorinţa sinceră de a fi gata pentru slujire.

 7. Despre Biserica Lui Dumnezeu
  Cand ne gandim la Biserica Lui Dumnezeu,ne ducem cu gandul la toti aceia care sunt nascuti din nou,au incheiat legamant cu Dumnezeu prin botezul in apa si sunt botezati de Domnul si cu Duhul Sfant,traiesc o viata noua unbland in faptele bune randuite de Dumnzeu si sunt lumina lumii si sarea pamantului.
  CITITI Fap. Apostolilor Cap. 2 versetele 38-43
  1 Petru Cap. 1 versetul 3
  Tit Cap. 2 versetele 11-14
  Efeseni Cap. 2 versetul 10
  Matei Cap. 5 versetele 14-16
  Din astfel de oameni este formata Biserica Lui Dumnezeu din orice neam,semintie,norod,sau limba.
  Vezi:Apocalipsa Cap. 5 versetul 9
  Insa daca ne referim la o anumita grupare crestina fie ea si Penticostala din care fac si eu parte,adica Cultul Crestin Penticostal din Romania,Biserica Lui Dumnezeu Apostolica,fiind format din circa 2700 Biserici locale in tara si circa 120 biserici in diaspora,avand in total aproximativ de 333.000 de membrii.Din punct de vedere organizatoric ,administrativ si teologic au progresat in mod apreciabil insa pe plan spiritual se observa nu numai o stagnare si chiar o scadere accentuata a starii spirituale.
  Unde am gresit?
  1)Prin botezul in apa s-au strecurat in Biserica oameni nenascuti din nou si sunt destul de multi.
  2)Au fost ordinati in slujbe barbati fara convingeri penticostale,adica nu botezati cu Duhul Sfant.
  3)Sunt multi predicatori in Biserici care tin doar predici teologice,adica povestiri frumoase din Biblie,adesea ori prea lungi si care nua au nici-o legatura cu viata spirituala reala a Bisericii.
  4)In multe Biserici locale in deoseb la orae serviciile divine din casa de rugaciune au doar un aspect de programe artistice,rugaciunea fiind mai mult formala,de post si o viata de Sfintenie prea putin se mai vorbeste,acestea fiind doar o exceptie.
  5)Viata multor membrii este o viata duplicitara,la biserica buni crestini,chiar in frunte vrem sa fim,iar in casa ne gandim cate sa mai invartim,ca milionari sa fim.
  Toate acestea cat si altele care numai Tatal ceresc le stie dauneaza grav starii spirituale a bisericii fie ea si numita Penticostala.
  Ce trebuie sa facem?
  Va rog sa CITITI:
  Isaia Cap. 55 versetele 6-8
  Ieremia Cap. 6 verestul 16
  Ioel Cap. 2 versetele 12-17
  Cuvantul Domnului ne spune sa privim bine pe cei cari ne carmuiesc in Domnul si ne sfatuiesc.De retinut,nu orice fel de carmuire,ci in Domnul.
  In continuare voi arata un sfat dat de un lucrator care ani de zile a fost in conducerea Cultului Penticostal din Romania si anume:Find intrebat:Ce prioritati vedeti pentru Cultul Penticostal din vremea noastra?
  Raspuns:restatornicirea starii spirituale.Fata de inceputurile credintei,viata spirituala a credinciosilor in timpul nostru lasa mult de dorit.
  1)Trebuie promovata o viata de rugaciune profunda ata a membrilor cat si a intregii fratietati.
  2)Intramarea Sfinteniei si curatiei spirituale,
  3)Postul sa-si reaia locul in viata Bisericilor
  4)Staruinta dupa Botezul cu Duhul Sfant.
  5)Promovarea lucrarilor Duhului Sfant in Biserica.
  6)Pastoritia ca slujba sfanta sa fie exercitata fara interese materiale,sa reluam inceputul credintei:Revista Cuvantul Adevarului nr. 4 din martie 1992.
  Biserica sa prospere
  Sa urmam exemplele sanatoase din experientele unui pastor si lucrator impreuna cu Dumnezeu.
  Revista Cuvantului Adevarului nr. 9-10 Septembrie-Octombrie 1997.Marturie:am luat Biserica in primire,fiind numit caconducator in toamna anului 1964.Atunci numaram 210 membrii.Printr-o adunare generala a membrilor am cerut ca toti sa fie implicati in post si rugaciune.
  Am impartit numarul total in 7 grupe a cate 30 de persoane.Fiecare grupa trebuia sa-si aleaga o zi din saptamana ca sa stea in post si rugaciune pentru prosperitatea Bisericii.
  Aveam o dupamasa pe saptamana stabilita pentru consultatii pastorale;membrii bisericii care simteau nevoia veneau si ne spuneau dorintele si cauzele lor,in timp biserica a crescut si numeric,eram 3 pastori si acolo unde intalneam situatii deosebite ne uneam toti trei cu cei in cauza in post si rugaciune.Dumnezeu lucra facand izbavirile necesare pentru care ne rugam,aceste erau marturisite in biserica si se aducea multa zidire sufleteasca si cu ajutorul Duhului Sfant biserica a crescut si numeric si spiritual,ajungandu-se ca in fiecare grupa de rugaciune sa fie ate 700 de persoane pe zi in post si rugaciune,astfel Biserica a prosperat din toate punctele de vedere si numeric a ajuns de la 210 membrii la 4900 membri.
  Din revista de sus amintita,numai pe scurt,
  Oriunde se munceste este si castig.
  Dar unde numai se vorbeste este lipsa.
  Proverbe Cap. 14 versetul 23
  Biserica prospera cu ajutorul Duhului Sfant daca acesta este lasat sa lucreze in Biserica asa cum El voieste.
  Fapte Cap.9 versetul 31

 8. Dumnezeu e acelasi,in El nu e umbra de schimbare!Si El lucreaza si astazi.Ce este de facut?Sa ne cercetam fiecare vietile,apoi sa incepem cu cei din casele noastre,familiile noastre.Prea des ne uitam afara si parca am dori sa ii „pocaim” pe altii cand in familiile nostre sunt suflete pierdute.Si sa nu avem asteptari doar de la cei care sunt in fruntea poporului.Fiecare vom da socoteala pt timpul pierdut,pt sufletele care puteam dar nu le-am adus la Hristos!Dumnezeu asculta si azi rugaciuni,mantuieste oameni,vindeca bolnavi!Trezirea incepe cu fiecare din noi!

 9. Nu cred ca problema sta in determinizm si in a ne dubla fortele sa traim o viata crestina autentica , noi avem nevoie de a fi pasionati pentru Dumnezeu de al gasi irezistibil ,de a vedea in El comoara care ne face sa renuntam cu bucurie la tot de dragul Lui.
  Da…, cred ca ne-am departat de adevar ,de adevarul care elibereaza si traim minciuna diavolului care ne face sclavi.E o mare diferenţă între a cunoaşte ce spune cineva şi a cunoaşte însemnătatea celor spuse.
  Avem nevoie de intelegerea adevarului.

 10. Asa este Gabriel, poporul piere din lipsa de cunostinta si de multe ori ne bazam prea mult pe ce spun oameni si nu pe ceea ce ne dicteaza Duhul Domnului.

 11. Mantuirea e simpla,noi o complicam.Daca avem Duhul Sfant in noi,El ne ajuta sa intelegem adevarul.Dar ni sa racit dragostea!

 12. Daca aruncam o privire adanca in Scriptura vom realiza ca de fapt ceea ce numim noi astazi biserica nu prea corespunde cu ceea ce spune Scriptura. Noi numim biserica fiecare reunire , daca imi permiteti sa spun asa, religioasa, dar defapt Scriptura relateaza ca biserica este insusi trupul Domnului Isus Hristos, trup pe care el il ingrijeste, il hraneste si intr-o zi il va lua sa locuiasca impreuna. Din aceasta cauza eu cred ca biserica ( trupul Domnului Isus ) va prospera chia daca in zilele acestea tot mai putini vor sa faca parte din biserica Lui. Spun tot mai putini deoare ce se vede la o simpla privire doar, ca cei ce se lauda ca fac parte din biserica Domnului Isus se cam inseala. Se inseala deoarece domnul lor este moda veachului, care intra tot mai mult in randul nostru, domnul lor este banul, deoare ce tot mai multi devin pe zi ce trece mai lacomi de avere, domnul lor este mandria , deoare ce tot mai mult se umbla dupa renume si faima predicand evanghelia doar ca sa fie cunoscuti fara a indemna pe cineva sa faca cu adevarat parte din ” Trupul lui Hristos” din biserica Domnului. Pentru cei a caror inima inca le arde dupa neprihanire nu ramne decat sa faca ceea ce ne indemna ap. Pavel in Epistola catre Romani „Luati seama bine ca nimeni sa nu se abata de la harul lui Dumnezeu, pentru ca nu cumva sa dea lastari vreo radacina de amaraciune, sa va aduca tulburare, si multi sa fie intinati de ea.
  Vegheati sa nu fie intre voi nimeni curvar sau lumesc ca Esau, care pentru o mancare si-a vandut dreptul de intai nascut.
  Stiti ca mai pe urma, cand a vrut sa capete binecuvantarea, n-a fost primit; pentru ca, macar ca o cerea cu lacrimi, n-a putut s-o schimbe”.
  Dumnezeu sa-i ajute pe cei care IL iubesc sinceri sa ramna aproape de EL, chiar daca adunaturii care a iesit din Egipt impreuna cu Israel ii vine pofta de carne (firea pamanteasc) prin pustie .

 13. Eu cred ce zice Cuvantul lui Dumnezeu, si anume, sa fim treji si sa veghem in vederea rugaciunii, sa ne impotrivim deavolului tari in credinta, sa privim sa Stanca si Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, adica spre Isus Cristos care ne-a salvat de la moarte. Cred ca daca facem aceste lucruri prin credinta si pocainta in fiecare zi, vom putea inainta frumos pe Cale ca in timpul zilei. Fiti binecuvantati de Domnul!

 14. Biserica, Adunate, Sinagoga, Templu, Casa de rugaciune, etc, putem enumera cate voim, dar cel mai important lucru este sa ma stiu (sa va stiti) piatra vie din acea zidire, Biserica si sa constientizam ca acea piatra trebuie sa potriveasca la locul ei, ca de nu, va fi luata si slefuita pana va potrivi.
  Asta dorim, sa trecem prin mana Marelui Mester?
  Sa ne analizam fiecare si sa nu gasim ca un lucru de apucat sa ne numim copii ai lui Dumnezeu. Sa intelegem ca de fiecare din noi depinde ca minunata lucrare sa prospere. Mai este o solutie, lepadarea si inlocuirea noastra cu altii. Asta vrem? Dumnezeu, sa nu uitam, nu se lasa batjocorit si nici inselat si fie ca vrem noi sau nu, tot isi va duce la bun sfarsit lucrarea.

 15. D-na sau sora Pavel Valeria apreciez căutariel dvs. Si eu am inceput aceasta cautare si mi-am facut chiar un blog pe care va rog sa il si vizitati.
  Eu cred ca vietile crestinilor cei mai multi nu mai sunt in mainile lor. Spiritual vorbind, nici gandurile, nici inclinatiile nu sunt deplin asa cum ar trebui. Pentru asta trebuie un inceput nou. Trebuie sa ne aducem vietile noastre in mainile noastre caci nu putem da lui Dumnezeu viata noastra daca de exemplu ea este in mana lenei spirituale si a pacatului…Va rog s-a imi trimiteti comenturi pe blog daca aveti intrebari la ce am scris.

  http://www.viatainmainiletale.blogspot.com

  Pace si bucurie.
  Vasile

 16. Atunci cand, dimineata rostim TATAL NOSTRU iar peste zi traim ca niste orfani nu putem avea pretentii ca bisrica sa prospere. Atunci cand ne intalnim pe stada cu frati sau surori in Domnul si ne salutam cu ,,ciao”sau alte cuvinte si nu cu ,,PACEA DOMNULUI ” atunci cand in adunare avem un comportment iar in societate avem altul sa nu ne asteptam sa se umple bisericile.

 17. BISERICA AZI NU CUNOASTE ZIUA CERCETARII EA ESTE OARBA SI NU O STIE ,,,AZI TRAIM VREMEA LUI NOE ,,

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: