Intrebari & Raspunsuri

Este permis creștinilor să asculte muzică(necreștină)?

Ca și cărțile, revistele, filmele, pictura, etc., muzica este un produs al creației umane. Ea poate fi bună și rea. Nu putem judeca despre un produs că este bun sau rău numai după religia omului care l-a creat. În cazul muzicii, aceasta poarta cu sine un mesaj care influențează ascultătorul și influențele pot fi bune sau rele. Dacă mesajul muzicii sau cântecelor este contrar învățăturii sănătoase a Sfintelor Scripturi, creștinul nu trebuie să asculte o astfel de muzică. Cuvântul lui Dumnezeu ne îndeamnă astfel:

… cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun. Feriţi-vă de orice se pare rău. (1 Tesaloniceni 5:21-22)

Mie îmi plac mult melodiile și cântecele populare ale neamului meu, dar am văzut că sunt multe cântece care prezintă beția și curvia în lumină bună și nu vreau să ascult astfel de cântece. Am observat că tocmai aceste cântece au devenit foarte populare și la cele mai multe posturi de radio sunt puse continuu. Un exemplu este cântecul lui Ian Raiburg „Să tragem o beție”. Având în vedere ce probleme grave creează beția în ultima vreme, poate ar fi cazul să fie mai des difuzat cântecul „Plânge-n deal o nevăstuică” interpretat de Zinaida Julea și care tocmai arată tragedia beției.

Invit cititorii să împărtășească experiența și opiniile lor despre ascultarea muzicii necreștine.

sursa: www.moldovacrestina.net

--

Daca ai intrebari la care nu ii sti raspunsul sau nu esti sigur trimite intrebarea ta la adresa de e-mail: crestintotal@yahoo.com

Click aici pentru mai multe intrebari si raspunsuri

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

8 Comments

  1. metanoia aia care te face sa gandesti occidental, new-age, ca lumea:-(

  2. Eclesiastru 11:9 „Bucura-te tinere, in tineretea ta, fi cu inima vesela cat esti tanar, umbla pe cai alese de inima ta si placute ochilor tai, dar sa sti ca pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecata.”
    1Corint. 10:23 „Toate lucrurile sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos.
    Toate lucrurile sunt ingaduite dar nu toate zidesc.”
    Daca incredintarea ta este ca nu este pacat si dupa ce ai ascultat o piesa „zguduita” poti striga : „Aleluia, Slavit sa fie Domnul!!!” , s-ar putea sa fie bine sa asculti si asa muzica. dar fi atent carui Domn ii strigi Osana…..

  3. „Mie îmi plac mult melodiile şi cântecele populare ale neamului meu…”
    Dacă ai fi pe un site de folclor, de etnografie sau pe orice site al unui partid, nu aş putea decât să te felicit pentru patriotismul tău.
    Din nefericire, întrebarea este pusă pe un site creştin, iar aici am convenit că prietenia lumii este vrăşmăşie cu Dumnezeu.
    Nu contest frumuseţea folclorului românesc, nici muzicalitatea lui şi sunt realmente copleşit de complexitatea şi măiestria scriiturii orchestrale a unora din capodoperele genului.
    Dar – aşa cum just ai observat în postarea ta – problemele apar cu mesajul melodiilor, unde vei găsi de la instigarea la adulter, elogiul vieţii cu parteneri multipli şi până la apologia viciilor, asta ca să menţionez doar câteva din domeniile de elecţie ale genului vocal-folcloric.
    O intrebare pentru toţi cititorii: vă place Maria Tănase, despre care criticii nu au decât superlative? Vă îndemn să ascultaţi doar una din creaţiile marii maestre, care a făcut înconjurul lumii, după ce „EMI” şi „Pathe Marconi” au imprimat-o pe discuri din bachelită. (www.trilulilu.ro/razvy2005/6598d2514d6d21), după care vă îndemn să uitaţi rapid textul şi să aprindeţi tămâie în casă, deoarece mai rar veţi găsi în cele 3 min. si 40 de secunde o asemenea îngemănare a patru blesteme majore, grele, repetate, pentru siguranţă de două ori!
    Bref, dacă nu te poţi abţine să asculţi muzică populară, orientează-te spre genul orchestral, deşi sfatul meu este să asculţi mai degrabă muzică creştină de bună calitate. Iar dacă vrei ceva cu adevărat valoros, ascultă muzică clasică, dar rămâi tot la genul orchestral, ia-o de la preclasici şi nu depăşi secolul XIX! Ea te va zidi (muzica creştina) şi te va îmbogăţi sufleteşte (cea clasică), spre deosebire de muzica populară care te va face să oftezi după modul de viaţă pe care-l elogiază. Şi la care – sunt convins! – ai renunţat de mult!
    Noi suntem un popor ciudat, cu un sistem de valori cel puţin la fel de ciudat.
    Îl promovăm în şcolile noastre pe Eminescu, ca poet naţional, nepereche şi îi obligăm pe copiii noştri să dea examene din capodopera acestuia, „Luceafărul”, în fapt, un imn închinat lui Lucifer, după care ne minunăm de traseul lor în viaţă, uitând că noi înşine i-am pus, cu bună ştiinţă, de tineri, sub povara blestemului.

    Iar la cele spuse de @ralu ” Daca incredintarea ta este ca nu este pacat si dupa ce ai ascultat o piesa “zguduita” poti striga : “Aleluia, Slavit sa fie Domnul!!!” , s-ar putea sa fie bine sa asculti si asa muzica. dar fi atent carui Domn ii strigi Osana…..” pot doar atât să adaug: AMIN!

  4. Fratilor oare putem pune pe Dumnezeu pe acelasi nivel cu satan adica noi care il glorificam pe Dumnezeu mai putem da slava si lumii ?ascultand melodii inchinate omului si lumii mai putem fi noi placuti lui Dumnezeu ,cand toate lucrurile sunt facute sa dea slava lui Dumnezeu ..oricine nu da slava lui Dumnezeu este lumesc fiu al satanei…cum mai putem noi fii ai lui Dumnezeu care nu mai suntem ai lumii sa ne incurcam cu lucrurile lumii? Dumnezeu sa ne binecuvinteze

  5. Fiecare din noi suntem produsul a ceea ce ascultam,ceea ce citim,cu ce canale tv.ne alimentam.Daca vrem sa fim cu adevarat copii ai lui Dumnezeu,se schimba ordinea prioritatilor.Cartea noastra de capatai este Cuvantul lui Dumnezeu.Vom asculta muzica crestina,cea care ii aduce lauda lui Dumnezeu.Biblia este singura carte din lume a carei autor este prezent atunci cand o citesti!

  6. Adevaratele cintece crestine sint acelea care sint inspirate de Duhul Sfint,care este in adevaratul credincios,si care traieste in adinca legatura cu D-nul.Mie imi place mult cintecele compuse de crestini si crestine ,care in grele incercari din pricina credintei lor vii in D-nul,au suferit prin inchisori si alte mari chinuri.Au fost inspirati sa isi puna durerea lor in cintece,dar si migiierea lor ce primeau, cind se rugau.Nu tot asa a facut si David?ce psalmi a compus el prin Duhul Sfint?Ce imbarbatare primim din ei cind trecem si noi prin felurite incercari?Aceste cintece sint atit de vii pentru viata mea de crestina,ma intaresc cind trec eu prin incercari,imi ridica privirea spre cer.S-a intimplat ca eram in grea incercare,si in durerea mea seara tirziu punem un CD cu cintece,si nu era la intimplare,cind chiar cuvintele care le auzeam,dadeau mingiiere de care aveam chiar atunci nevoie.Iar apoi mingiiata in felul acesta puteam dormii linistita.Si eu am iubit mult cintecele populare rominesti,germane,sirbesti,dar cind am fost apucata de D-nul,deodata am simtit in inima mea ca ceva ce le respingea,la inceput nu am inteles de ce.Dar mai apoi am inteles ca am devenit un om nou in Christos,cele vechi nu mai au locul in inima mea.Am citit toate comentariile la aceasta intrebare ,ce raspuns s-a dat la intrebarea pusa: daca este permis crestinilor sa asculte muzica din lume,sint de acord cu multe ginduri transmise acestei persoane cu intrebarea. Eu nu doresc sa critic muzica populara romnieasca,este frumoasa,dar nu foloseste firii celei noi,ca ea nu zideste.Ma misca si pe mine mult,cind ma apropii de granita Rominiei,si pun in masina Radio Timisoara si aud cintecele adevarate,vechi ale Banatului,ma cuprind si lacrimile,de ce?Pentru ca acolo m-am nascut.Sentimentele au o mare putere asupra firii vechi,am invatat sa nu le las sa ma stapineasca,ca sa fiu dusa iar de unde am plecat.”Nu iubiti lumea,nici lucrurile din lume.Daca iubeste cineva lumea,dragostea Tatalui nu este in el.Ca tot ce este in lume,pofta firii pamintesti,pofta ochilor si laudarosia vietii nu este de la Tatal,ci din lume.Si lumea si pofta ei trece,dar cine face voia lui D-zeu,ramine in veac.”1 IOAN 2;15-17.Va salut in D-nul si in Dragostea Sa-Mariechen.

  7. pace voua!
    dragi mei frati si surori nimeni nu va opreste sa nu asc muzica necrestina dar daca tie iti place muzica necrestina atunci oare mai esti copil de al domnului? ce fel de exemplu esti tu pentru ceilalti din jurul tau ? noi crestini trebuie sa avem o traire curata ca sa putem fi exemplu pt ceilali din jurul nostru ar trebui sa luam exemplu lui isus dragi mei nu iubiti lumea nici lucrurile din lume daca iubeste cineva lumea dragostea Tatalui nu este in el . poftele lumi trece dar cine face voia lui D-zeu va ramane in veac

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura