EDITORIALE

SFINTIREA

INAINTE DE A INCEPE SA CITITI ACEST ARTICOL VA ROG SA VA LUATI BIBLIILE CA VOI DA DOAR REFERINTA, NU VOI SCRIE VERSETUL. Multumesc!!!

Sfintirea…? vedeti voi, de multe ori stam si ne intrebam daca putem sa fim sfinti; noi oamenii nascuti in pacat, noi care avem o natura pacatoasa. As vrea ca Domnu sa ne dea raspuns la doua intrebari:

1.CE ESTE SFINTIREA?

2.PUTEM SA FIM SFINTI?                      

Ca sa aflam raspunsul adevarat trebuie sa cautam in Sfanta Scriptura. Stiti de ce? Pentru ca asa ne invata Domnul. Uitati ce scrie IOSUA 1:8 (si va las sa cautati voi in Scriptura). E un Cuvant atat de minunat…si daca aceasta Carte a legii nu trebie sa se departeze de gura noastra si sa cugetam asupra ei zi si noapte, inseamna ca orice raspuns va trebui sa-l cautam in Sfanta Scriptura BIBLIA.

--

Revenind la intrebarile de mai sus, as vrea sa va raspund printr-o poezie pe care mi-a dat-o DOMNUL in dimineata zilei de 11 feb la ora 08, in timp ce ascultam emisiunea noastra (grupul altfm) preferata “altrasarit”.

 SFINTIREA

 SFINTIREA-I O PORUNCA                        1 Petru 1:15  

CE DOMNUL NE-A LASAT;

FITI SFINTI CA EU SUNT SFANT            

IN CER SI PE PAMANT.

 SFINTIREA-I O SCHIMBARE                     Evrei 10:19,20,21,22

IN SUFLET SI IN TRUP,

CE TREBUIE  SA SE VADA-N

PURTARE SI IN GAND.

 SINTIREA ESTE-UN HAR                           1 Corinteni 6:11

CE DOMNUL N-I L-A DAT,

SI-AVEM PARTE DE CER …                      Evrei 10:39 

DOAR DE TRAIM CURAT.

 SFINTIREA-I UN PROCES                          Apocalipsa 22:11

CE NU SE-OPRSTE ACUM;

NICI IERI,NICI AZI ,NICI MAINE …CI-ABIA ACOL’…

IN CERURI, CU DOMNUL NOSTRU BUN.

 SFINTIREA SA ITI FIE                                  Isaia 9:5

UN SFETNIC PE PAMANT,

SA NU CUMVA LIPSEASCA-TI,

CAND VINE DOMNUL SFANT.

Daca ne uitam bine la aceste versuri, primim raspuns inca din prima strofa la ambele intrebari; si vedem ca SFINTIREA este o porunca de la Domnul nostru si vedem ca TREBUIE si in acelasi timp ca PUTEM sa fim sfinti. Si pentru a nu ne departa de BIBLIE, uitati-va sa vedeti ca scrie CLAR: ”fiti sfinti, caci EU sunt sfant”. In:1 Petru 1:14,15;1 Tesaloniceni 4:7; Leviticul 11:44. Oare Dumnezeu TATAL NOSTRU CERESC, ne-ar fi cerut ceva ce nu am putea face??? NICIDECUM. De aceea haideti sa ne sfintim pe zi ce trece tot mai mult, pentru ca asa cum spuneam in strofa a IV-a, SFINTIREA este un proces. Apocalipsa 22:11.Domnul Dumnezeu TATAL nostru CERESC, sa ne sfinteasca, si sa ne ajute sa-L cautam din toata inima noastra, cu tot cugetul nostru  si cu toata fiinta noastra.

A M I N ! ! ! Al vostru frate ALIN.

Related Articles

6 Comments

 1. Multa pace frate Aline,Domnul sa te binecuvinteze.Eu cred ca sfintirea nu consta in puterea noastra de a nu mai pacatui niciodata,ca daca ar fi asa am fi destinati cu totii pieirii,ci in puterea noastra de a ne pocai de fiecare fapta care nu este dupa voia Domnului.A fi sfint inseamna a-ti recunoaste greseala si a avea putere sa o indrepti azi,nu miine,sa ai puterea sa-ti ceri iertare si sa oferi iertare imediat si in totalitate.Dar,sa nu ne inselam singuri crezind ca daca gresesc azi si i-mi cer iertare pot sa repet aceeasi fapta si miine.Ce seamana omul aceea va secera.Cuvintul ne spune dute si sa nu mai pacatuiesti.Asadar,sa fim sfinti in toate lucrurile,atit in cele mici cit si in cele mari,pocaieste-te in fiecare zi si nu mai repeta greseala.Si mai cred eu ca da,putem fi sfinti,altfel Mielul Sfint a lui Dumnezeu s-a jertfit degeaba,sa nu uitam ca singele lui Isus ne spala de orice pacat,deci se poate.Haide-ti sa traim cu totii in sfintenie si sa practicam pocainta in fiecare zi spre slava Domnului nostru Isus care a murit pe cruce ca noi sa putem trai o viata de sfintenie.amn

 2. Efeseni 1:4  În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, dupăce, în dragostea Lui,
  5  ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voiei Sale,
  6  spre lauda slavei harului Său pe care ni l-a dat în Prea Iubitul Lui.

  DUMNEZEU NE-A ALES CA SA FIM SFITNI!!! Trupul acesta nu este spre slava noastra ci spre Slava Acelui ce a pus viata in noi….1 Corinteni 3:16  Nu ştiţi că voi sunteţi Templul lui Dumnezeu, şi că Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi? Poate oare locui Duhul lui Dumnezeu intr-un templu nesfintit? Poate oare Duhul Domnului sa se manjeasca cu pacatul si poftele firii?? NICIODATA!!!

  CARE ESTE VOIA LUI DUMNEZEU CU PRIVIRE LA NOI??

  1 Tesaloniceni 4:3  Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră: să vă feriţi de curvie!

  DUMNEZEU DORESTE SA NE SFINTIM PENTRU EL SI PENTRU SLAVA LUI!! Daca pana azi nu am fugit de pofte si pacate si ne-am manjit cu tot felul de lucruri pieritoare si placeri de moment, haideti sa luam hotarari noi in inima nostra si sa ne sfintim pentru Acel ce e viu in veci de veci!!! Sangele lui Hristos a curs pe Golgota ca sa ne sfinteasca…VREM NOI OARE SA NE FACEM VINOVATI DE ACEST SANGE?? Daca nu, atunci HAIDETI SA FIM SFINTI IN TOATA PURTAREA NOASTRA!!! Amin!!!

  Fratele meu Alin, Domnul sa te binecuvinteze pentru acest minunat articol, pentru primul tau articol si EL sa-ti dea inspiratie divina zi de zi!!! Fii plin de pace si dragostea si sfintenea lui Isus sa se vada in viata ta zi de zi…AMIN!!!!

 3. MULTUMESC FRATII MEI CA EXISTATI.Multumesc ca sunteti alaturi de mine,multumesc ca ma incurajati, multumesc Domnului ca am pot fi o incurajare pt altii(RAMONA, Domnu sa te intareasca si sa te sfinteasca),si multumesc Domnului ca a facut posibila aceasta legatura frateasca dintre noi.
  DOMNU sa va binecuvinteze Marin,Flory.

 4. Evrei 3:1De aceea ,frati sfinti, care aveti parte de chemarea cereasca atintiti-va privirile la Apostolul si Marele Preot al marturisiri noastre adica ,Isus,care a fost credincios Celui ce L-a randuit cum si Moise a fost “credincios in toata casa lui Dumnezeu”.
  Da si eu si tu putem fi sfinti privind la credinciosia marelui preot al nostru Domnul Isus Hristos si sa fim credinciosi cu fapta,cu vorba,cu umblarea noastra si caracterul nostru sa fie precum al sfintilor,Exista sfinti pe pamant printre noi care traiesc in ascultare de cuvant si stau deoparte de tot cei necurat si traiesc in sfintenie pentru Domnul si in ascultare de preotul lor,Isus , ei traiesc doar pentru El si il asculta doar pe El si fac numai voia Lui .1 Tes.4:7 Isus nu este compromis ca preotii si pastorii de azi,in El nu este minciuna,lacomie,lauda de sine,fatarnicie,El este sfant,ascultati de sfinti si nu de oameni,Caci Dumnezeu nu ne-a chemat la necuratie ci la sfintire.1 Tes.5:23-24 . Fiti treji si vegheati la sfintirea voastra caci numai sfintii au parte cu Hristos la masa Nunti Mielului,nimic necurat si spurcat nu v-a fi acolo.
  Doamne ajuta-ne si sfinteste-ne prin cuvantul Tau care este adevarul.Amin
  Domnul sa te binecuvanteze Alin,frumos mesaj ma bucur ca te gandesti la sfintire caci aceasta este voia Domnului si cine face voia Lui este fiul Lui pe drept numit si nu ca zic eu
  s-au altii, ramai credincios Domnului si totul v-a fi bine.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: