ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

..şi L-au răstignit

Săptămâna aceasta este Săptămâna Patimilor. Mulţi oameni nici măcar nu au idee din ce cauză trebuie să meargă la biserică şi nici măcar nu mai ştiu la care dintre dumnezei trebuie să se roage.
Dar ce este cel mai trist este că încă Îl refuză. Încă nu ştiu că Isus Hristos a fost răstignit ca noi toţi să putem trăi astăzi. Dar nu, lor nu le pasă.
Cum Îl mai poţi refuza acum? După ce Şi-a dat viaţa pentru tine, după ce a purtat coroana de spini care îţi aparţinea ţie. Până şi crucea grea a fost dispus să ţi-o poarte. Piroanele care trebuiau să-ţi străpungă ţie mâinile şi picioarele , i le-au străpuns Lui. Şi încă nu accepţi asta. Încă stai nepăsător.

Bătut şi prigonit, părăsit de oameni şi scuipat în faţă. Până şi cel care I-a jurat că nu-L va părăsi, s-a lepădat de trei ori înainte să cânte cocoşul. O întristare de moarte Îi cuprinse sufletul şi un tremur uşor Îi făcuse inima să bată puternic. Lacrimi îngreunate de durere se strânseră în colţul ochilor Săi când te-a văzut cum strigai : „La moarte cu El!” , şi apoi zâmbeai satisfăcut. Odată venerat ca Împărat, acum răstignit ca un tâlhar. Ducându-Şi crucea pe dealul durerii Se ruga. Pentru ca sângele Său să-ţi topească inima de piatră.
Pe drumul crucii a obosit. Crucea-I prea grea şi rănile prea adânci au făcut ca puterile să-I scadă. Aşa că a cedat. Însetat şi înfometat, rănit şi alungat. Fruntea Sa era plină de sânge de la ţepii coroanei de spini, şi totuşi tu ţi-ai întors privirea de la El dispreţuitor.

Îl găseai nedemn de tine. Chiar şi atunci când ai stat în faţa crucii Sale, răstignit între doi tâlhari şi cerând puţină apă. A primit oţet. El totuşi S-a rugat : „Tată, iartă-i! ..căci nu ştiu ce fac!”
Nu ştiai oare? Încă nu ştii ce faci? Încă Îl mai poţi refuza? Încă mai poţi să te ruşinezi de El?
Câteva ore mai târziu a murit. Pentru tine şi în locul tău. Ţi-a cărat neputinţele şi slăbiciunile, păcatele şi durerile tale. Până şi visele tale. Toate au fost ţintuite în piroane. Aşa că, refuză-L! Dacă o mai poţi face..

Articol scris de : Milena Cismașiu

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: