Reclame
ULTIMELE STIRI

Dacă părtăşie nu e, nimic nu e

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Multumim

$1.00

Nu ştiu dacă este vreo pedeapsă mai mare pentru om decât izolarea. Între toate relele câte sunt nu cred să fie vreunul mai rău pentru om decât trăirea în singurătate. De fapt este cunoscut tuturor faptul că singurătatea a făcut şi face nenumărate victime. Sunt atâţia oameni astăzi, care simt singurătatea ca pe o grea povară.. Nu întâmplător omul este definit ca o fiinţă socială, ci aceasta pentru că el este făcut pentru a-şi trăi viaţa în comuniune cu  Dumnezeu şi cu alte fiinţe umane. Splendorile Edenului de altădată n-au putut da împlinire omului, nici n-au putut pune capăt căutărilor sale după împlinire prin părtăşie. Sfânta Scriptură ne arată că omul s-a oprit în dreptul fiecărei fiinţe create, i-a pus nume, dar o profundă dezamăgire a venit peste marele căutător despre care textul sacru consemnează cu durere că “pentru om nu s-a găsit nici un ajutor care să i se potrivească.” Însuşi Creatorul, care a făcut toate lucrurile perfecte în felul lor, atunci când se uită spre omul singur în mijlocul desăvârşitei creaţii constată că “nu este bine ca omul să fie singur”. Aşadar binele omului, condiţia împlinirii sale stă în asociere, în părtăşie, în parteneriat şi în prietenia cu făpturi asemenea lui. Neîmplinirea acestei condiţii de viaţă duce nu de puţine ori la adevărate tragedii care înseamnă izolare, alienare şi chiar dezastru emoţional, spiritual şi fizic.


Avem tot în Scripturi exemplul lui Cain care a refuzat în modul cel mai dur cu putinţă părtăşia fratelui său Abel prin cuvintele-i ce-au rămas ca cel mai neplăcut exemplu al nepăsării şi indiferenţei faţă de semeni: “sunt eu păzitorul fratelui meu?”. Atunci când Cain a refuzat să mai aibă o relaţie de comuniune cu fratele său pe care l-a ucis, în realitate s-a osândit pe sine la izolare, la fugă şi la pribegie. De fapt cuvintele Domnului în dreptul ucigaşului, a omului care a crezut că va putea trăi fără ca să fie în compania fratelui său au rămas pe paginile Scripturii ca una dintre cele mai aspre sentinţe pe care urechea omului au putut s-o audă: “pribeag şi fugar să fii pe pământ.” Cain a trebuit să-şi trăiască restul vieţii în ţara Nod care înseamnă fugă, pribegie ca să înţelegem că viaţa celui ce respinge părtăşia cu semenii este o viaţă de neodihnă şi lipsă de confort. În faţa acestei sentinţe, el osânditul la izolare şi lipsă de părtăşie a strigat ca să poată fi auzit peste veacuri de toţi aceia care cred că ei pot fi împliniţi şi fără de părtăşie “Pedeapsa mea este prea mare ca s-o pot suferi.”

Prin urmare revin la cuvintele de început şi spun ca nu ştiu să fie vreo pedeapsă mai mare pentru om decât povara izolării şi a singurătăţii. Or, Dumnezeu a dorit şi doreşte ca omul să fie scutit de această pedeapsă şi să-şi găsească împlinirea prin relaţii sfinte întâi cu Creatorul şi apoi cu semenii. De fapt Dumnezeu nu numai că doreşte să-l vadă pe om în părtăşie cu Făcătorul său şi cu fraţii săi, dar El a şi creat cadrul cel mai potrivit ca oamenii să se bucure din plin de beneficiile părtăşiei. Chiar mântuirea pe care o socotim cel mai mare dar pe care l-a făcut Dumnezeu oamenilor, nu este altceva decât o chemare la părtăşie. 1 Corinteni 1: 9 spune: “Credincios este Dumnezeu, care v-a chemat la părtăşia cu Fiul Său Isus Hristos, Domnul nostru.” În ultimă instanţă scopul lui Dumnezeu cu cei chemaţi este să-i scutească de povara izolării atât aici, în viaţa de pe pământ, cât şi în viaţa viitoare şi să le ofere părtăşia care este cel mai minunat dar şi cea mai mare împlinire pe care poate s-o aibă omul. Toate celelalte lucruri care ţin de viaţa creştină sunt doar mijloace prin care putem ajunge la împlinirea acestui mare scop care este părtăşia. Adunările creştine, cântarea, predica, rugăciunea sunt toate mijloace pe care le avem la îndemână pentru a realiza acest mare deziderat divin – părtăşia. Apostolul Ioan, subliniază cât se poate de clar acest adevăr în 1 Ioan 1: 3 “deci, ce am văzut şi am auzit, aceea vă vestim şi vouă, ca şi voi să aveţi părtăşie cu noi. Şi părtăşia noastră este cu Tatăl şi cu Fiul Său Isus Hristos.” Binecuvântările părtăşiei sunt greu de măsurat, mai ales atunci când ştii că totul începe şi se isprăveşte acolo unde este părtăşie. Domnul Isus Hristos se angajează să fie totdeauna prezent acolo unde doi sau trei sunt adunaţi împreună în jurul numelui său, cu alte cuvinte acolo unde este creat cadrul părtăşiei. Acolo unde fraţii locuiesc împreună în părtăşie sfântă, Dumnezeu îşi găseşte plăcerea şi oamenii îşi găsesc împlinirea, “acolo dă Domnul binecuvântarea, viaţa pentru veşnicie.” (Psalm 133) Evanghelia nu este altceva decât o invitaţie către rasa umană de a intra în părtăşie cu Dumnezeu şi cu răscumpăraţii săi. Când o biserică nu naşte fii pentru Dumnezeu înseamnă că lipseşte părtăşia.

Ne naştem din nou în cadrul părtăşiei, ne formăm pentru El prin părtăşie şi suntem destinaţi să trăim veşnic în părtăşie. Dacă părtăşie nu e, nimic nu e. De fapt dacă nu e părtăşie, nimic bun nu e ci rămâne să domnească izolarea şi neodihna şi rătăcirea şi dezastrul. Fiecare om este chemat să lepede povara singurătăţii la crucea lui Hristos şi să îmbrăţişeze părtăşia cu Dumnezeu şi cu cei răscumpăraţi.

 

Citeste mai multe articole scrise de Nelu Filip CLICK AICI

Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (23828 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

5 comentarii la Dacă părtăşie nu e, nimic nu e

 1. fica de Dumnezeu // 17 noiembrie 2009 la 6:36 //

  Adevarat este ca daca partasie nu e ….nimic nu e,dar daca crestini adevarati nu sunt nici partasie nu e,ci doar cearta,ura ,invidie s. a .m.d.,caci ce legatura este intre credinciosi si necredinciosi si cum in bisericile de azi numai sunt fii de Dumnezeu , sunt doar fiii acestei lumi pline de murdarii,lacomi,moderni,neimplinitori de cuvant,si umbla in poftele lor…Dumnezeu ii scoate pe uni afara ca sa stea in partasie doar cu cuvantul,Biblia e singura lor partasie care ii curateste si ii sfinteste si ii ajuta sa fie credinciosi cu adevarat,Dumnezeul meu si al celor ce Il slujesc cu adevarat este un Dumnezeu gelos………..Doamne vrem biserci cu crestini adevarati si neclevetitori,care nu se ingamfa si se cred „pocaiti” la biserica,dar afara sa nu intri in casele lor caci ce vezi si ce auzi,te infioara,Domnul Isus Hristos a spus ca crestinii adevarati sa nu fie in partasie cu necredinciosii….2 Cor.6:14:17,7:1.Amin

 2. Numai un comentariu?Subiectul este prea important ca sa fie trecut cu vederea mai ales ca este necesar pentru restaurarea bisericilor.Sa incercam sa-l animam printr-un mesaj cam lung nu stiu daca incape in blog dar asa a fost inspiratia:
  DESPRE PARTASIA FRATEASCA 24.06.07/24.07.08
  Eu fratilor am cautat la voi partasia
  Dar nu am gasit-o !!
  M-as fi bucurat sa vad la voi armonia
  Relatiei,a-ti parasit-o1
  Am dorit sa gasesc la voi bucuria
  Relatiei,a-ti ingropat-o!
  De vina cred ca este mandria
  Pe ea a-ti inaltat-o!
  Ca zid al relatiei fratesti
  Rezultat al comportarii firesti
  Mai este si dispretul;
  “Cine?Asta stim noi cum e!”
  Uitand parca Cine a platit pretul
  Pentru noi toti la Calvar pe cruce.
  Daca am privi in noi insine
  Am descoperi atatea forme
  De agresivitate subconstienta
  Indreptata impotriva noastra,
  A fratilor,surorilor,parintilor,copiilor
  Invidie,judecati,afirmarea de sine
  Concurenta,barfa,ganduri murdare
  Pacate-n cuget,resentimente amare
  Incalcand astfel legea iubirii
  Si de oameni si de Dumnezeu.
  Stau si ma intrb ce sunteti voi?!
  Vestitori sau ciocli ai evangheliei!
  “V-am cantat din fluier si n-ati jucat”
  In fata Maritului nostru Imparat.
  Unii din voi v-ati pus masti pe masura
  Dar v-au dat de gol o strangere de mana
  Am stiut atunci ca ce aveti in inima
  Nu se potriveste cu ce spuneti din gura
  Unde este relatia cu pastorul?!
  Dialog,consiliere…este in cui?
  Unde este relatia cu “lucratorul”
  Dupa cum se vede tot in cui?
  Am citit in biblie intr-o seara
  Ca atunci cand “oile” sunt ale nimanui
  Fiind lasate de izbeliste
  De catre pastorii lor
  Insusi Domnul Ostirilor
  Se ingrijeste de ele.
  Si nu trebuie sa ne mai punem poftan-n cui
  Atunci cand avem nevoie de ajutor.
  Uneori manipularea e batuta-n cuie
  Asa ca ne putem lauda vedem bine
  Ca avem o biserica de fachiri
  Si nu de adevarati crestini
  Si ca sa nu aveti impresia ca tac
  Ca va judec in ceea ce si eu fac
  Va spun ca eu nu fac asa
  Il marturisesc pe Domnul
  Atunci cand imi pregateste ocazia
  Dupa ce m-am rugat ,am postit
  Si harul de slujire l-am primit
  Le spun sa-L primeasca in inima
  Nu ma leg de nici o icoana
  Nu o consider idolatrie pagana
  Atata timp cat le indreapta mintea
  Spre Mantuitorul Isus
  Le spun ca El ii iubeste
  Si nu vrea sa ramana atarnat de perete
  Sau purtat in buzunarul de la haina
  Si nu ii indrum spre o biserica
  Ce nu este pregatita sa ii primeasca
  Nefiind in stare sa nasca
  Adevarati copiii ai lui Dumnezeu
  Devorandu-si si avortandu-si
  Proprii copii nascuti din nou,
  Nu pot indruma oamenii spre o minciuna
  Intr-o biserica unde relatia frateasca
  Este mai mult formala
  In cazul meu aproape inexistenta
  Cu mici exceptii de la regula
  Am fost cinstit,corect inaintea Domnului
  Impartind cu “fratii“ ceea ce El mi-a dat
  Dar ca sa nu ma mai simt frustat
  De nepasarea lor la nevoile mele
  Am hotarat sa n-o mai fac
  Pana la o vreme.
  In semn de protest al unui neoprotestant.
  Indrum oamenii spre mass-media crestina
  Unde gasesc destula hrana spirituala
  Si informatii de ultima ora
  La standardele cerute de Domnul
  Fara filtrul imbacsit al vreunu-i “cioclu”
  Ce vrea sa vad ca el si prin binoclu
  Un orb cu ochelari de cal
  Ce se crede “mai mare”spiritual.
  Eu daca IL am pe Domnul in inima mereu
  Simt ca am totul si cerul e al meu
  Imi trece transpiratia
  Imi curge inspiratia
  Cu EL vreau partasia
  In EL am armonia
  Si la bine si la rau
  Si de ma va ridica cu bratul Sau
  “Pe multi am sa popesc si eu!”
  Ciocli ai Evangheliei
  Morminte varuite
  Ce ati pierdut esenta relatiei
  Si cu Domnul si cu fratii
  De dragul unei pozitii inchipuite
  In mreaja vreunei denominatii
  Pe care ati folosit-o ca sursa de afirmare
  Si de nevoi personale.
  Noi vrem eliberare
  Nu teologizare
  Discursuri fara rost
  Striga fratii impovarati
  De boli imobilizati
  Mai bine intrati in post
  Imbracati in haina smereniei
  Sa avem mireasma evlaviei
  Ajunge atatea “frectii”
  Sa trecem din nou la lectii
  In scoala Domnului
  Sa fim studenti in Duhul
  Sa avem calauzire
  Fara a o confunda
  Cu scoala vreunei denominatii
  Ce nu ne poate da
  Decat o diploma de teolog
  De care nici un diavol fie el si orb
  Nu se mai sperie
  Haideti sa spunem lucrurilor pe nume
  Insa in dragoste
  Si fratilor si domnilor pastori
  Nu vrem sa le fim judecatori
  Nici sa -i periem lingusitori
  Ca orice perie
  Anul trecut mi-a spus un frate
  Evanghelist scolit la scoli inalte
  Vazand revolta mea la nepasare
  Din partea bisericii locale,
  “Multi dintre noi purtam o masca
  Asta este adevarul frate!”
  Pai daca asta este la moda
  Decat sa aleg fatarnicia
  Mai bine port barba.
  Dar nu am avut liniste nici asa
  Ca-ntr-o zi ma trage unul de ea
  Da ce frate esti popa
  Cand o veni prigoana
  Uite asa te va trage de ea,
  Poate voi fi rapit din acel ceas
  Acum fac economie la lame de ras
  Iar cuvantul barbat inseamna
  Cel care poarta barba
  Mai fratilor ca sa nu ma mai simt frustat
  De ceea ce mi s-a intamplat
  Vazandu-va naravul de a lua
  Uitand jnapoi a mai da
  In misiuni”cai verzi pe pereti”ocupati
  De mine si altii nu va interesati
  De ce nu venim la biserica
  Ce anume ne impiedica
  Poate suntem bolnavi
  Sau ne-am saturat sa fim cobai
  Pentru cei ce invata sa predice
  Sau sa va ascultam mereu teorie
  Fara practica si traire
  Hranindu-va a voastra marire
  Zic si eu ce zice Domnul:”poporule,
  Cantarit,cantarit si te-am gasit usor
  Iar tu fiule de asta data partea Mea
  Nu te grabi sa le-o mai dai ca altadata,
  Pana nu-si schimba purtarea indata.
  Prioritatea Mea e biserica locala
  O vreau educata
  Curatita si sfintita
  Plina de Putere cu daruri impodobita
  Ca sa fie in stare sa nasca
  Copii noi sa primeasca
  Nu vreau o biserica de infirmi
  Ce se hranesc numai cu lapte
  Unde va sunt grupurile celula
  Pentru ca trupul Meu sa creasca!?
  Unde va este grupul pilot
  Jn care vreau sa-Mi cresc prorocii
  Sa va hranesc cu hrana tare
  Pentru ce imi cheltuiti banii
  Ducandu-va in plimbare
  Turisti evanghelici
  Plecati in turnee
  Gem bolnavii’VREM VINDECARE”
  Striga captivii “VREM ELIBERARE’
  Iar voi in loc sa ii ajutati
  In post si rugaciune sa stati
  In Comitet ii judecati
  Pana cand atata nepasare!?
  Va dati mari teologi
  Si nu aveti sluba de vindecare
  Va e frica sa puneti mainile pe ei
  Crezand ca vin duhurile peste voi
  Pentru ca nu aveti dragoste
  Ca sa aveti protectie
  Si nu Ma intrebati pe Mine
  Ca sa va dau ungere
  Pentru cine Eu vreau sa vindec
  Si cand Eu hotarasc cum si unde
  Insa Ungerea Mea o dau
  Numai celor smeriti si ascultatori
  Nu celor mandri si prigonitori
  Nu intelegeti slujba de eliberare
  Si va prigoniti pentru ea,
  Dar este scris in LOGOS
  Acest soi de draci nu ies decat…
  Cu POST si RUGACIUNE
  Iar prin robii mei prorocii
  Va descopar planul Meu RHEMA
  Cuvantul specific pentru fiecare
  V-am dat putere sa calcati
  Peste serpi si peste scorpii
  Si peste toata puterea vrajmasului
  Dar nu stiti sa o activati
  Si sa o folositi,ramanand blocati
  De invidie si mandria
  Care nu se simte.”
  Asadar mai fratilor iubita biserica
  Ati auzit ce gandeste Domnul
  Cand fac din gandurile mele gandurile Lui
  Pe care vi le scriu
  Nefiind inca vrednic prin grai viu
  In ce ma priveste caut sa ascult
  Nu de oameni ci de Domnul mai mult.
  Nu v-am gasit maturi si buni administratori
  Ai banilor Domnului
  Faceti sa fie belsug la Casa Domnului
  Rezolvand problemele bisericii locale
  Nu-i imprastiati la altii nu va plimbati pe ei
  Organizati-va sa avem relatii sa comunicam
  Pentru prosperitiatea noastra si a bisericii locale
  Nu ne faceti sa ne simtim izolati
  Prin sfatul celor multi se reconstrueste
  O biserica in deriva sa iasa din ceata
  Predicati,predicati intr-una
  La pereti, biserica-i goala
  Ca ne-am plictisit de voi
  Unde va este legatura inversa
  Sondajul de opinie,sugestii
  Sa ne aflati parerea
  Ne simtim orfani
  Nimeni nu se intereseaza de noi
  Si nebagati in seama,
  Netanand cont de nevoile,sugestiile noastre
  Ne izolati sa cautam ajutorul in alta parte
  La alte biserici,alti pastori fie ei si preoti
  Sau reverenzi ce au timp de noi
  Predici gasim acum si la radio,tv sau internet
  Dar noi vrem comunicare in biserica noastra
  Poate voi implicati in atatea misiuni externe
  Fie in tara fie in afara
  Nu mai simtiti nu va dati seama
  Ca avem nevoie unii de altii
  Si cei mai vechi si cei mai noi frati si surori
  Noi va cinstim si va iubim
  Iar voi ne ignorati
  Dupa ce v-ati spus predica-discurs
  Plecam acasa fara de raspuns
  O strangere de mana si-un zambet pe parcurs
  Ii criticam pe ortodocsi intr-una
  Ne laudam cu a noastra alta forma
  Crezand ca asta-i trezire
  In timp ce ei chiar au inceput
  Sa se trezeasca .
  Au si posturi de radio,tv non stop,fac misiune
  In timp ce noi fugim de ele
  Sa ne pastram mai sfinti decat ei
  Gasesti in bisericile lor
  Preoti binevoitori
  Ce-si fac timp pentru tine
  Rugaciuni pentru bolnavi
  De doua ori pe saptamana
  Cu punerea mainilor si undelemn sfintit
  Dezlegari,eliberari de vraji,blesteme
  Posturi organizate
  Iar noi biserica cu potential mai mare
  Botezati cu Duhul Sfant
  Fugim de diavol ca nu stim
  Sau ne este frica sa activam puterea de la Rusalii
  Iar cei ce incearca s-o faca sunt supusi la replesalii
  In aceste conditii iubiti frati crestini
  Gasindu-va copii la minte
  Sunt obligat sa fac ce fac copiii
  Adica sa-mi negociez relatia
  Iti dau para imi dai marul
  Sa ne fie bine la toti
  Nu numai unora dintre noi
  Adica lucrati ca pentru Domnul?
  Sau numai pentru voi
  Dragostea este reciproca
  Ca sa ne purtam sarcinile unii altora
  Nu suntem obligati sa muncim bolnavi
  Ca cei sanatosi sa nu posteasca
  Si sa nu se roage pentru noi
  Si sa se plimbe pe banii Domnului
  Si cel care munceste si cel care se roaga
  Consuma o enrgie
  Orice transformare se face
  Printr-un trasfer reciproc de energie
  Noi cei care muncim mult si ne rugam fireste
  E normal sa-i dam bani celui ce se roaga,
  Posteste si ne multumeste
  Pentru ca il iubim si ne iubeste
  Si daca nu se intampla asa
  Asta la vista,!
  La cules de capsuni
  In Spania.sa plecati in misiuni
  La turci ati ajuns,e mai aproape
  Poti sa strigi tu frate
  Dati-mi bani demisiuni
  ”Turcii ma-nconjor”
  Punga ne este goala nu avem un chior.

 3. Nu e chiar asa.Mai ales ca in zilele noastre in toate bisericele domneste antichristul.Eye of Horus(lucifer,satana).Iisus a spus Cine vrea sa imi urmeze mie sa isi lase parinti,familia,prieteni si sa isi ia crucea si sa-mi urmeze.Poate tu te refereai la cei care sunt izolati de societate.Eu ma refer la oameni normali care il urmeaza pe Hristos intr-o viata normala fara ajutorul unei biserici.Daca te referi la calugari ei nu au nici macar o singura legatura cu Adevarul.Acolo sunt legaturi cu intunericul nu cu Lumina.

 4. Daniela // 26 martie 2013 la 19:16 //

  Ce se intampla atunci cand „bidericii„ nu-i pasa de tine? Ce poti sa faci? It cauti un alt grup de partasie sau rabzi?

 5. @Daniela, nu cred ca trebuie sa rabzi. Ori vorbesti si incerci sa iti pese tie de ceilalti, sau daca nu poti (bineinteles dupa ce vei fi incercat), cauti un alt grup de partasie. Este o parere personala dupa care m-am ghidat in viata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: