EDITORIALE

UN TÂNĂR MODEL LA VÂRSTA DE 20 ANI

Eclesiastul 11:9 „Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată”.

 DSC01683

Acest tânăr s-a bucurat din tinereţa lui, în Casa Domnului. Adus de părinţi, el a crescut în frică şi temere de Domnul şi era nelipsit din biserică. Doar că, la fel cum ni se întâmpă tuturor, anturajele ne pot schimba orientările şi interesele. Ajuns un adolescent, Tibişor (căci aşa se numeşte tânărul pe care vi-l prezint), a intrat la liceu, iar interesele lui au devenit comune cu ale colegilor, de teama de a nu fi respins şi arătat cu degetul că este pocăit. Glume, bancuri, râsete…îi caracterizau comportamentul şi timpul petrecut la şcoală.

          Frecvenţa la biserică, încet, încet, începea să se rărească…Erau mai importante mieciurile de fotbal unde participa cu atâta interes…iar locul lui în biserică rămânea gol…Şi Tibişor ne-a mărturisit: „Am crescut în biserică, veneam la biserică mai des sau mai rar, dar după ce am crescut, veneam mai mult obligat de mama. Nu prea aveam aşa dragoste, anturajul de la şcoală m-a schimbat…nu am făcut eu cine ştie ce, doar că înjuram şi eu ca ceilalţi, mai exact, eram ca ei, doar că nu fumam, nu mergeam la discoteci, petreceri, sau chefuri şi nu consumam alcool. La noi la biserică să făceau în fiecare an săptămâni de evanghleizări şi mereu mama mă întreba dacă nu m-am decis să închei legământul cu Domnul, pentru că sunt deja trecut de vărsta de 18 ani şi pot lua singur această decizie. Şi eu îi ziceam la mami că anul următor o să mă botez. Mama îmi zicea să fiu foarte atent că Dumnezeu a auzit hotărârea mea, că la anul mă voi boteza…iar lucrul acesta mi-a dat de gândit.”

          Şi Tibişor a mai recunoscut un lucru important: „Când eram la biserică, mă simţem foarte bine, cântam, eram vesel, dar când ieşeam afară în lume uitam tot şi începeam să trăiesc la fel ca şi lumea, lăsându-mă influenţat de anturaj. DSC01935

--

Dar cu toate acestea aveam frica de Dumnezeu în inima mea, însă îmi era foarte greu să iau o decizie….Însă Dumnezeu a lucrat în mod miraculos la inima mea şi în viaţa mea…Anul aceste de Rusalii am încheiat legământ cu Domnul în apa botezului şi sunt cu adevărat fericit. Părinţii mei au aflat că vreau să mă botez cu o săptămână înainte de a fii botezul. Şi au fost cuprinşi de o mare bucurie.

          De când am început să cânt şi în Grupul Nădejdea, am simţit o dragoste şi mai mare de a veni la biserică. Am început să citesc mai mult Biblia, şi am început să o înţeleg, şi tot aşa până când a început să-mi placă cu adevărat. Şi acum mă rog ca Dumnezeu să îmi ajute să rămân la starea aceasta de acum şi să mă sfinţesc tot mai mult şi să fiu pregătit de venirea Lui. AMIN!”

          Aceasta este în scurte cuvinte mărturia frăţiorului Tibişor, membru al grupului NĂDEJEA, şi am vrut să fac publică această exeprienţă pentru a scoate în evindenţă felul cum Dumnezeu lucrează în viaţa tinerilor şi în mode special pentru că în această zi de 13 Noiembrie 2009, frăţiorul Tibişor împlineşte frumoasa vârstă de 20 ani. Zic ca Domnul să îl binecuvinteze în continuare pe calea Lui şi mă bucur foarte mult că pot sărbători alaturi de el această zi şi împreună cu tot grupul NĂDEJDEA şi îi transmitem:

          1 Timotei 4:12 „Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea; ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie”.

 100_3022

 

         

 

 

 

 

 

          2 Timotei 2:22 „Fugi de poftele tinereţii, şi urmăreşte neprihănirea, credinţa, dragostea, pacea, împreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată”.

          Dragi tineri, nu vă mulţumiţi cu puţin, nu vă mulţumiţi doar cu prezenţa în Casa Domnului, iar atunci când aţi ieşit pe uşa bisericii să uitaţi tot. Daţi lui Dumnezeu toată inima voastră, aşa cum a facut şi frăţiorul Tibişor, şi lăsaţi-vă modelaţi de Dumnezeu.           Psalmi 119:9 „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău”. Dragul meu tânăr şi în special dragă fraţioare Tibişor, Domnul să te ajute să te laşi condus de El şi Cuvântul Lui să fie o lumină pe cărarea ta. Păstrează-ţi tinereţea curată, căci aceasta este cu adevărat o jertfă bună şi plăcută adusă Domnului. Şi mă rog ca Domnul să lucreze la inima fiecăruia, AMIN!!!

LA MUŢI ANI CU DOMNUL FRĂŢIOARE ŞI NU UITA SĂ ZICI DESPRE DOMNUL TOATĂ VIAŢA TA :100_2966

Căci Tu eşti nădejdea mea, Doamne, Dumnezeule! În Tine mă încred din tinereţea mea.

“Când anii zboară ca şi fumul,

Să-ţi fie viaţa cu folos,

Prin Duhul Sfânt să-ţi scrii albumul

Şi bun şi drept să-ţi fie drumul

Spre ceruri cu Isus Hristos”.

 

   scris de Flory Patru      

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

3 Comments

  1. Domnul sa te intareasca pe calea care ai ales-o,fi binecuvantat.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: