ANUNTURI

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea „Barnevernet”, în ciuda solicitărilor de reexaminare

Astăzi, 30 mai 2023, Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a semnat Decretul pentru promulgarea Legii privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie (PL-x nr. 145/2023), cunoscută și sub numele de Legea „Barnevernet” în România.

Mai multe organizații și părți interesate în respectarea drepturilor copiilor și familiei în conformitate cu legile internaționale și locale și îngrijorate de pericolele acestei legi, au cerut în mod expres reexaminarea legii, înaintând Administrației Prezidențiale scrisori și solicitări prin care au fost evidențiate principalele aspecte problematice din punct de vedere tehnic, juridic și social ce reclamau o reexaminare, respectiv îmbunătățire prealabilă promulgării.

Dacă ar fi răspuns pozitiv cererilor ce reevaluare, președintele României avea la dispoziție mai multe opțiuni și anume contestarea legii la Curtea Constituțională sau retrimiterea ei în Parlament pentru modificări. În consecință, odată ce ajunge la Monitorul Oficial, Legea „Barnevernet” va intra în vigoare pe teritoriul României.

Legea a fost inițiată de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, prin Ministrul Gabriela Firea (PSD) și a întâmpinat opoziție în stradă și în Parlament, fiind eliminate o serie de aspecte care ar fi făcut legea și mai potențial abuzivă decât este în forma actuală promulgată.

Citeste mai mult: Tribuna.US

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: