Stiri

Comunicat al Consiliului Pastoral al Convenției Bisericilor Române Penticostale din SUA și Canada | Legea `Barnevernet` în România

Consiliul Pastoral al Convenției Bisericilor Române Penticostale din SUA și Canada a emis un comunicat cu privire la Legea `Barnevernet` în România prin care atrage atenția asupra pericolelor pe care le reprezintă această lege, punctând cultura nocivă cu care comunitatea română din SUA și Canada se confruntă deja de mulți ani.

„În numele acestei Convenții, a organizațiilor (Church of God, Assemblies of God, Uniunea Bisericilor Române Penticostale), a pastorilor și bisericilor care o compun:

Ne exprimăm adânca îngrijorare cu privire la Proiectul de Lege privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie, proiect supus dezbaterilor în Senat, în cadrul Parlamentului României.

Modul camuflat și ingenios alcătuit semantic, definind atât titulatura cât și conținutul acestui proiect și vizând crearea unui cadru legal în care separarea copiilor de familiile lor să poată fi realizată mai degrabă decât prevenită, demonstrează o lipsă totală de onestitate politică.

Încă din Capitolul I, prerogativele acestui demers sunt stabilite arbitrar, interpretabil și sinistru, de pe poziția de adjudecare a dreptului de evaluare și decizie încredințate instituțiilor statului, în acest caz un bloc de agenții birocratice aferente.

--

Experiența noastră de confruntare a corespondentelor norvegiene (Barnevernet) și germane (Jugendamt) ale acestor structuri demonstrează imposibilitatea păstrării unui sistem obiectiv și principial, atât în scop cât și în proceduri.

Amestecul statului în familie reprezintă o acțiune extrem de periculoasă care poate fi extrapolată și radicalizată în scopul controlului absolut al populației.

Promovarea principiului bunăstării sociale, spirituale și morale, a sănătății fizice și mentale, sub orice formă și prin orice mijloace (sublinierea ne aparține) pentru copilul expus riscului de separare de familie” este nici mai mult nici mai puțin decât o licență absolutistă de intervenție și subminare a unei forme de autoritate paralelă cum este cea parentală. Statul, prin agenturile sale, își rezervă dreptul incontestabil de a evalua ce înseamnă sărăcie, sănătate, interes și drepturi.

Odată ce, prin Capitolul I, Statul își arogă dreptul suveran de administrator al valorilor și noțiunilor de evaluare, restul documentului se transformă pervers într-un șir interminabil de fisuri și circumstanțe în care riscul separării copilului de familia sa devine un pericol total.

Citeste mai mult: https://tribuna.us/legea-barnevernet-in-romania-comunicat-al-consiliului-pastoral-al-conventiei-bisericilor-romane-penticostale-din-sua-si-canada/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: