Stiri

Biserica Angliei ia în calcul să elimine expresia „Tatăl nostru” din rugăciunea cu același nume, în favoarea unui Dumnezeu de „gen neutru”

Biserica Angliei ia în considerare renunțarea la fraza „Tatăl Nostru” din Rugăciunea Domnească, scrie The Telegraph.

Conform sursei citate, „mai mulți membri” ai acestei Biserici ar fi cerut renunțarea la folosirea expresiei pe motiv că favorizează „genul masculin” și ar fi nevoie de un „Dumnezeu de gen neutru”.

Episcopii acestei instituții au lansat un proiect asupra „limbajului de gen” care se referă la Dumnezeu în slujbele Bisericii.

Joanna Stobart, „preoteasă” în această Biserică, susține că mai mulți clerici doresc această schimbare pentru a fi „mai inclusivi”.

Ea a cerut „Comisiei Liturgice” să pună la dispoziția clericilor „mai multe opțiuni” în care se referă la Dumnezeu în slujbele Bisericii, unele care să fie „neutre de gen”.

--

Episcopul de Lichfield, Michael Ipgrave, a recunoscut că ierarhia „ia în calcul folosirea limbajului pe bază de gen cu referire la Dumnezeu de câțiva ani”.

Detaliile acestei ipoteze au ieșit la iveală în documentele Comisiei Liturgice, care pregătește documentele pentru Sinodul General al Bisericii Anglicane, programat în această săptămână.

sursa: https://r3media.ro/biserica-angliei-ia-in-calcul-sa-elimine-expresia-tatal-nostru-din-rugaciunea-cu-acelasi-nume-in-favoarea-unui-dumnezeu-de-gen-neutru/

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: