StiriSTIRI EXTERNE

Un seminar baptist din statul Shan a fost bombardat studenți loviți de schije studenți loviți de schije

Armata militară din Myanmar a bombardat un seminar baptist din statul Shan, rănind cel puțin patru bărbați din cămin.

Armata, cunoscută local sub numele de Tatmadaw, a bombardat joi Seminarul Teologic din zona Kutkai din statul Shan, a raportat organizația de supraveghere a persecuției din SUA, International Christian Concern .

Patru bărbați, cu vârste între 21 și 27 de ani, au fost loviți de schije și au suferit răni care nu le-au pus viața în pericol în timp ce se aflau în căminul școlii pe care a înființat-o Convenția Baptist Kachin.

Cunoscută anterior sub numele de Birmania, țara din Asia de Sud-Est găzduiește cel mai lung război civil din lume, care a început în 1948.

Conflictul dintre Tatmadaw și milițiile minorităților etnice a escaladat după lovitura de stat militară din februarie 2021, deoarece milițiile etnice susțin protestatarii pro-democrație. Zonele de conflict se află de-a lungul granițelor Myanmarului cu India, Thailanda și China.

Un videoclip postat pe rețelele de socializare a arătat pagubele cauzate de bombardamente. Pe ferestre, pe pereți și pe îmbrăcămintea studenților se vedeau găuri și lovituri vizibile. Un alt videoclip a arătat un student rănit fiind escortat afară pentru tratament medical.

Un localnic a fost citat spunând că acest tip de atac al armatei amenință școala biblică creștină și întreaga națiune Kachin.

Creștinii reprezintă puțin peste 7% din națiunea majoritară budistă, dar sunt majoritari în statul Chin, care se învecinează cu India și statul Kachin, care se învecinează cu China. Creștinii reprezintă, de asemenea, o parte substanțială a populației statului Kayah, care se învecinează cu Thailanda.

„Atacul împotriva acestei școli biblice Kachin nu a fost cu siguranță un accident”, a spus Gina Goh, managerul regional al ICC pentru Asia de Sud-Est. „În schimb, Tatmadaw a vizat în mod deliberat o unitate creștină știind cât de importantă este credința pentru oamenii Kachin. Acest regim josnic al juntei nu ar trebui să mai fie tolerat de comunitatea internațională și trebuie înlăturat imediat.”

Bombardarea seminarului baptist vine după un atac separat din 23 octombrie, când cel puțin 80 de persoane, inclusiv muzicieni de seamă Kachin, au fost ucise în bombardarea aeriană de către junte asupra unui concert din localitatea Hpaknat din statul Kachin, potrivit UCA News. Tragedia i-a determinat pe mulți să „și înnegreze fotografia de profil pe Facebook pentru a arăta tristețea pentru victime și solidaritatea cu etnicii Kachin”.

https://www.christianpost.com/news/burmese-army-bombs-baptist-seminary-students-hit-by-shrapnel.html

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: