Stiri

Evanghelia și credința în Dumnezeu schimbă o comunitate romă | Reportaj „Știrile Alfa Omega” 1.2

Viața romilor din cartierul 1 Mai din municipiul Piatra Neamț s-a schimbat cu ajutorul Evangheliei. În urmă cu 25 de ani, câțiva credincioși din Biserica Penticostală Elim au mers în mijlocul lor, le-au câștigat încrederea, le-au vorbit despre dragostea lui Dumnezeu și i-au ajutat să se integreze în comunitate. Mai mult, în ultimii doi ani s-a reușit și ridicarea unei biserici.
Credința în Dumnezeu și Evanghelia au reușit să schimbe o comunitate de romi din Piatra Neamț. Pastorul Bisericii Penticostale Elim, Liviu Axinte, spune că acum 25 de ani a observat problemele acestei etnii și, motivat de exemplul Domnului Isus Hristos, s-a implicat în viața romilor.
Liviu Axinte, pastor, Biserica Penticostală Elim-Piatra Neamț: Am considerat că sufletul unui rom este tot atât de prețios ca sufletul unui român. Cred că ei nu trebuie să vină la Domnul din greșeală, ci trebuie cuceriți.
Cu ajutorul Evangheliei romii au fost schimbați mai mult decât prin orice altă metodă, mărturisește Liviu Axinte.
Liviu Axinte, pastor, Biserica Penticostală Elim-Piatra Neamț: Ceea ce poate să transforme comunitatea romilor este Evanghelia și credința în Dumnezeu. Și am satisfacția să constat că Evanghelia a schimbat mai mulți romi în bine decât au schimbat pușcăriile.
Cei care s-au implicat în comunitatea romilor spun că este nevoie de răbdare pentru a avea rezultate.
Lucian Toderici, pastor, Biserica Penticostală „Muntele Sionului”-Piatra Neamț: Din șapte zile pe săptămână, cel puțin cinci zile eram în mijlocul lor, împreună cu soția. Mâncam cu ei, beam cu ei. Mulți se fereau de ei. Oamenii spuneau că e din pricina igienei sau că se expun la diferite lucruri.
Liviu Axinte, pastor, Biserica Penticostală Elim-Piatra Neamț: Dacă nu te uiți la ei doar ”din avion”, ci încerci să te apropii un pic de ei, vei găsi respect și vei găsi valori. Bineînțeles, când omul era cucerit de alcool, când nu se trezea câte o săptămână, ci umbla doar beat, nu aveai, la o minte tulbure, ce să-i poți cere. Discutau doar cu toporul și cuțitul.
Stelian Stănescu, Piatra Neamț: Și eu, când am fost în lume, mergeam la crâșmă, mergeam la bufet, și ziceam că asta e fericirea. Dar după asta am văzut că este un Domn care este viu și am văzut că fericirea este cu Domnul. Și m-am simțit foarte bine. Sunt cu o familie curată, vin cu ea la biserică, cu copiii, și mă simt foarte bine. Slăvit să fie Domnul!
Zâna Stănescu, Piatra Neamț: Când am venit acasă de la biserică, soțul a început să nu mă mai primească acasă și am zis că eu trebuie să-L urmez pe Domnul Isus. După 10 ani de rugăciune, de stăruință înaintea lui Dumnezeu, a venit și soțul și s-a întors pe calea Domnului, și soacra. Mă bucur de lucrul acesta.
Într-un reportaj realizat în urmă cu doi ani de zile de Alfa Omega TV, se vorbea despre proiectul ridicării unei biserici pentru romi, în cartierul 1 Mai din Piatra Neamț. Astăzi, clădirea Bisericii „Muntele Sionului” este finalizată.
Lucian Toderici, pastor, Biserica Penticostală „Muntele Sionului”-Piatra Neamț: Pe o grămadă de pământ care, de fapt, nu e altceva decât reziduuri de la o fabrică de cărămidă, Dumnezeu a ridicat aici o biserică, Biserica Penticostală „Muntele Sionului” din cartierul „1 Mai” din Piatra Neamț, sau Biserica Nr. 2 cum o mai numesc frații, ca să fie o mărturie a lucrurilor spuse de Dumnezeu. Se ridică și, aș putea spune folosind un limbaj laic, domnește ca o regină peste cartierul acesta, pentru că orice lucru pe care Îl face Dumnezeu se ridică deasupra tuturor lucrurilor omenești și lucrarea lui Dumnezeu întotdeauna domnește peste ce este omenesc.
CITESTE MAI MULT

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: