EDITORIALE

Zi cu zi

Cum își trăiește un creștin viața de zi cu zi? Ce preocupări are? Ce activități face? Cum este viața unui om răscumpărat care nu așteaptă zile mai bune, ci așteaptă o zi a revederii cu Cel care l-a răscumpărat? Pentru un creștin așteptarea nu este neapărat după zile mai bune, economie mai bună, prețuri mai mici, lipsa veștilor de război etc., ci este o așteptare după O zi! Astfel, cum este viața trăită în așteptarea acelei zile?
Am citit zilele acestea scurta, dar intensa poveste a Anei, care aștepta o zi imposibilă. Ea aștepta o zi când va naște un copil, își dorea asta, dar ea era stearpă. Adică, din punct de vedere omenesc o zi imposibilă. Cei din jurul ei și în special o persoană, o batjocoreau datorită acestei imposibilități din viața ei. Pentru cei din jur era o utopie ca Ana să aștepte un copil. Dar umblarea, căutarea, pasiunea și perseverența Anei sunt un exemplu despre cum ar trebui să arate viața creștinului de zi cu zi! Problema Anei a persistat ani de zile. Ea nu s-a confruntat cu compătimirea și batjocura celor din jur doar așa 2 zile, ci a auzit destule cuvinte de descurajare pentru ca amărăciunea ei să crească și mai mult, dar în durerea ei, a crescut perseverența ei înaintea Celui care putea transforma utopia în realitate și imposibilul în posibil.
Elementul cheie din viața de zi cu zi a Anei a fost acel lucru pentru care a fost judecată greșit chiar de preotul de la Templu: „Fiindcă ea stătea multă vreme în rugăciune înaintea Domnului…” (1 Samuel 1:12). Forța căutării ei, a umblării ei, a perseverenței ei era acest lucru: stătea multă vreme înaintea Domnului! Acest lucru a adus-o în starea de a scrie o cântare a cărui perspectivă este atât de profundă încât face ca amărăciunea și batjocura suferită până atunci să fie uitate pentru o bucurie mai măreață. Marele ei câștig nu a fost că a primit ceea ce și-a dorit, ci faptul că a ajuns să conștientizeze și să declare acele lucruri despre Domnului ei.
Cum trăiește deci creștinul viața de zi cu zi? Într-o continuă luptă cu firea pământească și lumea (ca sistem de valori). Este o luptă care se câștigă în prezența Domnului, în timpul luptei. Este o luptă pe două fronturi unde este nevoie de perseverență. O luptă despre care dușmanul spune că este imposibil de câștigat, dar dacă ea este continuată – în prezența Domnului – ea va aduce victorii atât în viața creștinului, cât și în suflete câștigate pentru Împărăție. De fapt, lupta aceasta este o luptă de schimbare a perspectivei. Asta s-a întâmplat în cazul Anei, asta este viața creștinului de zi cu zi. Creștinul abordează viața dintr-o altă perspectivă: că așteptarea nu e după ceva, ci după Cineva, că lupta nu înseamnă să câștig ceva, ci pe Cineva, că imposibilul e doar acel lucru care ne modelează pentru acel Cineva… pe care-L așteptăm!

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: