Reclame
ULTIMELE STIRI

China interzice una dintre cele Zece Porunci


Un grup de oficiali chinezi au intrat într-o biserică în ultimele săptămâni și au ordonat îndepărtarea primei porunci din cele Zece Porunci. Acesta este încă un exemplu de represiune asupra creștinilor din China.
Spre deosebire de cazurile anterioare de persecuție, acest incident a avut loc într-o biserică aprobată de guvern și nu într-o congregație ilegală, neînregistrată.
Potrivit lui Bitter Winter, care monitorizează persecuția din țară, aproximativ 30 de oficiali guvernamentali din „echipa de inspecție a patrulelor” au participat la examinarea bisericii. Un „oficial a inspectat bine biserica, s-a oprit în fața amvonului și a arătat spre plăcuța cu cele Zece Porunci agățată pe perete”, a raportat Bitter Winter.
„Acea plăcuță trebuie dată jos și aruncată”, a spus oficialul. Porunca considerată a nu fi în conformitate cu „politica națiunii” e prima poruncă: „Să nu aveți alți dumnezei înafară de Mine.”
Când liderii bisericii au protestat, oficialul guvernamental a răspuns că președintele Xi Jinping „se opune acestei declarații”. „Cine îndrăznește să nu fie de acord cu el? Dacă cineva nu este de acord, înseamnă că nu este de acord cu țara în care locuiește”, a spus oficialul, potrivit lui Bitter Winter. El a mai adăugat: „Aceasta este o politică națională. Ar trebui să aveți o înțelegere clară a situației. Nu vă opuneți guvernului.”
Membrii bisericii au fost nevoiți să înlăture prima poruncă de pe plăcuță.
„Acest lucru este greșit”, a spus un membru al bisericii. „Ei modifică cuvintele lui Dumnezeu! Se împotrivesc Domnului”.
Acest caz nu este unul izolat, bisericile fiind deseori ținta guvernului. În luna august a anului trecut, mai multe cruci au fost date jos de pe biserici.
„În China, practicarea credinței este foarte dificilă”, a declarat un membru al bisericii lui Bitter Winter. Altă persoană a spus: „Ei încearcă să ne facă să renunțăm la credința noastră și să-L trădăm pe Dumnezeu”.
Potrivit paginii Voice of America, toate crezurile religioase trebuie să fie subordonate guvernului. „Cu alte cuvinte, cetățenii religioși trebuie să se închine mai întâi Partidului Comunist – doar după se pot închina Dumnezeului lor”, a scris Jiang Tao.
Sursa în limba română: www.alfaomega.tv
Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (23258 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: