EDITORIALE

Cinci paşi spre iertare

pict0520Cu mulţi ani în urmă îmi notam în carneţel următorii paşi spre iertare:

„1. Când vi se strânge stomacul dacă vă gândiţi la o anumită persoană, înseamnă că nu aţi iertat-o cu adevărat. În primul rând trebuie să-L rugaţi pe Dumnezeu să vă ajute să iertaţi persoana respectivă.

2. Acum rugaţi-L pe Dumnezeu să vă ierte pe dvs. Dacă dvs. mai aveţi pe cineva pe care nu l-aţi iertat, nici Dumnezeu nu vă poate ierta păcatele dvs. Rugaţi-L pe Dumnezeu să vă ierte atitudinea şi neînduplecarea.

3. Următorul pas este să cerem dragostea lui Dumnezeu. Rugaţi-L pe Dumnezeu să vă dea toată dragostea pe care El o doreşte pentru persoana respectivă. Apoi aşteptaţi în linişte până ce primiţi această dragoste.

4. Acum trebuie să mărturisiţi această dragoste. Întrebaţi-L pe Dumnezeu în ce fel puteţi face acest lucru. Desigur nu vreţi să înrăutăţiţi situaţia, de aceea aveţi nevoie de înţelepciune şi tact. Poate fi o îmbrăţişare, o strângere de mână, un buchet de flori, o simplă cerere de iertare.

5. Rugaţi-vă la Dumnezeu pentru persoana, pe care tocmai aţi iertat-o. Domnul Isus, în înţelepciunea Sa, a spus: ” …rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc ” (Matei 5, 44)”

Mă uit peste aceste notiţe şi mă rog Domnului să-mi dea toată dragostea de care am nevoie pentru a-i putea îmbrăţişa la fel pe toţi oamenii. Sunt conştient de faptul că aceşti 5 paşi îmi arată care este cheia unei rugăciuni ascultate: iertarea – de aceea aştept de la voi alte sfaturi şi de ce nu, pasul 6, 7, 8….etc!

 

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

  1. In rugaciunea Tatal Nostru noi spunem „si ne iarta noua greslile noastre precum iertam si noi gresitilor nostrii” , asadar ni se iarta dupa cum iertam noi ,si de aceeia trebiue sa ne silim sa iertam tot ca sa primim trecere in fata lui Dumnezeu. Domnul sa ne ajute ca doar cu ajutorul dat de El putem trece.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: