DEVOTIONALEEDITORIALE

Viorel Iuga: Când unii baptiști o iau razna… Ne este rușine, ne doare și condamnăm păcatele unora din Austria

Cu puțin timp în urmă auzeam, ne smeream și condamnam greșelile și păcatele unor baptiști din America. Acum auzim, ne este rușine, ne doare și condamnăm păcatele unora din Austria. Am condamnat și vom continua să condamnăm greșelile și păcatele unora din România.

Deși cei mai mulți au o doctrină sănătoasă, biblică, trebuie să recunoaștem că sunt și baptiști sau chiar grupări baptiste care din punct de vedere teologic și al trăirii o iau razna.

În situații de acest gen este imperativ să ne amintim că Dumnezeu rămâne Același. Definițiile date de El păcatului și neprihănirii nu se schimbă. Pocăința rămâne vitală, sfințenia este obligatorie, iar familia și biserica trebuie să rămână așa cum au fost create. Cine dorește să aibă parte de binecuvântările Domnului nu își poate permite să răstălmăcească Scripturile, să dilueze Evanghelia sau să neglijeze anumite învățături biblice.

Ajutarea semenilor nu înseamnă renunțarea la valorile biblice, ci trăirea și prezentarea lor. Suntem îndurerați când constatăm că unii își permit să învețe și să facă ce condamnă Mântuitorul. Constatăm, încă o dacă, că cei care calcă un principiu biblic, la scurt timp îl calcă și pe următorul.

În același timp, nu este normal și nici nu vrem să ne comportăm ca și cum e comunitate ar fi abandonat valorile Sfintelor Scripturi. Ne bucurăm și Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toți cei care privesc viața de credință cu seriozitate și ne rugăm pentru pocăința și recuperarea celorlalți. Prin grija lui Dumnezeu, semnarea neghinei de către vrăjmaș nu va putea diminua calitatea grâului. Domnul Secerișului va avea grijă ca, la momentul potrivit, grâul să ajungă în hambarul Lui și pleava în foc. Să-L iubim deci pe Domnul cu toată inima, să-I împlinim poruncile cu toată puterea și să mărturisim Evanghelia cu toată seriozitatea. În ciuda piedicilor puse de dușman, Împărăția Domnului va crește și planul Lui se va împlini.

Dragii mei frați și surori de credință,

Biserica a fost, este și va rămâne a Domnului nostru Isus Cristos. El a plătit cu Sânge pentru ea și continuă să investească în pregătirea Ei pentru veșnicie. El, Salvatorul, Stăpânul și Mirele a decis să așeze în biserica Lui și slujitori. Aceștia au o fișă a postului definită clar de către Mântuitorul și trebuie să o respecte întocmai.

În cazul în care aveți slujitori iubitori de Dumnezeu și de oameni, smeriți, credincioși Adevărului, serioși în relații, harnici și dedicați Împărăției, mulțumiți lui Dumnezeu pentru ei, apreciați-i și răsplătiți-i măcar prin ascultare.

Dacă, Doamne ferește, aveți slujitori firești, indiferenți, aroganți, care își caută mai mult interesele personale decât slava lui Dumnezeu și binele vostru, în dragoste, ajutați-i să se pocăiască și să devină ceea ce dorește Dumnezeu.

Nimeni nu are voie să își permită ce nu ne este permis!

În cazul în care cineva refuză în mod repetat pocăința, pentru binele lor și al vostru, procedați biblic și scăpați biserica de ei. Atât Vechiul Testament cât și Noul Testament ne îndeamnă să dăm afară răul din mijlocul nostru. Deuteronomul 13:5, 1 Corinteni 5:13

https://www.facebook.com/iugaviorel.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: