EDITORIALE

4 sfaturi pentru o relație sănătoasă

Unul dintre cele mai mari pericole care apar în cadrul unei noi relații este manifestarea instantanee a emoțiilor euforice care pot transforma într-o clipă bărbați înțelepți în poeți beți. Nu pot spune de câte ori am fost martorul unor cupluri inocente și încăpățânate, care au sfârșit într-o lume a suferinței din cauza faptului că au subestimat forța motoare a emoțiilor nestăpânite.

Emoțiile noastre reprezintă o parte vitală și deosebit de puternică în cadrul unei relații de dragoste. Cu toate acestea, au o putere slabă de decizie. Atunci când pornești la drum într-o nouă relație, ar fi bine să ții cont de patru instrucțiuni sănătoase care te vor ajuta să nu-ți pierzi capul în mijlocul atacurilor violente ale euforiei.

I. Pornește rezervat și croiește-ți încet drumul

Sentimentele năvalnice au tendința de a da un anumit tempo mersului relației, pe care nicio persoană, în mod real, nu-l poate ține. Lucrul acesta îmi amintește de vremea în care am învățat să conduc prima mea mașină. La vârsta de cincisprezece ani, a conduce pentru prima dată mașina a fost pentru mine o experiență senzațională. Îmi amintesc cum, în repetate rânduri, tatăl meu și-a petrecut după-mesele conducând mașina noastră de mâna a doua, Pontiac 6000, pe drumurile din Weaverville, California. Ca orice tânăr, îți dai seama că în momentul în care m-am aflat pe scaunul șoferului și adrenalina a început să-mi pompeze în vene, viteza de 60 km/ oră nu mai însemna nimic pentru mine. Dacă ar fi fost după capul meu, aș fi blocat indicatorul la 220 km/oră. Dar tatăl meu, care era alături de mine și știa că viața mea trebuia să fie în siguranță, a știut să-mi dea sfaturi folositoare despre modul în care pot învăța să conduc mașina în siguranță chiar și sub influența adrenalinei. Prin respectarea limitei de viteză și a sfaturilor tatălui meu, experiența asumării responsabilității m-a făcut să înaintez în viață, în loc să o sfârșesc cu ea.

Aceleași principii se aplică și atunci când lucrezi la o relație nouă. Este foarte important ca amândoi să fie în stare să-și controleze viteza pe traseu, pornind de o parte, ca mai apoi să mărească treptat viteza pe măsură ce încrederea se consolidează. Nivelul de încredere și dedicare al fiecăruia dintre cei doi ar trebui să dicteze mereu nivelul de intimitate pe care să-l atingă fiecare în această relație. Dacă respectați acest sfat, cu timpul vă veți apropia mult mai mult unul de celălalt, pe măsură ce încrederea și dăruirea vor întări relația voastră. Mult prea adesea ne folosim de gesturile intime pentru a consolida legătura și relația, în loc să ne clădim intimitatea pe temelia încrederii. Dacă am de gând să-ți dăruiesc partea cea mai prețioasă și vulnerabilă din mine, înainte de a ți-o oferi trebuie să mă asigur că vei ști să o mânuiești. Frumusețea înaintării cu pași mărunți constă în faptul că riscul de a ne alege cu inimi frânte este diminuat la maximum, deoarece angajamentul și încrederea vor fi cele care vor dicta tempoul pasiunii.

II. Comunică înainte de a acționa

Cea mai mare piesă care lipsește din tabloul celor mai multe relații este probabil comunicarea eficientă. Faptul că ai reușit să definești o dată relația nu înseamnă că de-acum încolo totul va fi în regulă. Am auzit cândva despre un cuplu căsătorit care a ajuns la consiliere deoarece soția simțea că nu mai e nicio legătură între ea și soțul ei. Consilierul a ascultat tot ceea ce această femeie avea de spus în legătură cu faptul că nu se mai simțea iubită și că i se părea că soțului nu-i mai păsa deloc de ea. Când a terminat, consilierul l-a întrebat pe soțul acesteia ce are de spus la toate comentariile soției lui. Răspunsul lui a fost unul șocant, dar tipic pentru mulți dintre bărbați: „I-am spus că o iubesc în ziua în care ne-am căsătorit, și că o voi anunța în cazul în care lucrurile se vor schimba.” VAI! Lipsa comunicării în această relație a determinat-o pe soție să se întrebe dacă mai este încă iubită de cea mai importantă persoană din viața ei, iar lucrul acesta a creat o rupere majoră a legăturii dintre ei! Acolo unde lipsește comunicarea, te poți aștepta cât de curând ca neliniștea și teama să se instaleze, iar dragostea să nu-și mai găsească locul.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii/8068-4-sfaturi-pentru-o-relatie-sanatoasa#ixzz5OoWtPXam

Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: