DEVOTIONALEDEVOTIONALE VIDEO

Nădejdea și mângâierea creștinului la moartea sa

Multă durere provoacă moartea persoanelor dragi. De multe ori ne vine greu să le vorbim ceva celor care și-au pierdut pe cineva drag. Vreau ca prin acest articol să cunoaștem câteva lucruri care ne vor ajuta mult în timp ce vom trece cu siguranță prin astfel de clipe. În primul rând, cunoştinţa despre viaţa după mormânt aduce mângâiere şi nădejde. Apostolul Pavel începe astfel pasajul unde vorbeşte despre acest subiect:

Nu voim, fraţilor, să fiţi în necunoştinţă despre cei ce au adormit; ca să nu vă întristaţi, ca ceilalţi, care n-au nădejde. (1 Tesaloniceni 4:13)

Ce groază îi apucă pe oamenii care nu au cunoştinţă şi nădejde în viaţa veşnică. Odată, fiind în avion cu soţia mea, am trecut printr-o turbulenţă groaznică. Aveam impresia că se vor rupe aripile avionului. Într-un moment, avionul a început să cadă în jos fără nici un control. S-au stins luminile de bază şi s-au aprins doar cele de accident. Toţi oamenii din avion strigau într-o disperare care nu poate să fie descrisă, pentru că toţi şi-au dat seama că moartea lor este foarte aproape. Eu tot nu am crezut în acel moment că vom ajunge la destinaţia intenţionată. M-am întors să privesc ce face soţia mea şi ca să o susţin emoţional. Dar pe faţa ei era o linişte şi o pace adâncă, care nu o mai vedeam la nimeni din acel avion unde era o panică de nedescris. Aşa este diferenţa dintre cei ce au şi cei ce nu au cunoştinţă despre soarta lor la moarte.

Ai tu această cunoştinţă? Ştii ce va fi cu tine în clipa morţii tale şi încotro vei merge? Trebuie să cunoaștem, credinţa în Domnul Isus oferă nădejde creştinului în clipa morţii. Pavel scrie în continuare:

“Căci dacă credem că Isus a murit şi a înviat, credem şi că Dumnezeu va aduce înapoi împreună cu Isus pe cei ce au adormit în El.” (1 Tesaloniceni 4:14)

--

Astăzi a revenit moda de a crede în Dumnezeu şi cei mai mulţi oameni spun că ei cred în Domnul Isus că a murit şi a înviat, că este Fiul lui Dumnezeu, etc. Dar modul lor de viaţă nu se aseamănă în nici un fel cu felul cum şi-a trăit viaţa Domnul Isus şi cum le cere celor ce au întrat în legământ cu El să o trăiască. Credinţa formală, menţionată mai sus, sau care se opreşte la nivel de acceptare, nu aduce mântuire şi nu poate aduce nici nădejde în viaţa cuiva. Despre o astfel de credinţă se spune că este moartă şi că o au şi dracii. Iată ce spune Iacov în epistola care îi poartă numele

CITESTE MAI MULT: https://moldovacrestina.md/nadejdea-si-mangaierea-crestinului-la-moartea-sa/

►Poti dona prin: BT Pay si Revolut - 0763631321 - https://revolut.me/crestintotal ►Paypal - https://www.paypal.com/paypalme/crestintotalro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: