StiriSTIRI EXTERNE

Evadare dramatică din Haiti ! Cei 12 misionari rămași prizonieri în Haiti nu au fost eliberați,ci au evadat.

Cei 12 misionari rămași prizonieri în Haiti nu au fost eliberați,
ci au evadat.
Reprezentanți ai organizației Christian Aid Ministries au descris evenimentul la o conferință de presă ce a avut loc luni.
Misionarii au fost inspirați de Dumnezeu să evadeze, iar după multe rugăciuni și discuții între ei, în data de 15 decembrie au hotărât să fugă. Și-au pus încălțămintea și au luat mai multă apă cu ei. În ciuda faptului că ușa camerei unde erau ținuți era blocată, ei au reușit să iasă. Strecurându-se printre paznici, au părăsit zona și s-au îndreptat spre munții ce se vedeau în apropiere, ghidându-se după lumina lunii și a stelelor. După ce au mers ore în șir prin tufișuri și mărăcini, spre dimineață au întâlnit o persoană care i-a ajutat să dea un telefon și să ceară ajutor. Autoritățile au intervenit și în timp scurt grupul a fost recuperat și transportat pe calea aerului spre Florida.

Weston Showalter, purtătorul de cuvânt al C.A.M. a declarat presei că, în ciuda dificultăților prin care au trecut, toți misionarii sunt în stare bună.
Niciunul dintre cei ținuți captivi nu a suferit vreun abuz fizic. Membrii bandei s-au purtat bine cu ei, în special cu copiii, care au primit mult mai multă mâncare decât adulții. Aceștia au povestit cum gardienii le aduceau ventilatoare uneori ca să se răcorească. Li s-au oferit și obiecte pentru igienă personală: periuțe și pastă de dinți, hârtie igienică…
Se pare că apa era foarte contaminată. Unii dintre misionari au suferit multe răni în urma înțepăturilor de țânțari care s-au infectat după ce s-au spălat cu acea apă. Ocazional și copiii au fost bolnavi.

În multe rânduri, a continuat purtătorul de cuvânt, misionarii ținuți captivi au împărtășit Cuvântul lui Dumnezeu cu membrii bandei, îndemnându-i să se pocăiască. Pentru ei, adevărații prizonieri sunt cei ce i-au răpit.

„Ne rugăm ca viața lor să fie schimbată. Alegem să îi iertăm. Ne-ar plăcea foarte mult ca și ei să devină parte a familiei lui Hristos”, a încheiat Weston Showalter, purtătorul de cuvânt al C.A.M.

Surse:
Christian Aid Ministries
USA Today
BBC

Agentia Kairos

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: