StiriSTIRI EXTERNE

California: Guvernatorul Newsom elimină interdicția de a cânta în biserici

Guvernatorul Gavin Newsom a renunțat brusc la interdicția Covid 19, veche de 10 luni, privind cântatul în biserici, după mai multe procese pierdute în fața Curții Supreme SUA, informează LifeSite.

Guvernatorul renunțase în urmă cu câteva săptămâni la limitele de capacitate impuse obligatoriu bisericilor, după ce judecătorii au mustrat Curtea de Apel a Circuitului 9 și pe guvernator pentru că au continuat să încalce drepturile de libertate religioasă ale bisericilor, prin impunerea unor reglementări pandemice care favorizau afacerile și serviciile seculare.

„Este a cincea oară când Curtea a respins rapid decizia Circuitului 9 privind restricțiile COVID din California asupra serviciilor religioase“, a scris Curtea Supremă a SUA într-o decizie cu 5 la 4 în cazul Tandon v. Newsom, pe 9 aprilie 2021.  

Site-ul lui Newson referitor la coronavirus anunță acum că limitele de capacitate pentru serviciile religioase și restricțiile de a cânta sunt „recomandate cu tărie“, nu „obligatorii“.

„Ca urmare a hotărârilor judecătorești recente, intrate pe loc în vigoare, limitele de localizare și capacitate ale lăcașurilor de cult nu sunt obligatorii, dar sunt ferm recomandate. În plus, restricțiile privind cântatul în interior sunt doar recomandate, și sunt în concordanță cu sugestiile ghidului privind reuniunile“, apare pe site-ul web la rubrica „​​Lăcașuri de cult și ceremonii culturale – actualizat la 23 aprilie, 2021.“Citeste mai mult

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: