DEVOTIONALE

Pregătire și cercetare

Oare în ce fel ne pregătim pentru a sta la Masa Domnului? Care sunt lucrurile care le facem în săptămâna premergătoare și pe care poate nu le mai facem până la următoarea primă duminică din lună? Sau care sunt lucrurile pe care le facem NUMAI în săptămâna aceasta, iar apoi revenim la ele ca și cum ar avea un termen de expirare? Ce înseamnă cu adevărat această cercetare și ce termen de valabilitate are?
Mă gândeam, oare câți dintre noi ne comportăm frumos în trafic (să zicem) în săptămâna de dinainte pentru ca mai apoi în restul lunii „luăm concediu” de la cercetare? Oare câți dintre noi ne-am cercetat poate în săptămâna care a trecut față de lucrurile ce le-am spus sau le-am gândit despre autorități, pandemie, respectarea cerințelor sau poate chiar lucruri pe care le-am spus altora certându-ne cu ei legat de această pandemie. Tare am impresia că astea nici nu le luăm în calcul când e vorba de cercetarea noastră.
Cred că primul pas al pregătirii și al cercetării ar trebui să fie o privire în interior concomitent cu o privire în exterior, dar nu la alții, ci la Domnul.

Cercetarea trebuie să aibă de-a face cu modul în care chipul lui Cristos a luat tot mai mult formă în noi – iar asta înseamnă progresie, creștere sau înaintare (după cum spunea apostolul Pavel). Adică, ce spune Pavel cu privire la înaintarea noastră se referă la faptul că poți observa un tipar al creșterii în domenii unde ai fost deficitar și unde Duhul lui Dumnezeu a început și continuă o lucrare de transformare. Citeste mai mult

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: