StiriSTIRI EXTERNE

Poliția din Marea Britanie vopsește mașinile în culorile curcubeului, pentru a proteja comunitatea LGBTQ+

Poliția înlocuiește mașinile de patrulare cu „mașinile împotriva urii”, pentru a încuraja oamenii să raporteze incidente precum comentariile negative de pe rețelele sociale. Directorul adjunct al poliției, Julie Cooke, a spus că mașinile vopsite cu însemnele poliției și cu modelele curcubeu fac acum parte din flota de vehicule și vor fi conduse zilnic de ofițerii care patrulează.

Cu toate acestea, criticii au spus că forțele ar trebui să se concentreze în schimb pe problemele „reale”, cum ar fi crima și violul, ultimele cifre arătând rate scăzute de urmărire penală.

Julie Cooke, conducătorul Consiliului Național al Șefilor Poliției (NPCC) pe probleme LGBT, a lansat un videoclip pe contul său de Instagram explicând de ce poliția va vopsi vehiculele în culorile curcubeului.

Un purtător de cuvânt al NPCC a spus că nu există cifre despre câte mașini au fost pictate. 

Cooke a mai afirmat că „mașinile vor fi în teren cu scopul de a arăta comunității că vrem să fiți reprezentați. Suntem acolo pentru a da încredere comunității LGBT+, dar și altor grupuri subreprezentate”, a mai spus aceasta Ea a precizat că „costul este destul de minim”, dar impactul este „uriaș”.

Criminalitatea nu este apărată

Harry Miller, fost ofițer de poliție și fondator al asociației Fair Cop, a precizat: „Nu vedem polițiștii circulând cu mașini speciale împotriva crimelor cu obiecte contondente, chiar dacă numărul înjunghierilor din Londra este îngrozitor”.

„Problema este că, atunci când vedeți politia cu o mașină curcubeu, veți știi că sunt agenți care se ocupă de unele probleme foarte controversate. Nu mai vedeți o mașină de poliție sau un ofițer de poliție care este acolo pentru a sprijini pe toată lumea, cu toate convingerile politice, fără teamă sau fără să facă o favoare.

Pun curcubee pe mașini când avem cifre care arată că doar șapte la sută din infracțiunile violente se încheie cu urmărire penală.”, a mai precizat acesta, potrivit TheTelegraph. Citeste mai mult

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: