EDITORIALE

Dragostea şi supunerea sunt temelia oricărei relaţii bune

Cât de minunat este să înţelegem ce înseamnă să fim modele de trăire pentru copiii noştri şi pentru cei din jurul nostru. Dacă stăm să ne gândim cine ne-a influenţat cel mai mult viaţa, ne vor veni în minte fie părinţii, fie alte persoane care au avut un rol important în modelarea vieţii noastre de-a lungul timpului, din copilărie până în prezent.

De fapt, la aceasta ne cheamă Dumnezeu: să zidim relaţii care să-i îndrume pe oamenii din jurul nostru spre El. Înainte ca să-L cunoască pe Dumnezeu şi dragostea Lui pe care ne-a descoperit-o prin Domnul Isus, copiii ne văd pe noi, urmăresc felul cum îi învăţăm să iubească, să vorbească, să se comporte şi copiază modelul nostru. Copiii imită totul: gesturile, vorbirea, felul cum ne strâmbăm etc. Ei ne imită de multe ori chiar şi mersul! De aceea trebuie să fim foarte atenţi la relaţiile din familia noastră pentru că acestea îi influenţează pe copiii noştri. Transformarea noastră după chipul lui Hristos şi relaţiile din familie au o influenţă mare asupra generaţiei viitoare.

De multe ori, oamenii îşi trăiesc viaţa de fiecare zi absorbiţi de îngrijorările vieţii, aleargă încolo şi încoace, dar uită că fiecare din ei scrie o istorie. Viaţa lor rămâne ca o amprentă pe viaţa altor oameni, pe care i-au influenţat pentru că aceşti oameni i-au văzut în fiecare zi, i-au auzit în fiecare zi. Îmi amintesc că în cartierul în care am copilărit, lângă casa noastră locuia o altă familie. Tatăl acelei familii era beţiv; de multe ori venea beat acasă şi făcea scandal. Când a ajuns mare băiatul lui a trăit exact la fel: vorbea aceleaşi lucruri, se comporta la fel şi poate că bea tot atât de mult ca tatăl său. Noi suntem fie exemple negative, fie exemple pozitive. Ce vrei să fii pentru copiii tăi? Poate vei spune: „Acest exemplu nu este relevant pentru noi ca şi creştini. Ai dat un exemplu care este prea exagerat!“ Există şi alte lucruri bune sau rele pe care le putem lăsa moştenire copiilor noştri: anumite expresii pe care n-ar trebui să le folosim, gesturile noastre, cârtirea noastră, atitudinea noastră negativistă etc. Toate aceste se transmit fără să ne dăm seama. Tot aşa se transmit copiilor entuziasmul, dragostea, bucuria pe care le manifestăm noi. Privirea copiilor mici este o reflectare a privirii părinţilor lor. Zâmbetul de pe buzele lor este identic cu zâmbetul părinţilor. Toate acestea trebuie să ne motiveze să devenim tot mai asemănători Domnului Isus, care este modelul nostru de trăire.

Citeste mai mult: moldova crestina

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: