EDITORIALE

FAMILIA DRAGOSTEI

Chiar dacă trăim în vremea de acum cu un picior în mileniul al treilea, chiar dacă mijloacele de informare sunt atât de performante, există astăzi atât de mulţi oameni care datorită neştiinţei confundă creştinismul veritabil şi învăţătura lui cu anumite grupări şi cu anumite învăţături care în realitate nu au nimic comun cu ceea ce Isus Cristos a vrut să lase în urma sa.

Piaţa spirituală a acestor vremi oferă o multitudine de variaţiuni cu temă creştină, dar atunci când avem în vedere mesajul Scripturii şi învăţătura lui Cristos înţelegem că trăim vremea despre care El, întemeietorul credinţei creştine spunea: „Băgaţi de seamă să nu vă amăgească cineva. Fiincă vor veni mulţi în numele Meu şi vor zice:”Eu sunt Cristosul!” şi vor înşela pe mulţi” (Marcu 13: 5,6)

vUna dintre grupările religioase ale vremii noastre, grupare prin învăţătura căreia sunt amăgiţi mulţi semeni de-ai noştri este cunoscută sub numele de „Familia Dragostei”, „Martinelli” sau „Copiii lui Dumnezeu” şi a ajuns să fie răspândită astăzi în întreaga lume datorită zelului de care dau dovadă adepţii acestei secte. Chiar dacă nu se poate spune că gruparea uimeşte prin numărul mare al adpţilor, ea uimeşte cu siguranţă prin activitatea promoţională pe care o duc aceşti adepţi bine organizaţi şi întru totul supuşi structurii de conducere pe care o are secta.

Ascunzându-şi adevărata identitate sub diverse nume, ascunzându-şi adevărata învăţătură în spatele Scripturii şi ascunzându-şi adevăratele practici sub masca evlaviei au reuşit să se infiltreze în mai toate ţările lumii având acces la oameni de diverse categorii sociale.

În încercarea de a oferi o imagine cât de cât clară cu privire la această grupare pseudo-creştină se cuvine să amintim că întemeietorul şi fondatorul „Familiei” a fost David Berg, născut în 1919 într-o familie creştină în care atât bunicul cât şi mama lui au fost implicaţi în lucrarea de vestire a evangheliei. Animat încă din copilărie de dorinţa de „a fi cineva”, David Berg alege „să facă carieră în sânul Bisericii” şi astfel începe să se îndeletnicească cu predicarea Evangheliei. Din cauza ideilor sale radicale şi mai ales din cauza comportamentului său i se cere să părăsească biserica din Arizona în care intenţionase să facă carieră, şi astfel începe să ia naştere în sufletul lui Berg o puternică aversiune faţă de orice tip de organizare bisericească.

Adevăratul punct de cotitură pentru David Berg a fost momentul în care după lungi căutări a câştigat controlul asupre unei grupări de tineri din California, tineri decepţionaţi de eşecul mişcării Jesus People, dându-le acestora numele de Copiii lui Dumezeu. Mesajul revoluţionar al lui Berg pentru aceşti tineri era acela de a-l urma pe Isus părăsind toate celelalte lucruri, cum ar fi părinţii, locurile de muncă, şcolile şi să dea tot ce au noii organizaţii din care făceau parte, urmând ca adepţii noii mişcări religioase să locuiască în colonii. Din publicaţiile grupării Familia, rezultă că numai în 1972 aveau deja 130 de colonii în 15 ţări diferite. În acest timp, Berg îşi părăseşte soţia şi începe o relaţie extraconjugală cu Karen Zerby (Maria) care a devenit amanta lui şi care avea să joace un rol important în noua mişcare religioasă. Din motive numai de el ştiute, Berg îşi schimbă numele în Moise (profetul lui Dumnezeu) şi David (regele lui Israel) şi îi lasă pe cei din jur să înţeleagă că Dumnezeu i-a dat o înţelepciune ca şi cea a lui Daniel. Motivat de această înţelepciune de sorginte „divină”, începe să scrie aşa numitele Scrisori ale lui Mo, publicaţii care sunt considerate inspirate de către adepţii învăţăturilor lui Berg şi au ajuns astfel să li se acorde aceeaşi autoritate ca şi Sfintelor Scripturi.

În realitate, în spatele acestei grupări se ascund practici cu totul neconforme creştinismului, iar învăţăturile desprinse din publicaţiile acestei grupări sunt nu numai în contradicţie cu învăţăturile Bibliei, dar conţin adevărate blasfemii la adresa lui Dumnezeu, adevărate sacrilegii aduse împotriva sfinţeniei lui Dumnezeu.

Publicaţiile organizaţiei, lasă să se vadă în mod cât se poate de clar faptul că gruparea promovează incestul, adulterul, orgiile sexuale şi chiar spiritismul. În 1974, Berg împreună cu amanta sa Maria au început să promoveze învăţătura conform căreia seducţia sexuală în numele religiei, sau prostituţia făcută în scopul câştigării de suflete pentru Dumnezeu este cea mai revoluţionară metodă de evanghelizare. Printr-o serie lungă de scrisori, foarte explicite din punct de vedere sexual, Berg caută să arate că Dumnezeu a sfinţit sexul şi curvia, cu condiţia ca aceste practici să aibă ca motivaţie dragostea. Astfel „pescuirea prin flirt” se adaugă la numeroasele practici nesăbuite şi satanice ale acestei secte. Ne simţim datori să arătăm că secta a fost nevoită să renunţe la o serie de astfel de practici încă pe la sfârşitul anilor ’80, când SIDA începea să facă tot mai multe victime, datorită fatului că au fost luaţi în colimatorul presei şi mai ales datorită pericolului de destrămare a sectei. Totuşi structura de bază a învăţăturilor promovate de gruparea Familia Dragostei a rămas aceeaşi. O analiză serioasă a doctrinelor promovate de adepţii Familiei ne lasă să înţelegem că în realitate această grupare care se ascunde sub un nume creştin şi care flutură Biblia atunci când caută să-şi justifice crezul, nu are absolut nimic în comun cu învăţătura Sfintelor Scripturi. Hârtia nu suportă blasfemiile pe care ei le aruncă asupra lui Dumnezeu Tatăl, asupra lui Dumnezeu Fiul şi asupra lui Dumnezeu Duhul Sfânt şi de aceea nu vom insista cu amănunte în acest sens, dar ne simţim obligaţi să atragem atenţia tuturor că a fi creştin înseamnă a semăna cu Cristos şi a călca pe urmele lui. Or, Cristos şi chipul lui nu pot fi zugrăvite de un obsedat sexual cum era Moses Berg, fondatorul acestei secte eretice, ci chipul său este zugrăvit în Sfânta Scriptură în aşa fel încât uitându-ne la El înţelegem că trebuie să fim sfinţi, după cum El însuşi a fost sfânt.

Familia Dragostei a căror adepţi ne oferă afişe viu colorate, broşuri sau chiar casete cu muzică este din păcate o grupare a cărei temelie nu este pusă pe Cristos ci pe învăţăturile stricăcioase ale unui om „înfierat cu fierul rosu în însuşi cugetul lui” şi care i-a condus pe mulţi spre rătăcire. Să nu uităm că acesti rătăciţi sunt însă oameni pentru care a murit Cristos şi care ar trebui prin eforturi conjugate ale adevăraţilor creştini să fie aduşi pe cărarea cea bună a lui Dumnezeu şi să se poată bucura de beneficiile umblării cu Isus.

scris de Nelu Filip

Citeste mai multe articole scrise de Nelu Filip CLICK AICI

anigif-400x110

Banner sbro.ro /

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.
Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.
Pentru rezervări sună la: +40.746.675.313
+40.742.684.415

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: