EDITORIALE

Deznodământ în cazul femeii creștine condamnate la spânzurare în Pakistan. Curtea Supremă a anunțat o decizie finală

Curtea Supremă din Pakistan a respins definitiv petiția pentru condamnarea la moarte a Asiei Bibi, femeia creștină acuzată de blasfemie, și a menținut decizia de achitare a acesteia, dată în luna octombrie a anului trecut, scrie The Telegraph.

A fost ultima barieră legală în calea libertății Asiei Bibi, care a petrecut deja opt ani întemnițată într-o carceră, fără a-și putea vedea soțul sau cei cinci copii.
Asia Bibi va putea părăsi Pakistanul pentru a primi azil peste hotare, cel mai probabil în Canada, acolo unde se află acum o parte din familia ei. 

Chinul femeii a început în 2010, când a fost condamnată la moarte prin spânzurare, acuzată că l-a insultat pe profetul Mahomed și a băut apă din cana pe care le-o ducea unor fermieri musulmani.

Cazul Asiei Bibi a divizat societatea pakistaneză. Doi politicieni care au încercat să o ajute și să relaxeze legile privind blasfemia au fost asasinați de către radicalii islamiști.
Sursa: https://m.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/deznodamant-in-cazul-femeii-crestine-condamnate-la-spanzurare-in-pakistan-curtea-suprema-a-anuntat-o-decizie-finala-1072968

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: