ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Cigher Dumitru Sorin: Îmbătat de înălțimi

Vi s-a întâmplat să urcați pe un munte înalt, să priviți în vale și să vă ia cu amețeală? Aveți rău de înălțimi? În avion, când priviți la cât de mică e lumea, cum vă simțiți? De obicei, când ești sus, refuzi să te mai uiți în jos, îți place acolo și vrei să rămâi pe piscurile înalte. Te lupți să ajungi, faci tot ce poți, investești, dai din coate, îi folosești pe alții în rol de scară, doar că să ajungi sus… și ți-ai împlinit visul cu ochii, ești unde ți-ai dorit! Dar, atenție mare la alunecare! Atenție la prăbușire, ea este la un pas!Cineva spunea: ,,Cea mai grea zi este a doua zi după succes…!”Da, succesul, oricare ar fi el, ne îmbată și nu ne mai recunoaștem, ușor, devenim alți oameni! Din acei oameni cumsecade ne transformăm în aroganți, fuduli și nimeni nu mai ajunge la nasul nostru. Vi s-a întâmplat să fi copilărit cu cineva și după ce a ajuns la oraș, om mare, să nu vă mai recunoască? Ce s-a întâmplat? Succesul l-a îmbătat! Ați întâlnit oameni care au fost săraci, dar au devenit avuți și nu v-au mai recunoscut… v-au întors spatele? Desigur, v-a surprins aceasta! Lista cu exemple poate continua!

Din păcate, înălțimile pot fi periculoase și pot genera prăbușiri dureroase! Poate chiar tu ai fost jos și ai râvnit la înălțimi… sau ești în categoria fudulilor care nu mai văd pe nimeni, umflați de aerele succesului!În toate ramurile societății există acest pericol al înălțării și nu suntem pregătiți de piscurile înalte, ci ne prăbușim pentru că am uitat să fim oameni. Oameni bogați care s-au prăbușit pentru că imperiul a fost de ceară! Au existat politicieni vocali și reprezentativi, iar acum… își duc traiul într-un spațiu mic, închis cu gratii la geam. Oameni religioși, care au tot urcat pe scena succesului și au devenit vedete internaționale, au reușit să atragă privirile spre ei…, s-au umflat în pene, au crezut că sunt invincibili, dar prăbușirea a venit. Falimentul moral a fost picătura care a făcut să se dezlănțuie izvorul neașteptat al ipocriziei. Omul are multe slăbiciuni, poate cădea oricând și de cele mai multe ori cade când este îmbătat de succes. Atunci când în centrul atenției este o persoană cu nume sonor și toate privirile sunt îndreptate spre ea, riscul idolatrizării este mare.

Cei mai mulți, care și-au pierdut simțul realității, nu vor realiza cât de periculos este pentru un om zeificarea, idolatrizarea, dar și pentru cel care ridică statuia acelui om păcătos, mic și slab în ochii Creatorului. Asistăm atât în țară, cât și în lume la prăbușirea vedetelor de carton! Oameni care atrag mulțimile și norodul se duce după aceste personaje bolnave de succes. Prăbușirea este asigurată, dacă nu există pocăința reală și o recunoaștere a slăbiciunilor! Lasați vedetele în pace, nu le idolatrizați! Nu vă duceți după cei care impresionează prin atitudine și inteligență, dar fără duh! Nu vă legați inima de oameni! Nu-L schimbați pe Dumnezeu cu nimeni! Pericolul este mare! Urmăriți niște actori pe toate canalele de socializare și vă întrețin firea, dar duhul este zugrumat și tânjește cu suspine negrăite! Nu vă faceți rău, nu le faceți rău lor, stați smeriți, căutați să vă închinați doar Domnului Isus Hristos, restul este idolatrie! Prăbușirea titanilor de hârtie va atrage după sine dezamăgire, cădere și nesiguranță, dar dacă vă legați viața de Isus, niciodată nu vă veți deruta! Priviți la cei din jur ca la oameni care au un potențial de cădere și nu așteptați nimic de la ei!Atenție la înalțimi! Pericolul bate la ușă, amețeala, îmbătarea, prăbușirea sunt garantate dacă nu țineți cont de temelia care vă ține, aceasta fiind Hristos!

Sorin Cigher, 14 februarie 2021 – Sibiu

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura